Greitas belaidis iPhone įkrovimas jau ne už kalnų

Temos: iOS, iPhone
Belaidis įkroviklis ir iPhone X

Tikėtina, kad greito belaidžio „iPhone“ akumuliatorių įkrovimo režimas bus įgalintas „Apple“ išleidus „iOS 11.2“.

Dabar visi 2017 metų laidos bevielį įkrovimą palaikantys „iPhone“ gali būti įkrauti maksimalia 5W galia. Turint omenyje tokio įkrovimo patogumą (tiesiog padėti telefoną ant įkroviklio) 5W įkrovimas neatrodo kankinančiais ilgas. Tačiau „Apple“ pažadėjo kad „greitas belaidis įkrovimas bus įgalintas nemokamu programinės įrangos atnaujinimu pasirodysiančiu šiais metais“ ir labai galimas dalykas, kad šią galimybę įgalinsiantis atnaujinimas yra „iOS 11.2“, kurio programuotojams skirta trečia beta versija pasirodė visai neseniai.

Tikrasis belaidžio įkrovimo greitis priklauso nuo eilės faktorių, tačiau „Apple“ jį yra kol kas apribojusi programinės įrangos pagalba. Kol kas nėra visiško aiškumo kokie su „Qi“ standartu suderinami įkrovikliai palaikys didesnį nei 5W įkrovimą ir bus suderinami su „iPhone“. Šiuo metu „Apple“ parduoda „Belkin“ ir „mophie“ belaidžio įkrovimo įrenginius. Anot šių kompanijų, tik gamintojai, kurie bendradarbiauja su „Apple“ (kaip jos) galės savo „Qi“ įrenginius sertifikuoti kaip tinkamus įkrauti 7,5W galingumu.

„mophie“ belaidis „iPhone“ įkroviklis oficialiai palaikysiantis greitą 7,5W belaidį įkrovimą

7,5W yra oficialiai „Wireless Power Consortium’o“ palaikomas „Qi“ įkroviklių režimas, tačiau panašu „Apple“ naudoja aparatinės įrangos identifikatorius, kurie gali apriboti greito įkrovimo prieinamumą naudojant nesertifikuotus įkroviklius.

Kodėl „Apple“ bando tai riboti? Manau tam yra pora priežasčių. Viena jų yra ta, kad ji deklaruoja, kad „Qi“ belaidžio įkrovimo įrenginiai palaikys „saugų greitą belaidį įkrovimą“. Kompanija negali garantuoti už visų rinkoje esančių didesnę nei 5W įkrovimo galią palaikančių belaidžio įkrovimo įrenginių ir jų naudojamo įkrovimo kontrolės būdų saugumą. „Apple“ jau ne kartą buvo apšaudoma už įvairius su įkrovikliais susijusius nelaimingus atsitikimus (nors dažniausiai ne dėl jos kaltės) ir ši sritis kompanijai besirūpinančiai jos įrenginių naudotojų saugumu yra labai jautri.

„Belkin“ kompanijos „BOOST↑UP™ Wireless Charging Pad“ oficialiai palaikysiantis greitą 7,5W belaidį įkrovimą

Manau „Apple“ nesudarys vargo įgalinti kitų „Qi“ standarto 7,5W belaidžio įkrovimo režimą palaikančius įrenginius „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ įkrovimui, nes šiuo metu panašu, kad oficialiai egzistuoja tik du tokie įrenginiai. Abi kompanijos: „Belkin“ ir „mophie“ įsitikinusios, kad tuo metu kai „Apple“ įgalins greitą 7,5W bevielį įkrovimą, šį režimą palaikys tik jų įrenginiai.

Jei įsigyti su greitu 7,5W belaidžiu įkrovimu suderinamą įrenginį nėra skubu ir ypač jei turite „Apple Watch Series 3“ ir „AirPods“ ausines bei planuojate joms įsigyti belaidį įkrovimą palaikančią dėžutę, kurios debiutas planuojamas šių metų gruodžio mėnesį — tikriausiai verta palaukti „Apple“ sukurto „AirPower“ trijų įrenginių įkrovimą vienu metu palaikančio padėkliuko pasirodymo parduotuvių lentynose.

Belaidis „iPhone X“, „Apple Watch Series 3“ ir „AirPods“ įkrovimas ant „AirPower“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų