Kaip vėl atidaryti neseniai „Safari“ naršyklėje uždarytus puslapius „iOS“ ir „macOS“

Safari

Nesvarbu ar netyčia uždarėte interneto svetainės puslapį ar prisiminėte ką dar jame norėjote pažiūrėti ir nepažiūrėjote – iš naujo atidaryti uždarytą interneto svetainės puslapį nėra sudėtinga jei žinai kaip tai padaryti.

Tikriausiai ne kartą kiekvienam yra tekę netyčia uždaryti „tab’ą“ „Safari“ naršyklėje ir tik tai padarius prisiminti tai ko tame puslapyje dar nežiūrėjote. Asmeniškai aš dažnai uždarau per daug „tab’ų“, kai nutariu jog jų atidaryta per daug ir nutariu kelis, kuriuose esančią informaciją jau perskaičiau, uždaryti. Neretai net neįsivaizduoju kokios svetainės puslapis tai buvo ir kada jį atidariau, kad galėčiau ištraukti iš istorijos. Tačiau, kai žinau būdus atidaryti neseniai uždarytus interneto svetainių puslapius – nelabai pergyvenu dėl savo įsismarkavimo juos uždarinėjant.

iOS 10

Nuo to kaip atidaryti neseniai uždarytų interneto svetainių „tab’us“ priklauso ir nuo to kokį įrenginį naudojate.

„iPad“ naudotojams šis, neseniai uždarytų, interneto puslapių atidarymas yra visiškai paprastas: tereikia įsitikinti, kad matote viršutinę naršyklės juostą (norint ją pamatyti gali tekti svetainės vaizdą ekrane paslinkti žemyn arba taip, kad matytųsi svetainės puslapio viršus), tada paspauskite ir palaikykite paspaudę „+“ piktogramą ir iš pasirodžiusiame kontekstiniame meniu pasirinkite Recently Closed Tabs ir iš sąrašo pasirinkite nuorodą, kurią vėl norite atidaryti.

Tokie patys veiksmai ir norint atidaryti neseniai uždarytus „tab’us“ „iPhone“, tačiau laikant telefoną vertikaliai jie mažiau intuityvūs. Norint grąžinti neseniai uždarytus interneto puslapius mobiliems įrenginiams skirtoje „Safari“ naršyklėje „iPhone“ ar „iPod touch“ - reikia paslinkti svetainės puslapį aukštyn ar žemyn, kad atsirastų lango apačioje meniu, tada paspausti ant „tab’ų“ piktogramos (du susikertantys kvadratai) iOS Safari langų/tabų piktograma ir tada nuspausti ir palaikyti nuspaudus „+“ piktogramą ir tada iš sąrašo pasirinkti norimą svetainę.

Kur kas paprasčiau jei grąžinti uždarytą(as) interneto svetaines nutarėte pasukę „iPhone“ ant šono (landscape) tada tiesiog, kaip ir „iPad“ - pasirodžius viršuje esančiam meniu spauskite ir palaikykite paspaudę ant ekrano viršuje/dešinėje esančios + piktogramos.

macOS Sierra ir naujesnėse macOS versijose

„Mac“ kompiuteriuose grąžinti neseniai uždarytus interneto svetainių langus gerokai paprasčiau ir tam yra keli būdai:

  1. „Safari“ meniu pasirinkite History > Recently Closed ir tada jau iš sąrašo pasirinkite reikiamą svetainę;
  2. paspauskite dešinį pelės klavišą ant tabų dešinėje esančios + piktogramos ir iš sąrašo pasirinkite reikiamą svetainę;
  3. „Mac“ kompiuterių naudotojai turi dar vieną privalumą - klavišų kombinacijas ir paspaudus Shift ⇧-Cmd ⌘-T klavišų kombinaciją galima grąžinti paskutinį uždarytą „tab’ą“ ar langą jei svetainė buvo atidaryta atskirtame aplikacijos lange. Galima naudoti ir „Undo“ Cmd ⌘-Z, tačiau ši kombinacija ne tokia toliaregė.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų