Apple iš rinkos išstumia dar daugiau trečių šalių aplikacijų

iOS 12 Apple aplikacijos

Atidžiai peržiūrėjus dar kartą WWDC 2018 renginį galima paskaityti tarp eilučių ir suprasti, kad „Apple“ vis greičiau ir greičiau iš rinkos nori išstumti kuo daugiau trečių šalių programų ir programėlių. Daugelis pristatytų funkcijų kiekvienam „Apple“ naudotojui yra gerai žinomos ir naudojamos bene kiekvieną dieną.

„Apple“ toks poelgis jau nėra naujiena. Pavyzdžiui, „Night Shift“ funkcija, kuri buvo pristatyta 2017-ųjų kovo mėn. ir skirta „macOS“. Tokią, naktinio ekrano parengimo, funkciją atlikdavo „Apple“ kompiuteriams skirta „Flux Software LLC“ sukurta aplikacija „f.lux“.

Šiemet „Apple“, greičiausiai, užrūstino kaip niekada daug trečiųjų šalių programinės įrangos kūrėjų. Tiek „macOS“, tiek „iOS“ buvo atlikta nemažai patobulinimų primenančių trečių šalių programų funkcijas. Šiame straipsnyje pateiksime kokias naujienas pristatė „Apple“ ir kokias trečių šalių programas iš rinkos netiesiogiai bandys išstumti „Apple“.

Prieš pradėdamas paminėsiu, kad trečiųjų šalių programuotojų sukurtoms aplikacijoms yra sunku žengti į rinką ir tapti sėkmingomis. Kai kurios programėlės net nespėja tapti populiariomis, kai „Apple“ akimirksniu pasisavina jų idėją.

Measure

Taikliausias mūsų aprašytas pavyzdys, nauja „Apple“ programėlė – „Measure“, kuri naudodama kamerą sukuria papildomą realybę ir tokiu būdu sugeba matuoti daiktų esančių realioje aplinkoje. Naujosios „Apple“ programėlės koncepcija yra beveik identiška „Ruler“ ir „AirMeasure“ aplikacijoms, kurios dabar taps nereikalingos, nes Apple pristatė naują alternatyvą.

Naujos Messages programėlės galimybės

Rusų sukurta „Prisma“ programėlė geba nufotografuotas nuotraukas paversti tikrais meno kūriniais. Nuo šiol „Messages“ programėlė turės virtualius kameros filtrus, kurie labai panašūs į „Prisma“. „Messages“ kamera taip pat, nuo šiol, galės atlikti „Snapchat“ sukurtas funkcijas. Lipdukus, įvairias formas bus galima naudoti norint suteikti nuotraukai gyvumo. Tiek „Snapchat“, tiek „Prisma“ programėlės turi daug kitų funkcijų, kurių „Apple“ nepasisavino, todėl ištikimi „Prisma“ ir „Snapchat“ naudotojai galės ir toliau sėkmingai naudotis savo mėgstama programėle.

Dynamic Desktop

Vieną iš geriausių „macOS Mojave“ funkcijų „Apple“ nusprendė pavadinti – „Dynamic Desktop“. Ši naujovė, priklausomai nuo paros laiko, parinks atitinkamą jūsų darbalaukio foną. Įjungus šią funkciją, dienos metu jūsų darbalaukis bus šviesus ir lengvai matomas, o vakare jis taps blankus ir nevargins jūsų akių. Tokia funkcija galima naudotis ir šiandien, tiesa tam prireiks Igor Savelev sukurtos aplikacijos „Irvue“, kuri geba keisti darbalaukio fonus.

Memoji

„Bitmoji“ yra programėlė leidžianti susikurti asmeninį animacinį personažą. Tiesa, sukurtas personažas judėti negali, tačiau jis gali būti plačiai panaudojamas, nes turi daugybę savo versijų, pvz.: laikantis lentelę su užrašu „Yes“ arba „No“, taip pat liūdnas, linksmas, miegantis arba tiesiog besimėgaujantis muzika. „iPhone X“ su įdiegta „iOS 12“ operacinės sistemos versija bus galimybė susikurti „Memoji“, kuris galės judėti ir atkartoti jūsų mimikas. Apie tai, kaip susikurti „Memoji“ skaitykite šiame straipsnyje.

Grupinis FaceTime pokalbis

„FaceTime“ programėlėje nuo šiol bus galima kalbėtis grupėje net iki 32 pašnekovų vienu metu, tokios programos kaip „Skype“ šiuo metu leidžia suburti tik iki 25 žmonių vienu metu į grupinį vaizdo pokalbį. Naujoji „FaceTime“ funkcija gal ir neišstums tokių milžinų kaip „Skype“ (vien dėl to, kad „FaceTime“ programėlė prieinama tik „iPhone“ naudotojams), bet tikrai padarys paprastesniu ir patogesniu „Apple“ technikos vartotojų tarpusavio bendravimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Edvinas Krupinskas

 Apple technikos fanas nuo ankstyvo ryto iki gilios nakties.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų