Kaip sukurti atsarginę SMS ir iMessages žinučių kopiją

Kartais gali prisireikti senų siųstų ar gautų SMS ir Messages žinučių, o kartais tų senienų tiesiog nesinori prarasti.

Senose siųstose žinutėse gali būti svarbi ar šiaip brangi kaip atsiminimas informacija. Su žinutėmis siųstomis iš „Mac“ kompiuterio viskas aišku – jas galima rasti „Mac“ kompiuteryje apsilankius ~/Library/Containers/com.apple.ichat/Data/Library/Messages ir ten jau atitinkamuose aplankuose jas rasite. Tačiau, kaip su žinutėmis parašytomis iš „iPhone“ ar „iPad“ ar gautomis į šiuos įrenginius. Jei darote šių įrenginių atsargines duomenų kopijas, nepriklausomai nuo to ar išsaugote jas kompiuteryje ar „iCloud“ – jas galima „atkasti“, jei žinoma nešifruojate atsarginių kopijų.

Kur rasti failą su žinutėmis?

Jei „iOS“ įrenginio atsargines duomenų kopijas saugote „Mac“ kompiuteryje – siųstas ir gautas žinutes rasite ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup, o jei PC – C:\Users\[naudotojo vardas]\AppData\Roaming.

Šiuose aplankuose bus keli aplankai, kurių kiekviename išsaugota atsarginė „iOS“ įrenginio duomenų kopija. Ten galite pradėti ieškoti failo pavadinimu 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28. Šis failas gali turėti plėtinį .mddata, .mdbackup ar iš vis plėtinio neturėti. Šiame faile SQLite duomenų bazės formate saugomos žinutės.

Tiesiog atidarius tą failą tekstiniame redaktoriuje nieko geri nepešite. Šiam tikslui jums prireiks SQLite redaktorius ar kita šį formatą palaikanti aplikacija – jų pagalba galima išeksportuoti duomenis, kad ir į PDF.

Specialios aplikacijos

Kai kurios aplikacijos gali ne tik iššifruoti „SQLite“ failus, kuriuos „Apple“ naudoja SMS ir „iMessages“ žinučių (ir netik) saugojimui, bet ir palengvinti žinučių paieška ir archyvavimą. Dažniausiai šiam tikslui naudojamos „PhoneView“ aplikacija skirta „Mac“ arba „CopyTrans“ skirta „Windows“ platformai. Tai ne vienintelės aplikacijos leidžiančios patogiai prisikasti iki žinučių, tiesa daugelis jų kainuoja 15–30€, ir, panašu, dėmesio vertos nemokamos alternatyvos nėra.

Ekrano vaizdai

Pats akivaizdžiausias būdas išsaugoti žinučių tekstą yra ekrano vaizdo kopijos, tačiau be to, kad tai nėra labai patogu – tokiu būdu saugant žinutes prarandami visi meta-duomenys, o kaip rodo NSA patirtis – meta-duomenys kartais gali būti svarbesni už pačių žinučių turinį.

Sinchronizavimas

Tai ko gero paprasčiausias ir efektyviausias būdas – jei žinučių tekstas sinchronizuojamas su kitais jūsų įrenginiais - juos galėsite rasti bet kuriame iš jų – pavyzdžiui „Mac“ kompiuterio ~/Library/Containers/com.apple.ichat/Data/Library/Messages aplanke.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų