Geriausios 2017 metų Apple dizaino apdovanojimą laimėjusios aplikacijos

Apple Design Awards 2017

Šiemet WWDC metu „Apple“ neapdovanojo geriausio dizaino aplikacijų kūrėjų pakviesdama juos ant scenos, tačiau tai padarė intymesnėje aplinkoje. Kokios aplikacijos laimėjo „Geriausio dizaino“ vardą šiemet?

Nuo 1997 metų, kiekvienais metais „Apple“ išrenka geriausiai jos platformom sukurtas aplikacijas. Tai geriausiai įrenginio („iPhone“, „iPad“, „Mac“, „Apple Watch“ ar visų kartu) galimybes išnaudojančios, naudingiausios, novatoriškiausios ar tiesiog gražiausios aplikacijos.

„Apple Dizaino“ apdovanojimų ceremonija įprastai įvyksta WWDC metu, tačiau šiais metais tai vyko kiek intymesnėje aplinkoje, tikriausiai dėl ir taip ilgai užtrukusio įžanginio konferencijos pristatymo. Apdovanojimus laimėjusių aplikacijų atstovai susitiko su aukščiausio lygio „Apple“ vadovais, kurie asmeniškai jiems ir įteikė apdovanojimus – tradicines kubo formos statulėles, palietus kurias jose nušvinta „Apple“ logo.

Apple Design Awards 2017

Žemiau šių metų laimėtojai:

Blackbox

Žaidimas-galvosūkis, kurio sprendimams galima išnaudoti beveik viską ką „iPhone“ gali (neskaitant labiausiai akivaizdžios ekrano lietimo galimybės). „Blackbox“ galvosūkių sprendimui galima pasitelkti telefone esantį giroskopą, šviesumo nustatymus ir t.t. „Blackbox“ tai žaidimas, kurio užduotys veda iš proto iki supranti, kad atsakymas visą laiką buvo tiesiog prieš pat nosį.

Atsisiųskite „Blackbox“.

Things 3

Apie „Things 3“ galima pasakyti tai dar viena darbų, kuriuos reikės atlikti rašymo aplikacija. Tačiau „Things 3“ yra viena geriausių iš begalės „App Store“ esančių tokių aplikacijų. Jos dizainas gerai išmąstytas, aplikacijoje pilna mažyčių „pagalbininkų“ padedančių ją valdyti patogiau… Pavyzdžiui mažytė „+“ piktograma, kurią paspaudus galima sukurti naują „todo“, bet ją galima ir pertempti į specialų sąrašą aplikacijai nurodant naują „todo“ sukurti būtent tame sąraše.

Tai jau antrasis „Apple Design Award“, kurį laimi ši aplikacija – „Things 1“ tokį apdovanojimą gavo ir 2009 metais.

Atsisiųskite „Things 3“.

Mushroom 11

Tai neįprastas savo sprendimu žaidimas galvosūkis, kuriame reikia stumti įveikiant įvairiausias kliūtis „plėmą“.

Atsisiųskite „Mushroom 11“.

Lake

Tai suaugusiems skirta spalvinimo knygutė-aplikacija, kurioje jei norite galite spalvinti pirštu, o jei turite galite į pagalbą pasitelkti „Apple Pencil“ ir pašalinti per dieną susikaupusį stresą ir nuovargį.

Atsisiųskite „Lake“.

Splitter Critters

Pamenate Lemmingus? „Splitter Critters“ pasiskolino šį „padėk šiems veikėjams iš taško A patekti į tašką B“ konceptą ir jį patobulino - reikia perbraukus pirštu per ekraną vaizdą padalinti/perpjauti taip, kad mažieji veikėjai galėtų pasiekti tikslą.

Atsisiųskite „Splitter Critters“

Bear

„Bear“ tai super paprasta ir graži pastabų užrašų knygutė skirta „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“. Ji palaiko „Markup“ ir žymes.

Atsisiųskite „Bear“ skirtą „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams.

Elk Currency Converter

Aplikacijų konvertuojančių valiutas prikurta tikrai nemažai, tačiau „Elk Currency Converter“ yra nepaprastai patogi. O jos „Apple Watch“ skirta versija yra puikus pagalbininkas tiems kas šokčioja iš vienos šalies į kitą - iš vienos valiutos zonos į kitos valiutos zoną. Aplikacija paprasta, joje tik patys būtiniausi elementai ir ji geba pagal jūsų buvimo vietą automatiškai parinkti valiutą konvertavimui.

Atsisiųskite „Elk Currency Converter“.

AirMail 3

Jei turite daug skirtingų el. pašto paskyrų ir dėl kokių nors priežasčių nemėgstate „Apple Mail“ aplikacijos – „AirMail 3“ verta dėmesio aplikacija, gebanti skirtinguose serveriuose esančias pašto dėžute apjungti į vieną.

Atsisiųskite „AirMail 3“.

Enlight

Izraelio kompanija „Lightricks“ stengiasi būti „Photoshop“ mobiliems įrenginiams. Savo aplikacijoje jie panaudojo daug procesoriaus pajėgumų reikalaujančių ultra sudėtingų manipuliacijų ir sugebėjo jas patekti gana paprastoje naudotojo sąsajoje. Tai ta pati kompanija, kuri sukūrė „Facetune“ – asmenukių redagavimo aplikaciją.

Atsisiųskite „Enlight“.

Old Man’s Journey

Tai labai graži (daug gražesnė nei atrodo „App Store“ esančiuose paveikslėliuose) aplikacija-nuotykinis žaidimas-galvosūkis.

Atsisiųskite „Old Man’s Journey“.

Severed

Ganėtinai standartinio, niūraus siužeto žaidimas. Panašu, kad „Apple“ patinka „Severed“ nes šis žaidimas taip pat laimėjo ir „metų iPad žaidimo“ nominaciją 2016 metais ir ne kartą yra gavęs „Editor’s Choice“ apdovanojimą.

Atsisiųskite „Severed“.

Kitchen Stories

Minimalistinio dizaino aplikacija turi sukaupusi daug patarimų (tokių kaip teisingai supjaustyti kivi ir panašiai), receptų ir virtuvės istorijų įvairiomis kalbomis. Aplikacija taps puikiu pagalbininku tiek mėgstantiems pasisukinėti virtuvėje, tiek ir tiems kurie kuriam laikui palikti vieni suka galvą iš ko daromi blynai.

Atsisiųskite „Kitchen Stories“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų