Kaip sukalibruoti Apple Watch

Apple Watch

Nors „Apple Watch“ yra skirtas visada būti kartu ir skaičiuoti pačius įvairiausius rodiklius — kartais jis gali pradėti tai daryti netiksliai ir tada jį reikia sukalibruoti.

„Apple Watch“ savininkai savo išmaniojo laikrodžio dėka žino kokį atstumą jie nukeliavo, kiek žingsnių padarė, kiek kalorijų sudegino ir kiek aukštų užlipo. Norint, kad šie rodikliai būtų tikslūs reikia teisingai nustatyti savo įrenginį.

Norint, kad įvairius duomenis skaičiuojantis „Apple Watch“ informaciją rodytų maksimaliai tiksliai, pirmiausia ką reikia padaryti, tai suvesti teisingus asmeninius duomenis. Jei nesate tikri ar esate nurodę teisingus duomenis — patikrinkite „Health“ aplikacijoje „iPhone“ ar ūgis, svoris ir gimimo data yra nurodyti teisingai. Jei naudojate neįgaliojo vežimėlį - tai taip pat turite nurodyti aplikacijoje: atidarykite „Health“ aplikaciją ir joje paspauskite ant apačioje esančios „Today“ piktogramos. Tada ant dešinėje viršuje esančios profilio piktogramos (žmogaus iki pečių siluetas) ir paspauskite lango dešinėje viršuje esantį „Edit“ mygtuką. Paspauskite ant atsidariusio lango apačioje esančio „Wheelchair“ mygtuko ir pasirinkite „Yes“ jei naudojate neįgaliojo vežimėlį.

Laikrodžio kalibravimas priklauso nuo jo modelio. „Apple Watch Series 3“ ir „Series 2“ laikrodžio kalibravimas neatims daug laiko. Atidarykite: SettingsPrivacyLocation ServicesSystem services → įjunkite (jei neįjungtas) Motion Calibration & Distance  nustatymą. Įprastai šis nustatymas yra įjungtas (jei jo neišjungėte).

Senesnių „Apple Watch“ modelių konfigūravimas kiek ilgesnis ir labiau komplikuotas. Pirmiausia reikia atlikti treniruotę trunkančią bent 20 minučių. Treniruotėje turi dalyvauti ir „iPhone“. Abu įrenginiai vienas kitam siunčia signalus ir pastabas apie konkrečią situaciją. Galiausiai viskas bus suderinta dėka telefone esančio GPS. Taip pat reikėtų atminti, kad senesnių „Apple Watch“ kalibravimo atveju tiek „Apple Watch“, tiek ir „iPhone“ turi būti patalpintas kiek įmanoma atviresnėje vietoje (kalibruojant pageidautina būti lauke kur nėra aukštų, palydovo signalą blokuoti galinčių pastatų), idealiu atveju laikrodis turėtų būti ant rankos, o telefonas rankoje. Tai leistų palydovų pagalba maksimaliai tiksliai nustatyti įrenginių buvimo vietą.

Jei naudojate Series 1 ar 0 „Apple Watch“ ir juose įdiegta „watchOS 4“ versija:

  • atidarykite Workaut aplikaciją
  • raskite Outdoor Run ar Outdoor Walk
  • paspauskite bet kurioje iš jų esantį mygtuką
  • nustatykite 20 minučių laiką.

Vieno tokio pasivaikščiojimo/pabėgiojimo gali pakakti teisingam laikrodžio sukalibravimui. Tačiau, jei negalite vienu kartu įveikti 20 minučių tikslo — jį turite baigti per kelis pabėgiojimo/pasivaikščiojimo sesijas. Jei jūs ir vaikščiojate ir bėgiojate – reikėtų atlikti šį kalibravimą ir su 20 minučių bėgiojimo (Outdoor Run) ir su tokios pat trukmės vaikščiojimo (Outdoor Walk) užduotimis.

Atlikus tokį Outdoor Run ir Outdoor Walk kalibravimą Series 0/1 laikrodis rodys tikslius duomenis nepriklausomai nuo to ar vaikščiojate ar bėgate.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų