Kaip iPhone „numesti“ telefono skambutį

Tikriausiai esate pastebėję, kad kartais kai skamba jūsų „iPhone“ — telefono ekrane skambutį numesti leidžiantis mygtukas yra, o kartais jo nėra.

Kaip „numesti“ skambutį kai skambučio jums metu ekrane dega „Decline“ (skambučio numetimo) mygtukas - klausymų nekyla. Tačiau kaip tai padaryti kai tokio mygtuko nėra? Toks klausimas dažniausiai kyla tik pradėjusiems naudoti „iPhone“.

Kodėl kartais „Decline“ mygtukas skambučio metu matomas, o kartais — ne.

Atrakinto ir užrakinto iPhone ekrano vaizdai kai į jį skambinama

Skambučio „numetimo“ mygtukas matomas tik tada kai „iPhone“ yra atrakintas. Jei „iPhone“ užrakintas, skambučio į jį metu matysite „Slide to Answer“ slankiklį kurio dėka galima atsiliepti į skambutį ir jokios vizualios užuominos apie galimybę šį skambutį atšaukti.

Žinoma, galima paspausti „Remind Me“ arba „Message“ mygtuką ir atitinkamai arba įrašyti priminimą perskambinti arba skambinančiajam pasiųsti žinutę — pasirinkus bet kurią iš šių galimybių skambutis bus atšauktas, tačiau kaip „numesti“ skambutį apie kurį skambinančiam nenorime nei nusiųsti žinutės, nei įsirašyti priminimo jam perskambinti?

Kaip „numesti“ skambutį kai telefonas atrakintas

iPhone mygtukai skirti atsiliepti ar atšaukti  skambutį rodomi kai telefonas yra atrakinas

Kai „iPhone“ atrakintas „numesti“ skambutį yra gana paprasta ir aišku kaip tai padaryti — tereikia „iPhone“ ekrane paspausti raudoną mygtuką su rageliu arba jei turite „Apple Watch“, tokią pačią piktogramą paspausti laikrodžio ekrane.

Kaip „numesti“ skambutį kai telefonas užrakintas

Slide to Answer - atsiliepimo į skambutį slankiklis rodomas kai iPhone įeinamo skambučio metu yra užrakintas

Kai telefonas užrakintas norint „numesti“ skambutį „iPhone X“, „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ reikia du kartus paspausti šoninį mygtuką. „iPhone 7“ ir senesniuose modeliuose reikia du kartus paspausti telefono į/išjungimo mygtuką. Šiuos mygtukus paspaudus tik vieną kartą skambėjimo garsas bus nutildytas, tačiau skambutis atmestas nebus.

Kaip „numesti“ skambutį EarPods ausinėse

Jei prie „iPhone“ esate pajungę laidines „EarPods“ ausines kai jums skambina, numesti skambutį galite paspaudę vidurinį ausinių reguliatoriaus mygtuką ir palaikę jį nuspaudę 2 sekundes.

Skambučio numetimas EarPods ausinių pagalba

„AirPods“ ausinėse skambučio numetimo galimybės nėra.

Kodėl nėra skambučio „numetimo“ mygtuko užrakintame „iPhone“

Nors skambučio „numetimo“ užrakintame telefono ekrane nebuvimas kai kuriuos „iPhone“ naudotojus ir erzina, tokiam „Apple“ sprendimui yra paaiškinama priežastis. Manoma, kad kai telefonas yra užrakintas - greičiausiai jis yra kišenėje ir tokiu atveju ekrane pasirodantys atsiliepimo į skambutį ar jo „numetimo“ mygtukai galėtų būti nuspausti netyčia. „Slide to Answer“ mygtukas, kai reikia perbraukti pirštu per tam tikrą ekrano vietą norint atsiliepti į skambutį užtikrina, kad ragelis „nebus pakeltas“ netyčia.

Kai telefonas atrakintas, greičiausiai tuo metu juo naudojamasi ir tikimybė jog paprastas mygtukas skirtas atsiliepti į skambutį ar jam „numesti“ bus paspausti netyčia yra labai maža.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Galėjo skambučio atmetimui padaryti pabraukimą į kitą pusę, nei atsiliepimui.

  2. Sito apmokymo reikejo 2008-2009 metais, kai gavau pirmaji iPhone ir niekas Lietuvoj negalejo man paaiskint kaip numest rageli :D turedavau atsiliept ir padet, aisku pasinaudojus pora men pats radau ir tada jau pilnas internetas buvo, bet principas tas pats...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų