Apple kompanijos vardas pripažintas vertingiausiu penktus metus iš eilės

Penkis metus iš eilės „Apple“ lyderiauja vertingiausių vardų sąraše lenkdama tokius technologijų titanus kaip „Google“ ar „Microsoft“.

„Best Global Brands“ paskelbė savo 2017 metų vertingiausių vardų lentelę.

Per metus, „Apple“ prekės ženklo vertė išaugo 3 proc. ir dabar siekia 184 mlrd. JAV dolerių. Antroje vietoje „Google“, kurios vertė 142 mlrd. dolerių. Trečioje vietoje, stipriai atsilikdama įsitaisė „Microsoft“ - jos vertė beveik 80 mlrd. dolerių. Pirmaujančių vardų penketuką užbaigė „Coca Cola“ ir „Amazon“ su 70 ir 65 mlrd. dolerių.

Ataskaitoje teigiama, kad „Apple“ vertės augimas kiek sulėtėjo. Greičiausiai augančių kompanijų lyderė yra „Facebook“. Lyginant su pernai metais, jos vertė išaugo 48 procentais. Po jos greičiausiai augančios kompanijos yra penktą vietą lentelėje pagal vertę užėmusi „Amazon“ — 29 proc. augimas ir 56-toje lentelės vietoje esanti „Adobe“, kuri per metus ūgtelėjo 19 procentų.

Paskutinį kartą, kaip greitai augančios kompanijos, „Apple“ vardas buvo paminėtas 2015 metais, kai sėkmingų „iPhone 6“ pardavimų ir didelio gauto pelno iš servisų dėka, kompanijos vertė šoktelėjo 43 procentais. Prieš tai kaip greitai auganti kompanija buvo paminėta 2013 metais, kai „Apple“ vertė išaugo 28 proc. ir ji iš lyderio vietos išstūmė „Coca Cola“.

Interbrand paskelbtas vertingiausių 2017 metų pasaulio prekės ženklų Top 10

Pirmas tris pasaulyje vertingiausių kompanijų vietas užima JAV technologinių kompanijos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. O amazon - nėra JAV įmonė ?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų