iPhone X įdiegtas didesnės talpos akumuliatorius nei iPhone 8 Plus

Tema: iPhone
iPhone X

Vienos Kinijos reguliavimų tarnybos duomenimis „iPhone X“ įdiegtas didesnės talpos akumuliatorius nei didžiajame „iPhone 8 Plus“.

Kinijos reguliavimų (ką būent ta tarnyba reguliuoja nėra nurodoma) tarnybos duomenimis, naujuose „iPhone X“ telefonuose įdiegti 3GB RAM ir 2716mAh talpos akumuliatorius. Tai tikrai stebinanti akumuliatoriaus talpa turint omenyje yra panašaus dydžio kaip „iPhone 8“, kuriame įspraustas 1821mAh talpos akumuliatorius.

Tiesą sakant, jei ši informacija yra teisinga, „iPhone X“ esantis 2716mAh akumuliatorius yra net talpesnis už 2675mAh akumuliatorių esantį „iPhone 8 Plus“. TENAA taip pat patvirtina, kad „A11 Bionic“ procesoriaus naudojamo „iPhone X“ telefonuose taktinis dažnis yra 2.4GHz. Turint omenyje, kad procesorius „prifarširuotas“ gerokai aukštesnio lygio ir daugiau komponentų, stebina tai, kad „Apple“ sugebėjo į „iPhone X“ įsprausti tokios talpos akumuliatorių.

Nežiūrint to fakto, kad „iPhone X“ įdiegtas didesnės talpos akumuliatorius nei esantis „iPhone 8 Plus“, „Apple“ teigia, kad jis „laikys“ tik 2 valandomis ilgiau, nei sąlyginai mažos talpos akumuliatorius įdiegtas „iPhone 8“ (1821mAh).

Matyt taip stipriai padidinus „iPhone X“ akumuliatoriaus talpą jo „tarnavimo“ dienos bėgyje laikas pailgėja nežymiai dėl didesnio 5,8 colio įstrižainės OLED ekrano, tokių funkcijų kaip „Face ID“ naudojančių „TrueDepth“ kamerų sistemą ir dvigubos galinės kameros naudojančios optinį vaizdo stabilizavimą.

Nors OLED ekranai yra mažiau reiklūs elektros energijai nei LCD, „iPhone X“ naudoja daugiau energijos dėl aukštesnės ekrano skiriamosios galios ir šviesios[1] „iOS 11“ naudotojo sąsajos.


  1. OLED tipo ekranai veikia kitaip nei LCD ir neturi nei galinio pašvietimo, nei naudoja LCD technologiją. Priešingai nei LCD atveju, juoda spalva OLED ekranuose sunaudoja daug mažiau elektros energijos nei balta. Kiekvienas taškas OLED ekrane turi savo šviesos diodų rinkinį, kurių kiekvienas skleidžia savo šviesą proporcionalią esamai spalvai tame taške (pikselyje). Jei tame taške spalva yra juoda — šviesos nereikia ir pikselis yra išjungtas (ir atitinkamai nenaudoja elektros energijos bei leidžia sukurti fantastiškai kontrastingą vaizdą su giliais juodos atspalviais). Nesunku įsivaizduoti, kad šviesi „iOS 11“ aplinka, kai beveik visi ekrano pikseliai yra įjungti, sunaudoja daugiau elektros energijos nei sunaudotų tada jei ji būtų juoda.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų