Veido atpažinimas naujame iPhone gali užtrukti milijoninę sekundės dalį

Veido atpažinimo technologija – specifinis veido žemėlapis.

„iPhone 8“, kurio debiuto laukiama šį rudenį turės eilę aparatinės įrangos patobulinimų. Vienas tokių patobulinimų, sakoma, bus veido atpažinimo sistema.

„Korea Herald“ praneša, kad nauja veidų atpažinimo technologija, kuri bus naudojama naujuose „Apple“ mobiliuose telefonuose, užtruks tik milijoninę sekundės dalį, kad atpažinti ar tai to įrenginio naudotojas. „Korea Herald“ taip pat patvirtina gandus, kad naujuose „iPhone“ modeliuose „Apple“ nebenaudos „Touch ID“ — pirštų atspaudų skenavimo metodo skirto įrenginio naudotojo autentikacijai.

„Touch ID“ jutiklis ir algoritmai, reikalingi atpažinti prie „Home“ mygtuko pridėto piršto atspaudą, užtrunka apie sekundę. Todėl naujasis „Apple“ būdas - apie milijoną kartų pagreitinantis naudotojo atpažinimo procesą — skamba gana patraukliai.

Daugeliui „iPhone“ naudotojų galit kilti klausimas: „o kaip telefonas atpažins veidus tamsoje?“ Pirštų atspaudų skenavimo metodas veikia net ir visiškoje tamsoje, atrakinti telefoną galima net ir neištraukus jo iš kišenės — užtenka tik prie „Home“ mygtuko pridėti į telefono atmintį įvestą pirštą. Kalbama, kad naujame „iPhone“ veidų atpažinimo procese naudojamai technologijai aplinkos šviesa neturės didelės įtakos, nes bus pasitelkiami infraraudonųjų spindulių davikliai.

Neseniai internete pasirodė neva „iPhone 8“ priekinės kameros modulis turintis 3D jutiklius ir infraraudonųjų spindulių siųstuvą ir imtuvą. Kartu šie jutikliai galės nustatyti atstumą iki prieš juos esančio objekto, jo gylį ir gebės atpažinti ne tik veidus, bet ir akies rainelės raštą. Šių jutiklių galimybės taip pat galės būti panaudotos kai kuriose virtualią realybę naudojančiose aplikacijose.

Priekinės kameros modulis neva skirtas „iPhone 8“.

Aparatinės „HomePod“ įrangos kodas leidžia manyti, kad „iPhone 8“, dar kai kurių šaltinių minimas kaip „iPhone Pro“, 3D jutiklių pagalba veidus galės atpažinti net ir padėtas ant stalo.

Todėl jei nerimaujate, kad „Apple“ atsisakius „Touch ID“, „patekti“ į „iPhone“ bus sunkiau — galite nusiraminti — greičio skirtumo greičiausiai net nepastebėsite, o poreikio padėti tinkamą pirštą tinkamoje vietoje nebuvimas gal bus net privalumas ir pagreitins autentikacijos procesą.

Kalbant apie „Touch ID“, „Weibo“ mikrobloge pasirodė video, kur neva Kinijos gamyklos darbuotojai testuoja „iPhone 8“ pirštų atspaudų skenerį. Žinoma, tai gali būti ir „iPhone 7s“ modeliai, kurie kalbama pasirodys šį rudenį taip pat. Kas šiame video glumina labiausiai — tai faktas jog „Touch ID“ skeneris yra nugarinėje įrenginio dalyje, įdiegtas tiesiog „Apple“ logo. Košmaras.

Papildomai, gandų vėjai nešioja žinutes, kad naujasis „Apple“ mobilaus telefono modelis turės belaidžio įkrovimo galimybę ir naujų spalvų pasirinkimus (kalbama apie varinę spalvą, kuri gali pakeisti rausvo aukso). Žinoma, jis veiks greičiau, patikimiau, turės daugiau naudingų funkcijų …

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų