Paaugliai geidžia iPhone labiau nei bet kada iki šiol

Jaunimas ir soc. tinklai

Investicinio banko „Piper Jaffray“ duomenimis paaugliai geidžia turėti „iPhone“ labiau nei to troško iki šiol.

Nors investicinio banko „Piper Jaffray“ apžvalgoje remiamasi JAV surinktais duomenimis, tačiau skirtumai tarp JAV ir Europos ar Australijos ir Azijos šalių ne tokie jau ir dideli, ypač jei kalbame apie paauglius ir jaunimą. Jie klausosi panašios muzikos, mėgsta panašaus tipo filmus, panašiai rengiasi ir mobilūs įrenginiai ne išimtis. Žinoma, yra šalių, kur dėl bendros ekonominės situacijos ar kitų priežasčių geidžiami daiktai dažnai ir lieka tik svajone, o kartais tai sunkiai paaiškinamos išimtys. Pavyzdžiui Ispanijoje 2017 metų pirmojo ketvirčio duomenimis net 89,4% mobilių telefonų naudotojų naudoja „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančius mobiliuosius telefonus ir „iOS“ įrenginiams Ispanijoje tenka tik 10,2% rinkos. Tuo tarpu Japonijoje „iOS“ ir „Android“ įrenginių naudotojų skaičius beveik vienodas: 2017 metų sausį Japonijoje „iOS“ naudojo 49,5%, o „Android“ 49% išmanių įrenginių naudotojų.

„Piper Jaffray“ duomenimis „iPhone“ populiarumas 14–18 metų paauglių tarpe, kuris ir taip buvo labai aukštas, dabar šoktelėjo dar 6%. Net 81% paauglių planuoja įsigyti „iPhone“ (nepriklausomai nuo to ar dabar jie naudoja „iPhone“ ar kito gamintojo mobilų telefoną) ir tai aukščiausias „iPhone“ populiarumo rodiklis nuo 2013 metų.

„Piper Jaffray“ analitikas Michael J. Olson teigia, kad „Bendra paauglių apklausa parodė, kad “Apple” įrenginiai dominuoja tarp populiariausių paauglių tarpe ir šis populiarumas tęsiasi jau keli metai.“

„Android“ telefonai stipriai atsilieka nuo „Apple“. „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančių telefonų nori tik 13% paauglių.

„Piper Jaffray“ apklausa apie geidžiamiausią išmanų telefoną

Paauglių jau turinčių „iPhone“ skaičius taip pat pasiekė geriausius visų laikų rezultatus. 2017 metais net 76% 14–18 metų paauglių turi „iPhone“. 81% jaunimo teigia, kad jų sekantis telefonas bus „iPhone“.

„Apple Watch“ taip pat populiariausias išmanus laikrodis paauglių tarpe, tačiau 84% apklaustųjų sakė, kad jo neturi.

Kalbant apie kitus paauglių pomėgius ir prioritetus:

  • jau keli metai sportinės aprangos pirmą populiarumo/geidžiamumo vietą paauglių tarpe užima Nike - 31% (21% pernai)
  • 41% paauglių kaip mėgstamiausią sportinių rūbų vardą paminėjo „Adidas“ ir tai aukščiausias rodiklis per 10 metų dideles pajamas gaunančių vyrų tarpe.
  • Populiariausias restoranas paauglių tarpe „Chick-fil-A“ tačiau „Starbucks“ vis dar Nr. 1 tarp vidutines pajamas gaunančių paauglių (šeimų).
  • Maistui pagauliai išleidžia apie 24% savo biudžeto, 19% tenka maistui.
  • 81% paauglių „Snapchat“ naudoja bent kartą per mėnesį ir „Snapchat“ yra šiuo metu populiariausia media platforma paauglių tarpe omenyje turint naudojimą ir atiduodamą pirmenybę.

Apklausos metu buvo apklausta 5500 paauglių. Apklausoje dalyvavusių paauglių amžiaus vidurkis 16 metų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų