Savaitės naujienų apžvalga: 16-a 2017 metų savaitė

16-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Duodamas interviu „USA Today“, vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve Wozniak (Woz) sakė, kad „Apple“, „Google“ ir „Facebook“ kompanijas vis dar egzistuos 2075 metais. Woz’as pranašauja, kad 2075 „Apple“ seksis geriau nei dabar.
  • Ar „išgyventų“ į šokoladinį zuikutį įdėtas ir iš 30 metrų numestas „iPhone 7“?
  • Pasirodė gandų teigiančių, kad galimai birželį prasidėsiančioje WWDC „Apple“ pristatys „tvOS 11“, kuri turės porą neblogų naujovių: palaikys daugianaudotojišką aplinką (remdamasis patikimu šaltiniu rašo Izraelio „The Verifier“) ir „Apple TV“ palaikys picture-in-picture režimą, dabar palaikomą „Mac“ kompiuteriuose ir „iPad“.
  • Scotty Allen – buvęs „Google“ inžinierius sugaišo du mėnesius ir išleido 300 USD, kad susirinktų „iPhone 6s“ nuo nulio pirkdamas ir atsisiųsdamas atsargines dalis iš Kinijos, pagrinde iš atsarginių dalių turgaus „Shenzhen“.
  • Internete pasirodė informacija, kad ketvirtos kartos „iPad“ savininkai, kuriems dėl gedimų „Apple“ keičia įrenginį – šie gauna galingesnį ir naujesnį „iPad Air 2“. Sakyčiau gana dosnus gamintojo sprendimas.
  • Mac turibinimo entuziastai „egpu.io“ veltui laiko nešvaistė. Jie išbandė išorinę „Nvidia 1080ti“ vaizdo plokštę pajungę ją prie „MacBook Pro (15 colių, 2016 metų) ir aptiko, kad ji veikia 4 kartus greičiau nei šiame kompiuteryje įdiegta Radeon Pro 450. 15-os colių „MacBook Pro“ įdiegta „Radeon Pro 450“ vaizdo plokštė geriausiu atveju įsibėgėja iki 5822 (testuojant su „Luxmark 3.1“), o toks pats kompiuteris su įdiegta „Radeon Pro 460“ iki 6056. Tuo tarpu pateikiant vaizdą kompiuteriui iš prie jo pajungtos išorinės vaizdo plokštės – testo skaičiai šokteli iki 22673 naudojant „Nvidia GeForce GTX 980 Ti“ ir iki 23172 naujas tvarkykles naudojančia „1080 Ti“.
    Šatinis: egpu.io
    Šaltinis: egpu.io
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas: „iOS 10.3.2“, „tvOS 10.2.1“, „watchOS 3.2.2“ ir „macOS Sierra 10.12.5“ trečias beta versijas.
  • „Coachella“ muzikos festivalo lankytojai pasinaudojo „Find My iPhone“ aplikaciją, kad surastų daugiau kaip 100 mobilių telefonų festivalio metu pavogusį vagį. 36 metų Reinaldo De Jesus Henao suimtas penktadienį rašo „Time“.
  • „Google“ pagaliau ruošiasi atnaujinti savo „Google Chrome“ naršyklę ir užtaisyti saugumo spragą jau seniai užtaisytą „Apple“ „Safari“ ir „Microsoft“ „Edge“ bei „Internet Explorer“ naršyklėse.
  • Kalbama, kad didžiausia sekančio „iPhone“ naujovė bus po ekranu paslėptas pirštų atspaudų skaitytuvas. Tačiau sakoma, kad ši naujovė gali būti ir vėlesnis nei įprastai naujo „iPhone“ debiutas.
  • „DigiTimes“ rašo, kad antroje 2017 metų pusėje „Apple“ planuoja išleisti naujus „iMac“ ir jų tarpe bus high-end „server-grade“ modeliai pasirodysiantis arčiau metų galo. Sakoma, kad šiuose „iMac“ modeliuose bus įdiegtas „Xeon E3–1285“ procesorius, 16GB - 64GB ECC RAM, iki 2TB NVMe SSE diskų talpyklos ir naujausia atskirta vaizdo plokštė.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ atnaujino savo žemėlapius ir juos papildė elektromobilių įkrovimo vietomis Europoje. Tiesa, panašu, kad Amerikiečiams Jungtinės Karalystės jau yra visa Europa. Tad elektromobilių įkrovimo vietų „Europoje“ ieškokite tik U.K. teritorijoje (kol kas).
  • „Apple“ atnaujino savo eksperimentinę naršyklę „Safari Technology Preview“, pristatytą 2016 metų kovą, išleisdama jos 28-tą versiją.
  • „Spotify“ praplėtė savo „Spotify Premium“ prenumeratos studentams priimančių šalių sąrašą jį papildydama 33 naujomis valstybėmis ir dabar šia prenumerata gali džiaugtis ir Lietuvos studentai. Lietuvis studentams dabar tai kainuos 3,49€/mėn (įprasta kaina 6,99€).
  • Kai kuriems „iCloud“ naudotojams dingo 50GB ir 200GB „iCloud“ planai bei galimybės pratęsti prenumeratą, o kai kurie net gavo „Apple Music“ ir „iCloud“ prenumeratos atšaukimo laiškus – matyt kažkokia tai serverio klaida.
  • Trečiadienį „Blizzard Entertainment“ paskelbė, kad jų 1998 metais išleistas realaus laiko strategijos žaidimas „StarCraft“ dabar Mac ir PC nemokamas. Nežinau ar visada taip bus ar čia laikinas dalykas, bet (bent jau kol kas) jis veltui. Žaidimo kūrėjai teigia, kad nuo 1998 metų šio žaidimo kopijų skirtų „Mac“, „Windows“ ir „Nintendo 64“ platformoms parduota daugiau nei 10 mln. kopijų. Neseniai šis žaidimas buvo atnaujintas ir papildytas naujomis galimybėmis.
  • Naujausias drono paskraidymas prie „Apple Park“ rodo, kad naujasis kompanijos biuras jau beveik užbaigtas.
  • Besidomintys „iOS“ istorija gali užmesti akį į „Git Tower“ svetainėje sukurtą „An Illustrated History of iOS“ puslapį.
  • „Apple“ išleido JavaScript-based API skirtą Live Photos. Daugiau informacijos čia Naudojant šį API, interneto svetainėse bus galima talpinti „Apple Live Photos“ nuotraukas, kurios iš tikro yra du failai: nuotraukos failas ir trumpo video failas.
  • „Apple“ paskelbė savo aplinkosaugos ataskaitą, kurioje teigia, kad planuoja visus savo produktus gaminti iš perdirbtos žaliavos. Žemės dienos proga kompanija išleido ir video aiškinantį jos „žalias“ pastangas.
  • Internete pasirodo vis daugiau informacijos patvirtinančios, kad sekantis „iPhone“ gali kainuoti gerokai brangiau. Huberty rašo, kad vidutinė „iPhone“ kaina 2018 metais bus 753 USD, o „Street“ prognozės ne tokios dramatiškos – jų manymu vidutinė „iPhone“ kaina bus 675 USD. Internete yra gandų teigiančių, kad vėliau, šiais metais pasirodys ir super „iPhone“, kurio kaia JAV gali siekti 1000 USD.
  • Kodėl Woz patinka „Apple Watch“
  • „Apple“ renka komandą, kuri užsiims sistemos skirtos duomenų perdavimu per palydovus kūrimu. Matyt planuoja tapti satelitinio interneto paslaugos tiekėja.
  • Steven Keating, medicinos doktorantas savo smegenų auglį atspausdinęs 3D spausdintuvu tapo „Apple“ komandos nariu.

Laikinai pigiau ar nemokamai platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Virgilijus Bumbulis

    1 pasw - demo versija :(

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų