22-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

22-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Neseniai „Apple Watch“ įspėjo Anglijos gyventoją apie staiga stipriai padažnėjusį širdies ritmą ir padėjo diagnozuoti iki šiol jam nediagnozuotą ligą. Kai Kevin Pearson „Apple Watch“ pasirodė pranešimas jog jo širdies ritmas pasiekė 161 dūžio per minutę ribą — jis jautėsi gerai. Tuo metu jis buvo ligoninėje kur padėjo savo tėvui. Toks širdies dūžių skaičius yra aukštesnis nei daugelio atletų pasiekusių intensyvios distancijos vidurį. Pearson atsisėdo ir nusiramino, vykdydamas instrukcijas laikrodyje, tačiau širdies ritmas vis tiek šokinėjo nuo 79 iki 135 dūžių per minutę. Vyras paprašė gydytojų jį patikrinti. Gydytojai nustatė, kad vyras serga prieširdžių virpėjimu (tachiaritmijos rūšis) ir nukreipė jį į didesnę ligoninę kur diagnozė buvo patvirtinta.
  • Kalbama, kad „Apple“ vis tik kuria kompiuterio ir planšetės hibridą, kitaip tariant kompiuterį su čiupinėjamu ekranu. Gandonešiai teigia, kad tokio įrenginio turinčio SIM kortelės „stalčių“ ir atsparaus vandeniui kodinis pavadinimas yra „Star“. Sakoma, kad nedidelį šių renginių kiekis buvo pagamintas „Apple“ įrenginių gamintojos „Pegatron“ gamykloje ir išsiųstas į pagrindinę „Apple“ būstinę. Prototipai įkraunami EFI (Extensible Firmware Interface) pagalba, kaip ir dabartinių „Mac“ kompiuterių veikiančių „Intel“ procesorių pagrindu, tačiau pranešime teigiama, kad šis prototipas veikia ARM procesoriaus pagrindu, tačiau operacinė sistema yra modifikuota „iOS“. Kitas gandas teigia, kad „Pegatron“ galima ARM procesorių pagrindu veikiančius „MacBook“ klasės kompiuterius, tačiau kitos su šia naujiena susijusios žinios yra gana miglotos.
  • Kalbama, kad „Apple“ naujoje „iOS 12“ versijoje suteiks programuotojams prieigą prie NFC modulio.
  • „Apple“ paskelbė savo skaidrumo ataskaitą. Ataskaitos pabaigoje kompanija mini, kad sekantį kartą ataskaitoje bus paminėtos ir vyriausybių reikalavimu iš „App Store“ pašalintos aplikacijos.
  • Pietų Korėjos „ET News“ rašo (Google translate), kad visuose 2019 metais pasirodysiančiuose „iPhone“ modeliuose kompanija diegs OLED ekranus. Artimiausiu metu — šį rudenį pasirodysiantys antros kartos „iPhone X“ ir didesnis jo brolis „iPhone X Plus“ turės OLED ekranus, o pigesnis 6,1 ekrano įstrižainę turintis telefonas, kuriame taip pat bus berėmis dizainas kaip ir „iPhone X“ modeliuose, greičiausiai, turės LCD tipo ekraną.
  • Rusijoje „Telegram“ aplikacija ir paslauga uždrausta nuo balandžio mėnesio. Sekantis žingsnis, kurio ėmėsi Rusijos valdžia kovoje su saugių žinučių aplikacija — ji prašo „Apple“ pašalinti aplikaciją iš Rusijai skirtos „App Store“.
  • Nesu „Telegram“ naudotojas, tačiau aplikacijos kūrėjai savo DUK puslapyje rašo, kad „Apple“ nuo balandžio vidurio neleido šios aplikacijos kūrėjams į „Apple Store“ įkelti atnaujintos aplikacijos versijos. Taip pat įdiegus „iOS 11.4“ aplikacija veikia nekorektiškai, pavyzdžiui iškyla problemų su „sticker’ių“ atvaizdavimu ir išsiuntimu, pranešė pats aplikacijos kūrėjas Pavel Durov. Penktadienį, po šešių savaičių pauzės, „Apple“ aplikacijų parduotuvėje galiausiai pasirodė „Telegram“ atnaujinimas su atnaujinta privatumo politika.
  • „BrandZ Top 100“ labiausiai vertinamų „brendų“ sąraše „Apple“ ir vėl sekanti po paieškos gigantės „Google“. Britų reklamos ir brendingo kompanija WPP, įvertino „Google“ prekės ženklą 302 milijardais JAV. dolerių ir „Apple“ įvertinta 300,6 milijardo liko antra. Atminkite, kad kompanijos vardo „kaina“ nėra tas pats kas kompanijos vertė. Šiuo metu „Apple“ kapitalizacija yra 926,75 milijardai JAV dolerių ir tikimasi, kad artimoje ateityje pasieks 1 trilijoną. Pavyzdžiui, nežiūrint prekinio vardo vertės, „Microsoft“ kapitalizacija yra didesnė nei „Google“ („Alphabet“) - pirmą kartą per trejus metus. „Microsoft“ dabar verta 735 milijardų JAV dolerių, o „Alphabet“ („Google“ motininė kompanija) 739 milijonų. Informaciją apie tai kaip paskaičiuojama prekės ženklo vertė ir kokias vietas 100-tuke kokios kompanijos užėmė galite rasti čia.
  • „Apple Watch“ operacinės sistemos versijoje 4.3.1 aptiktas kodas kuris leidžia „Apple“ laikrodyje aktyvuoti naują ciferblatą — Pride. Šio ciferblato aprašyme minima, kad jį sukurti įkvėpė vaivorykštės spalvų vėliava. Ciferblatas „Apple Watch“ savininkams atnaujinusiems savo „watchOS“ versiją į naujausią turėtų tapti prieinamas pirmadienį.
  • „Canes Lions“ interneto svetainėje rašoma, kad „Apple“ vyriausioji mažmeninės prekybos viceprezidentė Angela Ahrendts sekantį mėnesį duos interviu. Kartu su Ahrendts, Lumière Theatre scenoje, pasirodys Tor Myhren — „Apple“ marketingo ir komunikacijos viceprezidentas.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 57-tą versiją.
  • Pasirodė programuotojams skirtos „tvOS 11.4.1“, „watchOS 4.3.2“ ir „macOS 10.13.6“ beta 1 versijos. Jei pasirodė „macOS 10.13.6“ beta 1 — vadinasi „macOS 10.13.5“ jau išaugo iš beta stadijos ir gali būti paviešinta bet kuriuo momentu. Vėliau pasirodė ir viešiems beta testuotojams skirtos „iOS 11.4.1“ ir „macOS 10.13.6“ beta 1, o penktadionio vakare „Apple“ išleido ir „Mac“ kompiuteriams skirtą „macOS High Sierra 10.13.5“ atnaujinimą.
  • „Pixelmator“ atnaujino savo „Pixelmator Pro“ aplikaciją. Joje yra nemažai atnaujinimų, tokių kaip „MacBook Pro Touch Bar“ palaikymas, nauji vaizdų eksportavimo įrankiai, automatinis spalvų nustatymas ir t.t.
  • „Bloomberg“ rašo, kad WWDC 2018 metu bus pristatyta nauja „iOS“ funkcija debiutuosianti „iOS 12“ — „Digital Health“. Joje, panašiai kaip ir ateityje pasirodysiančiame ir „Google“ pristatytoje „Android P“, bus eilė įrankių leisiančių stebėti kaip mes naudojamės savo įrenginiais. „Bloomberg“ teigimu „iOS 12“ atsiras galimybė pažiūrėti kiek laiko mes praleidžiame įbedę nosis į „iPhone“ ir „iPad“ ekranus.
  • „Patently Apple“ rašo, kad paskutinę gegužės dieną „Apple“ paskelbė patentą, kuriame aprašomas dvigubo stiprumo stiklas mobiliems įrenginiams. Patente rašoma, kad šis stiklas galėtų tarnauti tiek kaip apsauginis sluoksnis mobilių įrenginių ekranams, tiek ir jų korpusams.
  • Jau kelintą kartą „Apple“ ir „Google“ darbuotojus vežantys autobusai tampa protestuotojų taikiniu. „Motherboard“ rašo, kad antradienį aktyvistai iš San Francisko nepatenkinti technologinių kompanijų keliamomis problemomis užblokavo kelią keletui „Google“ ir „Apple“ darbuotojus vežusių autobusų. Jie užtvėrė kelią elektriniais paspirtukais išnuomotų iš šių paspirtukų nuoma užsiimančių kompanijų-startuolių, nes neva tokie paspirtukai simbolizuoja technologinių kompanijų sumaištį keliantį buvimą jų mieste. „Sušikti paspirtukai“, — sakė vienas iš benamius atstovaujančių protestuotojų — „jie greičiau iššluos benamius iš mūsų gatvių nei atsisakys tų paspirtukų“. Sakyčiau keistos tos Sna Francisko problemos… Šį kartą niekas nedaužė autobusų langų ir galima sakyti valandą trukęs protestas praėjo taikiai.
    Nuotrauka: Ashwin Rodrigues/Motherboard

    Nuotrauka: Sarah Emerson/Motherboard

    Nuotrauka: Sarah Emerson/Motherboard

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų