Kaip įdiegti viešą iOS 11 Public Beta versiją iPhone ar iPad

„Apple“ išleido pirmąją visiems pageidaujantiems prieinamą „iOS 11 Public Beta“ versiją taip suteikdama galimybę smalsučiams ją patyrinėti, o sau sukurdama didesnę testuotojų būrį ir geresnę galimybę išgaudyti visas klaidas.

„Apple“ išleidus naujų operacinių sistemų beta versijas eilė smalsių piliečių, net neturėdami kaip „Apple“ programuotojų registruoto „Apple ID“ suskumba „žalias“ versijas diegti į savo telefonus ir vėliau dalis jų pradeda verkšlenti nežinodami kaip grįžti prie stabilios versijos arba „kelia bangas“, kad nauja operacinės sistemos versija yra visiška nesąmonė, nes veikia prastai visai neatsižvelgdami į tai, kad tai yra „Beta“ versija.

Jau kelinti metai, „Apple“ suteikia galimybę išbandyti operacinių sistemų beta versijas ir paprastiems naudotojams išleisdama specialiai jiems skirtas „Public Beta“ versijas.

Ką reikėtų žinoti prieš diegiant „iOS 11 Public Beta“

Pirmiausia reikia turėti omenyje, kad tai Beta versija ir joje gali būti ir yra klaidų. Taip pat kai kurios funkcijos ankstyvose beta versijose gali dar būti nebaigtos programuoti ir neveiks. Dėl šių priežasčių reikėtų vengti diegti beta versijas į savo pagrindinius „iOS“ įrenginius. Tačiau, jei po ranka turte atsarginį „iOS“ įrenginį – galite išbandyti ir beta versijas nesibaimindami, kad staiga liksite be ryšio ar neveiks trūks-plyš reikalinga aplikacija ar funkcija.

Prieš diegiant „iOS 11 Public Beta“ reikėtų įsitikinti, kad turimame „iOS“ įrenginyje šią versiją įdiegti galėsite. Žemiau sąrašas „iOS“ įrenginių, kuriuose gali būti įdiegta „iOS 11“.

iPad

iPod

Ką reikėtų atlikti prieš diegiant „iOS 11 Public Beta“

Manau daugelis ir patys žino, tačiau pakartosiu – kaip ir prieš diegiant kiekvieną sistemos atnaujinimą, jau nekalbant apie visiškai naują operacinės sistemos versiją, reikia sukurti atsarginę įrenginyje esančių duomenų kopiją - arba įprastine kalba „pasidaryti backup’ą“.

„Beta“ versijos, ypač pirmosios, retai kada būna stabilios ir jose knibždėte knibžda įvairiausių klaidų, todėl labai tikėtina jog anksčiau ar vėliau nutarsite grįžti prie stabilios operacinės sistemos versijos, o vienas iš grįžimo prie stabilios operacinės sistemos žingsnių ištrina visus įrenginyje esančius duomenis.

Kaip įdiegti „iOS 11 Public Beta“

Nereikėtų išsigąsti žemiau esančios ilgos žingsnių „dešros“ – viskas kur kas paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jei išsaugojote „iOS“ įrenginyje esančių duomenų kopiją:

  1. „iOS“ įrenginyje, kuriame norite įdiegti „iOS 11 Public Beta“ versiją, „Safari“ naršyklėje atidarykite „Apple Public Beta svetainę“
  2. Prisijunkite prie „Public Beta“ programos:
    1. Jei jau esate „Public Beta“ programos narys — spauskite ant Sign In
      1. Jei „Apple“ notės sutikrinti ar čia tikrai Jūs – sekite ekrane rodomus veiksmus ir patvirtinkite savo tapatybę.
    2. jei „Public Beta“ programos narys dar nesate – spauskite ant Sign Up mygtuko ir prisijunkite su savo „Apple ID“ (ar pagrindiniu ar jei turite kelis – tuo, kurį naudosite „Public Beta“ programai ir spauskite Sign In
      1. Paspauskite Accept mygtuką esantį apatiniame dešiniame ekrano kampe
  3. Pasirinkite iOS skirsnį
  4. Paspauskite ant Enroll your iOS device nuorodos
  5. Paspauskite ant Download profile mygtuko
  6. Ekrane pasirodžius „Install Profile“ puslapiui paspauskite ant Install viršutiniame dešiniame ekrano kampe
  7. Atsidarius „Consent“ puslapiui paspauskite ant Install
  8. Paspauskite Install puslapio apačioje
  9. Paspauskite Restart – šis veiksmas perkraus „iOS“ įrenginį
  10. „iOS“ įrenginiui persikrovus atidarykite Settings aplikaciją ir pasirinkite GeneralSoftware Update – turėtumėte pamatyti „Checking for Update“.
  11. Kai įrenginys ras atnaujinimą – spauskite ant Download and Install mygtuko
  12. Paspauskite ant Agree „Terms and Conditions“ puslapyje. Bus inicijuotas naujos operacinės sistemos atsisiuntimo procesas
  13. Kai „iOS 11 Public Beta“ įdiegti reikalinga programinė įranga bus atsiųsta – spauskite ant Install Now
  14. Palaukite ko bus įdiegta nauja operacinės sistemos versija.

Tai tikrai paprastas procesas, nors žvilgtelėjus į aprašymą gali pasirodyti ilgas ir sudėtingas. Jis trunka apie pusvalandį (priklausomai nuo interneto greičio ir „iOS“ įrenginio techninių parametrų). Nors procesas ir netrunka ilgiau, jo geriau nepradėti pietaujant kur nors kavinėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų