Kaip kontroliuoti True Tone funkciją iOS 11 Control Center

iOS 11 True Tone

Nauji „Apple“ įrenginiai palaiko baltos spalvos balanso kompensavimą, „Apple“ pavadintą „True Tone“. Kaip jį valdyti „iOS“ komandinio centro pagalba.

Naujuose „Apple“ mobiliuose įrenginiuose įdiegtas baltos spalvos balanso kompensavimas. Patinka jis ar ne, čia jau įpročio ir specifinių poreikių klausimas.

Kas yra „True Tone“ technologija?

„True Tone“ technologija, „iOS“ įrenginiuose įdiegtų aplinkos šviesą analizuojančių jutiklių pagalba subtiliai pritaiko ekrano spalvinę temperatūrą aplinkos šviesai. Taip siekiama apgauti „žmogaus akis“ ir priversti jas patikėti, kad ekrane rodoma balta iš tiesų yra balta bet kokioje aplinkos šviesoje.

„iOS“ įrenginiai palaikantys „True Tone“ technologiją nenutrūkstamai stebi aplinkos šviesą ir vaizdą ekrane paverčia natūralesniu. Natūralesnis ir labiau aplinkos šviesą atitinkantis vaizdas leidžia akims ne tiek įsitempti ir suteikia didesnį komforto jausmą skaitant tekstą bet kokiomis aplinkos šviesos sąlygomis.

„True Tone“ technologiją palaiko:

„iOS“ įrenginiuose palaikančiuose „True Tone“ technologiją į aplinkos šviesos matavimo procesą pajungta visa eilė jutiklių, o sistema tiesiog naudoja jų pateikiamą informaciją ir atitinkamai pakoreguoja ekrane rodomo vaizdo baltos spalvos balansą.

Skirtumą tarp vaizdo „True Tone“ palaikančiuose įrenginiuose ir šios technologijos nepalaikančiuose lengviausia pastebėti dirbtinio apšvietimo sąlygomis arba pavyzdžiui saulėlydžio metu kai vaizdas „True Tone“ technologijos nepalaikančių įrenginių ekranuose atrodo turintis per daug melsvo atspalvio.

Kaip kontroliuoti „True Tone“ „iOS 11“ komandų centro pagalba

Norėdami savo įrenginio ekrano spalvų temperatūrą pritaikyti aplinkos spalvų temperatūrai:

  1. „iPhone“ perbraukite pirštu nuo įrenginio ekrano apačios ir aktyvuokite komandų centrą (Control Center). Būdami kokioje nors aplikacijoje „iPad“, perbraukite pirštu nuo ekrano apačios į viršų (šis būdas neveikia pagrindiniame ekrane) arba tiesiog du kartus paspauskite „Home“ mygtuką.
  2. paspauskite ant ekrano vaizdo šviesumo reguliavimo piktogramos panaudodami stipresnį — „3D Touch“ paspaudimą. Jei jūsų įrenginys nepalaiko „3D Touch“ technologijos — tiesiog paspauskite ant šviesumo reguliavimo piktogramos ir palaikykite nuspaudę.
  3. Paspauskite ant True Tone piktogramos esančios žemiau šviesumo reguliavimo juostos jei norite įjungti ar išjungti ekrano spalvų pritaikymo aplinkos šviesos temperatūrai funkciją.
  4. iOS 11 ekrano šviesumo  reguliavimo, True Tone ir Night Shift į/išjungimas

Kairėje ekrano šviesumo reguliavimo juostos rasite ir „Night Shift“ piktogramą leidžiantį aktyvuoti arba atjungti ekrano nakties režimą.

Aišku, „True Tone“ galima į/išjungti ir įprastu būdu: SettingsDisplay & Brightness.

Turėkite omenyje, kad tokių „Prieinamumo“ (Accessibility) funkcijų kaip: „Invert Colors“, „Smart Invert“, „Grayscale“ ir „Increase Contrast“ gali atjungti „True Tone“ funkciją.

Ar „True Tone“ funkciją laikyti visą laiką įjungtą ar įjungti tik kartais — kiekvieno asmeninis reikalas. Tačiau, jei ruošiatės ilgesnį laiką skaityti savo „iOS“ įrenginyje, aš rekomenduočiau šią funkciją įjungti (tam kartui). Žiūrint filmus ar nuotraukas ar redaguojant foto ir video medžiagą, žaidžiant žaidimus „True Tone“ geriau išjungti, nes tai tokios situacijos, kuriose spalvų pakeitimas yra nepageidaujamas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų