Savaitės naujienų apžvalga: 14-a 2017 metų savaitė

14-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Šeštadienį, balandžio 1 dieną „Apple“ sukako 41-eri.
  • Pirmadienį, balandžio 3 dieną sukako 7eri metai nuo pirmojo „iPad“ išleidimo.
  • „Apple“ informavo „Imagination Technologies“ kompaniją, kad už 15-mėnesių - 2-jų metų ji nustos naudoti „Imagination Technologies“ patentuotas technologijas savo GPU. Po tokios informacijos paskelbimo, „Imagination Technologies“ akcijų kainą nukrito 62,39% procento.
  • Pirmadienį „StatCounter“ paskelbti statistiniai duomenys rodo, kad „Android“ aplenkė „Windows“ ir tapo pati populiariausia OS.
    .
    Azijos šalys yra tvirtos „Android“ šalininkės, čia „Android“ operacinę sistemą naudojimas siekia 51.7%, o „Windows“ tik 29,2%.
  • Pirmadienį, praėjus vienai savaitei po iOS 10.3 debiuto, „Apple“ išleido „iOS 10.3.1“, atnaujinimą ištaisantį saugumo ir sistemos klaidas.
  • Pasirodė, antroji „iOS 10.3.2“ beta versija skirta programuotojams. Joje taip pat nėra įdiegto 32-bitų įrenginių palaikymo. Naujausi 32-bitų įrenginiai tai „iPhone 5“, „iPhone 5c“ ir 4-tos kartos „iPad“.
  • Dar vienas pamokantis, neatsargaus ir neatsakingo elgimosi su elektros įrenginiais pavyzdys. JAV gyvenantis 32-jų metų Wiley Day. Šį kartą per prailgintuvą kraunamo „iPhone“ įkrovėją užtrumpino ant kaklo dėvimas metaliniai „karoliai“ ir vyriškis patyrė stiprų elektros smūgį bei trečio laipsnio nudegimą. Galėjo baigtis ir liūdniau.
  • Keli „Nikkei“ šaltiniai teigia, kad „Apple“ ir „Samsung“ pasirašė 4.3 milijardo USD vetės kontraktą, kurio pagrindu iš P. Korėjos gamintojos „Apple“ pirks 60 mln. OLED ekranų savo būsimam „iPhone 8“ (ar kaip jis ten besivadintų).
  • „Apple Warch series 2“ reklama
  • Gegužės 2 dieną „Apple“ paskelbs savo antro fiskalinių metų ketvirčio finansinius rezultatus.
  • „Apple“ grąžina pinigus neseniai „Workflow“ aplikaciją įsigijusiems „iOS“ įrenginių naudotojams. Po to, kai „Apple“ nusipirko „Workflow“, ši aplikacija tapo prieinama nemokamai.
  • „Apple“ informavo nežinomą skaičių „iCloud“ paslaugų naudotojų, kad kai kuriems jų klaida „iOS 10.3“ galėjo įjungti „iCloud“ paslaugas, kurias šie buvo atjungę.
  • „Apple“ išleido atnaujintą, 27-tą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • „Apple“ turi patentą „MagSafe - USB-C“ adapteriui, tai suteikia vilties.
  • Internete pasirodė gandų, kad rudenį „Apple“ gali išleisti „Apple Watch 3“.
  • „Phonearena“ atliko autonomiškumo testus, kuriuose dalyvavo ir naujasis „Samsung“ flagmanas „Galaxy S8+“. Deja, bet „Samsung“ fanams čia labai džiūgauti nėra kuo - šiame teste pirmą vietą užėmė „iPhone 7 Plus“, o „Galaxy S8+“ liko antroje.
  • „McAfee Threat Report“ ataskaitoje pranešama, kad „macOS“ kenkėjų (virusų) skaičius 2016 metais išaugo 744% - aptikti 460 000 pavyzdžiai. Nors šis kaičius ir atrodo nemažas, tačiau žiūrint į absoliučius kiekius, jis atrodo juokingas. Pernai metais bendras aptiktų naujų virusų kaičius – 600 milijonų. 15 milijonų iš jų buvo mobiliems įrenginiams skirti kenkėjai, kurių beveik visi „Android“ platformai. Kalbant apie kenkėjus skirtus „macOS“ liūto dalis tenka „adware“ tipo kenkėjams.
  • Jau praėjo keli metai, kaip „Microsoft“ išleido savo „Surface“ (ir Surface Pro). Nuo to laiko kompanija šiuose savo planšetiniuose kompiuteriuose įdiegė eilę patobulinimų. „J.D. Power“ ataskaitoje „Microsoft“ gali aptikti vilties krislelį – 2017 metų planšetinių kompiuterių naudotojų pasitenkinimo lentelėje „Surface“ užėmė pirmą vietą. Ataskaita parengta apklausus 2238 planšetinių kompiuterių naudotojus, šiuos kompiuterius turinčius ilgiau kaip metus.
  • Laikas nuo laiko išgirstame naujienas apie tai kaip jaunosios atžalos „sėkmingai“ ir gausiai apsipirko aplikacijų parduotuvėse pasinaudodami tėvų kreditine kortele. Naujas toks atvejis nutikęs Dobsonų šeimai iš JK niekuo ne išskirtinis – Dobsonų atžala, 11-metis Alfie Dobson, žaisdamas „nemokamą“ žaidimą išleido 6000£. Roy Dobson, jaunuolio tėvas sako, kad pirmą kartą sūnus išleido 700£ per mažiau kaip penkias minutes, tada dar 1100£ per pusvalandį ir vis žaidė ir pirko, pirko ir žaidė negalėdamas atsitraukti nuo to užburiančio žaidimo. Šią naujieną paskelbęs „Mirror“ nerašo koks būtent tai žaidimas. Atsižvelgdama į tėvų skundą „Apple“ pinigus Dobsonams grąžino.

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

macOS aplikacijos ir žaidimai

naujos macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų