Savaitės naujienų apžvalga: 48-a 2016 metų savaitė

48-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple Campus 2“ statybos jau artėja prie finišo tiesiosios.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „watchOS 3.1.1“, „macOS Sierra 10.12.2“ ir „iOS 10.2“ beta 4 versijas. Penktadienį „Apple“ išleido programuotojams skirtą „iOS 10.2“ beta 5 versiją.
  • „Makotakara“ rašo, kad „Apple“ kuria naujos kartos „iPad“. Naujas planšetinis kompiuterius turės 10,9 colio įstrižainės ekraną ir pakeis dabar pardavinėjamą 9,7 colio „iPad“. Naujame „iPad“ nebus „Home“ mygtuko (naujas madingas gandas) ir kaip bebūtų keista, bet japonų svetainėje rašoma, kad naujasis „Apple“ planšetinis kompiuteris bus šiek tiek storesnis nei dabartinis – jo storis bus 7,5mm, toks pats kaip pas „iPad Air“.
  • Pranešama, kad „Apple“ jau testuoja daugiau nei 10, sekančiais metais planuojamo išleisti „iPhone“ prototipų, kurių vienas yra lenktu OLED ekranu.
  • Gruodžio 31 dieną „Apple“ papildys savo „vintage“ ir „obsolete“ produktų sąrašą:
    • MacBook Pro (15-inch, Early 2011) ir MacBook Pro (17-inch, Early 2011) taps „Vintage“ JAV ir Turkijoje bei „Obsolete“ AP/CN/EU (išskyrus Turkiją)/JP/LA
    • Mac mini (Early 2009) ir MacBook (13-inch, Mid 2009) taps „Obsolete“ visame pasaulyje.
      „Obsolete“ reiškia, kad tų produktų „Apple“ servise nebus galimybės sutaisyti šiems sugedus. Todėl jei turite su tam tikrais gedimais aukščiau paminėtus kompiuterius – paskubėkite juos nunešti į servisą. Pilną dabar galiojantį „Vintage“ ir „Obsolete“ produktų sąrašą rasite oficialioje „Apple“ svetainėje.
  • „Apple“ paskelbė, kad nepriims naujų ar atnaujintų aplikacijų iš programuotojų gruodžio 23–27 dienomis.
  • „Apple“ atnaujino savo „Final Cut Pro“ aplikaciją skirtą video redagavimui. „Final Cut Pro 10.3.1“ ištaiso kelias, „Final Cut Pro 10.3“ versijoje įveltas klaidas. Atnaujinimą atsisiųsti galite iš „Mac App Store“ atnaujinimų skilties.
  • „Piper Jaffray“ analitikai paskelbė Kalėdinių dovanų pageidavimų 2016 metų statistinius duomenis. Jau kelinti metai iš eilės pirmą poziciją užima „iPhone“. Dažniausiai pageidaudamas yra naujausias modelis. Už antrą pozicijos vietą metai iš metų vyksta arši kova. 2013 metais antroje vietoje buvo „PlayStation“ (2,9%), po metų - „Xbox“ (2,5%), 2015 „Microsoft“ produktas išsaugojo savo poziciją. Šiais metais, panašu, „Apple“ sužavėjo savo naujaisiais „MacBook Pro“ ir šie išstūmę „Xbox“ į trečią poziciją (1,4%) užėmė antrą vietą (2,1%) geidžiamiausių Kalėdinių dovanų sąraše.
  • „Apple“ išplėtė studentams skirtos „Apple Music“ prenumeratos (kuri yra pigesnė) geografiją 25-omis šalimis. Prie anksčiau buvusių: Australijos, Danijos, Vokietijos, Airijos, Naujosios Zelandijos, Anglijos ir JAV dabar prisijungė ir Austrija, Belgija, Brazilija, Kanada, Kinija, Čilė, Kolumbija, Suomija, Prancūzija, Honkongas, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, Meksika, Olandija, Norvegija, Rusija, Šveicarija, Singapūras, PAR, Ispanija, Švedija, Tailandas ir JAE.
  • „Apple“ dizainerių komanda pasipildė dar vienu nariu. „Recode“ rašo, kad kompanija įdarbino buvusį žurnalo „Wired“ kūrybinį direktorių Billy Sorrentino. Kompanijų, kuriose dirbo Sorrentino sąrašas skambus, jame yra tokie pavadinimai kaip: „Maxim“, „Vanity Fair“, „GQ“, „Vogue“, „Blender“, „Adobe“, „Sony Records“ ir eilė kitų.
  • Internete teigiama, kad naujos „EarPods“ ausinės pardavime turėtų pasirodyti po poros savaičių.
  • Kalbama, kad „Apple“ savo žemėlapių informacijos tobulinimui pasitelkė dronus ir tai yra labiau efektyvus būdas nei jos tradicinė komanda minivenuose.
  • Gruodžio 1 dieną, minint pasaulinę AIDS dieną „Apple Store“ parduotuves puošiantis kompanijos logo nusidažė raudonai.
  • „Apple“ pateikė patentą, kuriame aprašomas aplinkos jutiklis galintis analizuoti tiek dujas, tiek ir skysčius. Vieną dieną toks jutiklis gali būti įdiegtas „iPhone“ ar „Apple Watch“ ir informuoti jo naudotojus apie nematomus pavojus.
  • Kitas naujas „Apple“ patentas aprašo išmanų laikrodį apvaliu ekranu. Žinoma, tai nėra įrodymas jog tokį kada nors išvysime, bet parodo, kad kompanija svarsto ir tokią galimybę.
  • „Apple“ atnaujino netikėtai savaime išsijungiantiems „iPhone 6s“ skirtos programos puslapį ir jame dabar yra galimybė patikrinti ar Jūsų turimas „iPhone“ gali būti aptarnautas pritaikant programos sąlygas puslapyje nurodant telefono serijinį numerį. Tiesa, kai kurie jau spėję programoje sudalyvauti „iPhone 6s“ savininkai teigia, kad baterijos pakeitimas problemos neišsprendė ir arba „Apple“ turi rimtų bėdų su akumuliatorių gamintojais, arba priežastis ne akumuliatoriuose, o programinėje įrangoje.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ patyliukais įsigijo pastatų vidaus žemėlapių sudarymo Suomijos kompaniją „Infoor.io“.
  • Internete kalbama, kad „Apple“ 2017 metų kovo mėnesį gali išleisti atnaujintus „Mac Pro“ su „AMD Radeon RX 490“ ir ilgai laukta „Vega 10“ arba dviem „Polaris 10 Ellesmere“ grafinėmis plokštėmis.
  • Sakoma, kad „Apple“ sumažino „iPhone 7“ užsakymų kiekius, nes pardavimų tempai pradėjo lėtėti.
  • Nesvarbu kiek kavos išgėrėte įmonės sąskaita šiemet, palyginus su vienu „Foxconn“ darbuotoju atrodytumėte kaip „metų darbuotojas“. „Foxconn“ testavimo departamento vadovas, kuris įvardinamas kaip „Tsai“ kaltinamas vadovavęs darbuotojų grupei, kuri pavogė tūkstančius „iPhone 5“ ir „iPhone 5s“. Šie telefonai buvo vagiami 2013–2014 metais iki šią grupelę ilgapirščių sučiupo po to kai „Foxconn“ kilo įtarimas - nieko keisto, kad įtarė - pavogta 5700 telefonų, kurių vertė 1,56 mln. USD. „Tsai“ gresia 10 metų kalėjimo.
  • Aptiktas būdas leidžiantis apeiti „Activation Lock“ apsaugą „iPad“ su įdiegta „iOS 10.1.1“.

    Jo principas paprastas, kai po visų nustatymų atstatymo į gamyklinius reikalaujama prisijungti prie tinklo - WiFi duomenyse nurodomas tiek tinklo pavadinimas tiks slaptažodis su begale simbolių. Kai tai padarius įrenginys paverčiamas ant šono, buferis būna perpildytas ir įrenginys iš karto pereina į aktyvuoto režimą.
  • „Nike“ išleido sportbačių „iPhone“ - savaime užsirišančius sportbačius „HyperAdapt 1.0“. Vienu pirmu šių sportbačių savininkų tapo JAV aktorius Michael B. Jordan. Šiuo metu sportbačius gauti gali tik iš anksto juos užsakę, tačiau nuo gruodžio 20 dienos „HyperAdapt 1.0“ sportbačius bus galima įsigyti Čikagos, Angelų miesto ir San Francisko firminėse „Nike“ parduotuvėse.Šių sportbačių kaina 720 USD.
  • BBC praneša, kad „Trading Standards“ užsakymu saugumo specialistai iš UL atliko 400 neoriginalių „Apple“ įkroviklių atvežtų iš 8 šalių tyrimą ir nustatė, kad 99% jų neatitinka net elementarių saugumo reikalavimų ir tik trys iš tikrintų įkroviklių turi tinkamą izoliacinę medžiagą saugančią nuo trumpo sujungimo. Šiuo metu „Apple“ yra padavusi į teismą kompaniją, kuri per „Amazon“ tinklą platino pavojingus įkroviklius teigdama jog šie yra „originalūs Apple įkrovikliai“. Sprogusi „Apple“ įkroviklio kopija įsigyta „eBay“
    Sprogusi „Apple“ įkroviklio kopija įsigyta „eBay“
  • Po 11 metų pertraukos legendiniai britų „The Rolling Stones“ išleido savo naują albumą „Blue & Lonesome“. Šis albumas debiutavo „Apple Music“, „iTunes“ ir „Spotify“

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos „iOS“ aplikacijos ir žaidimai

Mac aplikacijos

naujos Mac aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų