Savaitės naujienų apžvalga: 6-a 2017 metų savaitė

6-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Žmonių norui pasipelnyti filmuojant visokias nesąmones ribų tikriausiai nėra. Štai vienas amerikietis apipylė „iPhone 7“ magnetiniu skysčiu ir vėliau užšaldė skystu azotu. Panašu, kad supratimo kaip veikia šie elementai jis taip pat nelabai turi, nes tikėjosi, kad užšaldytos magnetinio skysčio formos išliks ir atšilus. Kaip tokiems iš vis parduoda skystą azotą.
  • Nežinomi programišiai „Pasterbin“ paskelbė iš „Cellebrite“ 2016 metų sausį pavogtus duomenis skirtus „iOS“ nulaužimui. „Cellebrite“ – nepriklausomi kiber-nusiklatėliai užsiimantys duomenų iš išmanių telefonų ištraukimu spec. tarnyboms. Paskelbta tik 1 iš 900GB pavogtų duomenų, tačiau programišiai teigia, kad iš jų pakanka „iOS“ nulaužimui.
  • Garsus apsauginių priemonių įrenginiams gamintojas „Urban Armor Gear“ atliko ekesperimentą, kurio metu „iPhone 7“ meteorologinio baliono pagalba pakėlė į 36 km. aukštį. Sprogus balionui telefonas pradėjo kristi. Įdomu tai, kad telefonas sėkmingai nukrito iš tokio aukščio ir jam nieko nenutiko.
  • „Apple“ išleido „iOS 10.3“, „tvOS 10.2“, „macOS 10.2.4“ ir „watchOS 3.2“ antras beta versijas skirtas programuotojams. Kompanija taip pat išleido ir viešiems testuotojams skirtą „iOS 10.3“ ir „macOS 10.12.4“ beta 2 versijas.
  • „Onliner“ paskelbė“ vieno baltaruso istoriją, kai prieš metus jis nusipirko „iPhone 6s“ užsienyje ir nutarė pasinaudoti „Apple“ akumuliatorių keitimo programa. Deja, jam to padaryti nepavyko, nes servisai keičia „iPhone 6s“ akumuliatorius (programos rėmuose) tik toje šalyje, kurioje jis buvo įsigytas.
  • Šiuo metu „Apple“ naudoja dvi skirtino tipo jungtis: Lightning ir USB-C, tačiau panašu, kad greitai gali atsirasti trečio tipo jungtį - „Ultra Accessory Connector“ užimančią mažiau vietos nei aukščiau paminėtos ir dabar „Apple“ naudojamos jungtys. Šios jungties aprašymą gavo gamintojai dalyvaujantys oficialioje „Apple“ programoje „Made-for-iPhone“, kurią daugelis mūsų žino kaip Mfi - nes perkant priedus reikėtų patikrinti ar jie yra sertifikuoto gamintojo ar šiaip kokio nors maumo pagaminti. Tiesą sakant, greičiausiai, tai nėra visiškai nauja jungtis, o jungtis jau naudojama kai kuriose skaitmeninėse kamerose ir vadinama skirtingai: Mitsumi ją vadina „Ultra Mini Connector“, „Nikon“ – UC-E6.
  • Pasirodė gandų, kad „Apple“ gali planuoti ankstesnį nei įprastą naujo „iPhone“ išleidimą. Kai kurie gandonešiai kalba apie birželį.
  • Naujoje „macOS 10.2.4“ beta 2 versijoje aptikti kelių naujų „MacBook Pro“ modelių paminėjimai:
    • Mac-B4831CEBD52A0C4C: du modeliai su maksimaliu Turbo Boost 3400 ir 4000 MHz. Šie naudoja tokią pačią procesoriaus pajėgumų valdymą kaip ir MacBookPro13,1.
    • Mac-CAD6701F7CEA0921: trys modeliai su Turbo Boost 3500/3700 ir 4000 MHz. Šie naudoja tokią pačią procesoriaus pajėgumų valdymą kaip ir MacBookPro13,2.
    • Mac–551B86E5744E2388: trys modeliai su Turbo Boost 3800/3900 ir 4100 MHz. Šie naudoja tokią pačią procesoriaus pajėgumų valdymą kaip ir MacBookPro13,3.
  • „Apple“ turi naują patentą – šį kartą hibridinių ausinių. Šios ausinės gali būti naudojamos ir kaip ausinės ir kaip garso kolonėlės. Perjungimas iš vieno režimo į kitą gali būti vykdomas specialaus mygtuko paspaudimu arba automatiškai, priklausomai nuo ausinių padėties (pvz. jei jos įdedamos į ausį - garsiakalbių funkcija automatiškai atjungiama). Ausinėse taip pat numatytas apsaugos mechanizmas neleidžiantis joms veikti kaip garso kolonėlėms kai šios yra ausyje. Paraišką patentui „Apple“ pateikė dar 2011 metais, tačiau patvirtinimą jam gavo tik 2017 metų vasario 7 dieną.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ naršyklės atnaujinimą.
  • „Apple“ įdarbino buvusį „Amazon“ ir „Netflix“ vadovą vadovauti „Apple TV“ rinkodarai.
  • UBS pranašauja, kad fiskalinių 2019 metu (2018 m. spalis — 2019 metų rugsėjis) „Apple“ pasieks 1 milijardo parduotų „iPhone“ ribą.
  • Kalbama, kad „Apple“ planuoja išleisti specialų 10-tojo gimtadienio funkcijų „prifarširuotą“ telefoną, kurio kaina gali viršyti 1000 €. Kalbama, kad toks „iPhone“ gali turėti 5.8 colių OLED ekraną (dabartinio „Plius’o ekranas 5.5 colio).
  • Tiems kam „iPhone“ akumuliatorius „amžinai nelaiko“ - į pagalbą atskubėti gali „EZ Charge Case“ telefono dėklas, kuris yra iš karto su įkrovikliu.
  • Specialios „Elcomsoft“ sukurtos programinės įrangos pagalba pavyko nustatyti, kad pašalinus iš „iPhone“ ir „iPad“ pašalinta naršymo istoriją, ši nuo poros mėnesių iki metų būdavo dar saugoma „iCloud“. Šie duomenys saugomi kaip dalis sinchronizavimo tarp įrenginių funkcionalumo. „Apple“ šią problemą klaidą jau panaikino.

Laikinai nemokamai ar pigiau platinamos bei naujos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų