Išankstiniai aplikacijų užsakymai

Išankstiniai aplikacijų užsakymai iOS App Store, Mac App Store ir Apple TV App Store

„Apple“ papildė „App Store“ nauju funkcionalumu — galimybe iš anksto užsisakyti taikomąsias aplikacijas ir žaidimus.

Kaskart atėjus išankstiniams „iPhone“ užsakymams atsiranda nemažai šurmulio. Dabar, „Apple“ nori panašų šurmulį sukelti aplikacijų pasaulyje. Tuo tikslu kompanija pristatė išankstinių aplikacijų užsakymų sistemą.

Programuotojai likus 90 dienų iki aplikacijos pasirodymo, galės savo aplikaciją patalpinti specialiame „App Store“ skirsnyje ir priiminėti išankstinius užsakymus. Tokiu būdu programuotajai turės dar vieną platformą savo aplikacijų reklamai dar iki šių pardavimų pradžios leidžiančią ne tik skelbti žinią apie naujos aplikacijos pasirodymą, bet ir rinkti duomenis apie galimą jos populiarumą. Naudotojai, iš anksto užsisakę aplikaciją, savo ruožtu galės tikėtis kokių nors dovanėlių, pavyzdžiui papildomų priemonių žaidime ar žaidime naudojamų virtualių žaidimo pinigų ir panašiai.

Dar vienas išankstinio užsakymo privalumas yra fiksuota kaina. Jei žaidimui pasirodant prekyboje žaidimo kaina keisis — iš anksto ją užsakę mokės tokią pinigų sumą, kurią buvo sutarę išankstinio užsakymo metu. Iš anksto užsakant aplikaciją, tik sutariama, kad aplikacijai pasirodžius už ją sumokėsite tą konkrečią pinigų sumą, tačiau ji sutarties sudarymo (užsakymo) metu nėra nuskaitoma nuo kortelės. Pinigai nuskaitomi tada kai aplikacija pasirodo pardavime.

Aplikacijai pasirodžius, tuose įrenginiuose, kurių nustatymuose nurodyta automatiškai diegti įsigytas aplikacijas — ši, iš anksto užsakyta aplikacija, 24 valandų bėgyje nuo jos pasirodymo prekyboje bus automatiškai įdiegta suderinamuose ją rezervavusio naudotojo įrenginiuose. Aplikacija pasirodžius prekyboje, ją užsakiusiam taip pat bus išsiųsta žinutė apie tai, kad aplikacija jau prieinama, jei kartais nenorėtumėte laukti kada suveiks automatinis aplikacijos įdiegimas ir norėtumėte pradėti masažuoti aplikaciją savo pirštais tuojau pat.

Tikėtina, kad išankstiniai aplikacijų užsakymai taps dar vienu marketingo instrumentu, kurį programuotojai naudos stengdamiesi atkreipti daugiau dėmesio į savo projektus.

„iOS App Store“, „Mac App Store“ ir „Apple TV App Store“ aplikacijų parduotuvėse atsiras specialus skyrius, kuriame bus prekiaujama išankstiniais aplikacijų užsakymais, o programuotojai galės naudoti tiesiogines nuorodas į aplikacijų puslapius tame skyriuje. Šiuo metu nei vienoje iš „Apple“ aplikacijų parduotuvių tokių aplikacijų nėra, todėl nėra/nesimato ir to specialaus „išankstinių užsakymų stalo“.

2015 metų gegužę galimybę iš anksto užsakyti aplikacijas, „Android“ aplikacijų parduotuvėje „Google Play“ įdiegė „Google“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų