Kaip atjungti dėmesio žiedų animaciją „Mac OS X“

Vienas iš subtilesnių animacijos efektų „OS X“ yra „animuotas dėmesio žiedas“, kuris išskiria teksto lauką, kai šio ribose atsiranda žymeklis.

Greičiausiai didelė dalis „Mac“ kompiuterių vartotojų net neatkreipė dėmesio į subtilią animaciją suveikiančią, kai teksto lauke atsiduria žymeklis. Šis animacijos efektas vadinamas „dėmesio žiedo animacija“ (angl. focus ring animation). Jo paskirtis išskirti iš kitų elementų pažymėtą tokį teksto lauką. Suprantu, kad iš tokio paaiškinimo vargu ar taps aišku apie ką aš čia bandau kalbėti, todėl žemiau esantis paveikslėlis turėtų padėti tai suprasti.

Fokuso žiedo efektas „Safari“ aplikacijoje
Fokuso žiedo efektas „Safari“ aplikacijoje

Esu tikras, kad net jei nekreipiate dėmesio į įvairius sistemos elementus, „fokuso žiedą“ esate matę ne kartą. Jį galima pastebėti eilėje aplikacijų ir jų elementų. Nežiūrint to, kad daugeliui „Mac“ vartotojų ši animacija nekliudo – yra tokių, kuriems šis efektas nepatinka. Kai kuriems jų, šis „žiedas“ nepatinka tiek, kad jie mano jį esant blaškančiu elementu ir norėtų jo atsikratyti. Jų laimei, tai įmanoma padaryti ir gana paprastai.

Jei norite atjungti „dėmesio žiedo“ animacijos efektą:
• atidarykite „Terminal“ aplikaciją ir joje įveskite šią komandą:

defaults write -globalDomain NSUseAnimatedFocusRing -bool NO

Jei efektą atjungėte ir nutarėte, kad su juo buvo geriau – vėl jį įjungti galima aukščiau esančioje komandoje „NO“ pakeitus į „YES“.

defaults write -globalDomain NSUseAnimatedFocusRing -bool YES

Norint, kad efektas įsigaliotų reikės uždaryti visas aplikacijas ir vėl jas atidaryti arba tiesiog perkrauti kompiuterį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų