Savaitės naujienų apžvalga: 34-a 2016 metų savaitė

34-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Tarptautinis fotografijos garbės narių muziejus iphf.org paskelbė, kad paminėdamas 50-ties metų sukaktį įtrauks Steve Jobs – žmogų sukūrusį įrenginį, kuris pakeitė pasaulį, tame tarpe ir fotografijos, į sąrašą šalia kitų fotografijos pionierių, išradėjo ir menininkų. Steve bus vienas iš aštuonių, šių metų spalio 28 dieną papildysiančių šį sąrašą žmonių. Kiti naujokai bus: „Photoshop“ kūrėjai John Knoll ir Thomas Knoll, video dokumentalistas Ken Burns, fotografai Ernst Haas ir Annie Leibovitz, dainininkas ir fotografas Graham Nash bei dokumentinės fotografijos asas Sebastião Salgado. Reikėtų paminėti, kad „Flickr“ duomenimis 2015 metų populiariausias fotoaparatas buvo „iPhone“.
  • „iPhone 6s Plus“ vs „Samsung Galaxy Note 7“ našumo testas puikiai įrodantis, kad „Android“ įrenginių gamintojai turėtų daugiau dėmesio skirti sistemos ir programinės įrangos optimizavimui, o jau tik po to „geležies“ parametrams.
  • Praėjusi savaitė buvo gana prasta NSA. Programišių grupė „The Shadow Brokers“ pavogė ir paviešino NSA lobyną - agentūros naudojamus įsilaužimo įrankius ir saugumo spragas bei pažadėjo jų paskelbti dar daugiau. Ekspertai patyrinėję programišių paskelbtą medžiagą priėjo išvados, kad tai ko gero „tikras reikalas“. Lyg to būtų negana, panašu, kad „The Shadow Brokers“ programišiai nėra vieninteliai turintys šio sofistikuoto įsilaužimo įrankius, kuriais naudojosi JAV „Nacionalinio saugumo agentūra“. Kalbama, kad juos galima įsigyti už 8000 USD.
  • „Apple“ įsigijo medicininių duomenų saugojimo paslaugos kompaniją „Gliimpse“. Duomenys į „Gliimplse“ atkeliauja iš daugiau nei 5000 JAV vaistinių, laboratorijų ir ligoninių. Įdomu tai, kad šis startupas 2013 metais buvo įkurtas vieno iš buvusių „Apple“ inžinierių.
  • „Apple“ išleido „macOS Sierra“ beta 7 skirtą programuotojams ir beta 6 versiją skirtą viešiems testuotojams.
  • Balandį „Microsoft“ pranešė, kad jos „Office for Mac 2016“ taps 64-bitų. Laikas atėjo ir kompanija dabar jau išleido atnaujinimą, kuris „Office 2016 for Mac“ produktų naudotojams jau pradėjo belstis į duris. „Apple“ kompiuteriams skirtos operacinės sistemos jau kuris laikas palaiko 64-bit, tačiau „Windows“ vartotojai vis dar gali rinktis ar naudoti 32 ar 64 bitų aplinką. „Office 2016 for Mac“ galutinai pereina tik prie 64-bitų architektūros ir tai padarys taikomųjų „Office“ aplikacijų darbą spartesniu bei įgalins papildomas galimybes. „Office Home & Student 2016 for Mac“ licencijos vienam kompiuteriui kaina 149,00 €
  • Jakaterinburgo (Rusija) cerkvėse prasidėjo kova su pamaldų metu skambančiais mobiliais telefonais. Sako, kad veiksminga. Nelaiku suskambėjęs telefonas gali būti pamerktas į švęstą vandenį, o jo savininkui dešimt nusilenkimų iki žemės.
  • Kiniečių programišius pademonstravo „iOS 9.3.4“ jailbreaką.
  • Simferopolio gyventojas užsisakė kelis „iPhone 5s“ Jungtinėse Amerikos Valstijose ir šis siuntinys pasiekė Rusiją. Tačiau siuntinio svoris skyrėsi ir simferopolietis paprašė sustatyti aktą iki siuntinio atidarymo. Atidarius siuntinį jame pasirodė beesančios vielos ir juodas falas. Kur įvyko klaida, ar Rusijos pašte ar muitinėje belieka tik spėlioti, tačiau tai ne pirmas kartas kai kažkas Rusijoje „suklysta“. 2013 metais Rostovo ant Dono gyventojai Olesiai vietoje „iPhone“ buvo pristatyta dėžutė su akmenimis.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 9.3.2“ versijos pasirašymą ir tai reiškia, kad grįžimas prie šios „iOS“ versijos tapo negalimas.
  • Dešimtame „Apple Music Festival“ vyksiančiame rugsėjo 18–30 dienomis ir naktimis metu bus galima išvysti ir paklausyti: Alicia Keys, Bastille, Britney Spears, Calvin Harris, Chance „The Rapper“, Michael Bublé, OneRepublic, Robbie Williams ir „The 1975“. Pirmą festivalio dieną scenoje bus galima gėrėtis sero Elton John pasirodymu. Panašu, kad „Apple Music Festival“, kurį „Apple“ įrenginių naudotojai anksčiau galėjo stebėti nemokamai – dabar bus matomas tik „Apple Music“ prenumeratoriams.
  • Apie vieno tautiečio „iPhone 6“ įlinkimas kurio korpuse jam gal net kainavo garantiją rašo 15min.
  • „Apple“ turi patentą, kuriame aprašytos technologijos leidžiančios praradus „iPhone“ įrašinėti vagies pirštų atspaudus bei įrašinėti vagies video ir jį fotografuoti. Nežinau kiek šiame patente aprašomi dalykai prasilenkia su žmogaus teisėmis, bet aš būčiau už jų pritaikymą.

Laikinai pigiau, nemokamai platinamos bei naujos „iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

naujas „iOS“ žaidimas

  • Cartoon Network Superstar Soccer: Goal!!! – Multiplayer Sports Game Starring Your Favorite Characters: 2,99 €

„OS X“ aplikacijos

naujas „OS X“ žaidimas

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų