Savaitės naujienų apžvalga: 27-a 2017 metų savaitė

27-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ paskelbė naują, Michel Gondry (prancūzų režisieriaus sukūrusio filmą „Jausmų galia“) „iPhone“ nufilmuotą, 11 minučių trukmės filmą apie šeimą, atostogas ir nelaimingą triratuką, nors gal ir laimingą, nes pabaiga panašu gera :)
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „macOS Sierra 10.12.6“ ir „iOS 10.3.3“ beta 6 versijas bei penktą „tvOS 10.2.2“ beta versiją.
  • Jau kuris laikas „Microsoft“ neriasi iš kailio, kad pavytų „Apple“ „MacBook“ klasės kompiuterių populiarumą. „DigiTimes“ rašo, kad kompiuterių prekyba „Microsoft“ sekasi prastai, net ir dabar kai pastaroji išleido 13,5 colio „Surface“ nešiojamą kompiuterį nusitaikiusi tiesiai į „MacBook Air“ kompiuterių naudotojus.
  • Rugpjūčio 1 dieną „Apple“ paskelbs savo 3-čio 2017 metų ketvirčio finansinius rezultatus.
  • Pastaraisiais metais „MacBook Pro“ kompiuterius paties tiek remontuoti, tiek ir ką nors juose patobulinti, „Apple“ pastangų dėka, yra gana sudėtinga. Įvairius „Mac“ kompiuteriams skirtus patobulinimus ir remonto rinkinius kurianti „iFixit“ stengiasi tai pakeisti. Jei jūsų 2012–2015 „MacBook Pro“ bateriją jau reikia keisti ir jaučiatės pajėgūs nieko nesugadindami landžioti kompiuterio viduje, „iFixit“ sukūrė specialų šių modelių kompiuterių baterijų remonto rinkinį.
  • „Apple“ ir „Qualcomm“ kompanijų teisinė kova tęsiasi. „Qualcomm“ tęsia savo kaltinimų „Apple“ krušą. Dabar „Qualcomm“ pareiškė, kad „Apple“ pažeidžia šešis jai priklausančius patentus, kiekvienas kurių yra „gyvybiškai“ svarbus „iPhone“. Dabar „Qualcomm“ siekia išsiaiškinti, kurie „iPhone“ modeliai naudoja mobilaus ryšio procesorius pagamintus ne jos ir uždrausti prekiauti tais „Apple“ telefonų modeliais Jungtinėse Valstijose.
  • „Apple“ atnaujino tvarkykles „Canon“, „Epson“, „Brother“ ir „Lexmark“ spausdintuvams. Atnaujinimus įdiegti galite arba per sistemos atnaujinimų mechanizmą, arba atsisiųsdami atnaujinimą iš žemiau pateiktų puslapių:

Laikinai nemokamai bei pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos ir žaidimai

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų