Nuo iPhone išleidimo Apple uždirbo tiek kiek uždirbo Microsoft ir Alphabet kartu

„iPhone“ yra puikus verslas ir „Apple“ jis atnešė didelius turtus.

Nuo pirmojo „iPhone“ pasirodymo prieš dešimtmetį, „Apple“ uždirbo tiek pinigų, kiek jų kartu uždirbo „Microsoft“ – kompanija su kuria „Apple“ kaunasi dėl didesnio kompiuterių rinkos pyrago gabalo ir „Alphabet“ — kompanija, kuriai buvęs „Apple“ CEO Steve Jobs buvo paskelbęs „branduolinį karą“ už tai, kad ši išleido „Android“.

Gautas pelnas nuo pirmojo „iPhone“ išleidimo. „Apple“ vs „Microsoft“ vs „Alphabet“ 2007-2017

„Microsoft“ — didžiausia kompiuterių operacinę sistemą kuriančių kompanijų taip ir neatsigavo po to kai „pavėlavo į mobilių įrenginių traukinį“ 2000-tųjų metų pabaigoje. Tiesa, jis vis dar gerai gyvena dėka „Windows“, „Xbox“ ir kitos kompiuterinės įrangos bei kompiuterinių debesų paslaugų pardavimų dėka. Panašiai yra ir su „Alphabet“ ir jos didžiausia pasaulyje reklamine platforma valdoma „Google“ kompanijos. Dėka tokių paslaugų kaip „Gmail“, „Google maps“ ir „Android“ operacinės sistemos, kompanija tapo nepakeičiama milijardams žmonių.

Nežiūrint didelius pelnus „Microsoft“ ir „Google“ atnešančio verslo, šių kompanijų gaunami pinigai atrodo niekingai maži lyginant su tuo, lyg ant mielių augančiu, pinigų kalnu ant kurio patogiai įsitaisiusi sėdi „Apple“.

Įvertinus infliaciją, nuo 2007 metų „Apple“ uždirbo 321,02 mlrd. JAV dolerių, beveik tiek pat kiek gauname sudėjus „Alphabet“ ir „Microsoft“ gautą pelną — 320,7 mlrd. JAV dolerių.

2007 metų vasarą, „Apple“ generavo mažiau nei 1 mlrd. dolerių pelno per metų ketvirtį, beveik tiek pat kaip „Alphabet“, tačiau „Microsoft“ ketvirtinis pelnas tais laikais siekė 3,6 mlrd. JAV dolerių.

Tiesiog neįtikėtina koks pelningas verslui gali būti stačiakampis ovaliais kampais.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų