Zip archyvai kaip aplankai „OS X“

Kai kurie iš neseniai „Mac“ kompiuterius įsigijusių ir anksčiau „Windows“ naudojusių – pasigenda lankstesnio būdo „OS X“ valdyti „.zip“ archyvų turinį.

Nėra daug dalykų, kurių „Mac“ kompiuterių vartotojai galėtų pavydėti naudojantiems „Windows“, tačiau galimybė atidaryti ir modifikuoti failus esančius „zip“ archyvuose, ko gero, yra vienas tokių… „OS X“ tradiciškai turi gana silpną „zip’ų“ palaikymą ir apsiribojo tik įdiegta galimybe failus patalpinti į „.zip“ archyvus ar juos išarchyvuoti.

Kaip ten bebūtų, nors ir ne be trečių šalių įrankių pagalbos, tačiau norintiems „OS X“ turėti galimybę „zip“ archyvus tvarkyti taip, lyg jie būtų aplankai – tokia galimybė yra ir dabar ji nemokama.

„Zipster“ aplikacija suteikia magišką galią „OS X“. Anksčiau „Zipster“ buvuo komercinė aplikacija, tačiau jos kūrėjai nutarė ją visiems laikams padaryti nemokama.

Po to kai „OS X“ įdiegsite „Zipster“ aplikaciją, du kartus paspaudus ant „.zip“ failų jie bus atvaizduojami kaip aplankai „Finder“ aplikacijoje ar kompiuterio darbastalyje ir bus galima peržiūrėti jų turinį, ištraukti jame esančius ar archyvą papildyti naujais failais be kokių nors papildomų „abrakadabrų“ – tiesiog pertempiant.

Kadangi tai buvusi komercinė aplikacija ir aplikacijos kūrėjai dar nespėjo sutvarkyti licencijos reikalų – įdiegus aplikaciją reikės į specialią vietą nukopijuoti licencijos failą, kurį rasite iš jos kūrėjų svetainės parsisiuntę aplikaciją ir išarchyvavę „zip“ archyvą.

Kaip įdiegti „Zipster“ aplikaciją

  1. Atsisiųskite „Zipster“ iš jos kūrėjų svetainės ir išarchyvuokite atsisiųstą „zip“ failą.
  2. Išarchyvavę atsisiuntimų (dažniausiai tai „Downloads“) aplanke pamatysite „Zipster“ aplanką
  3. Pertempkite aplikaciją į /Applications aplanką, tačiau dar neatidarykite
  4. Atidarykite „Terminal“ aplikaciją (ją rasite /Applications/Utilities aplanke)
  5. „Terminal“ aplikacijos lange įrašykite žemiau esančią komandą (viena eilutė). Turėkite omenyje, kad ši komanda parašyta manant, kad atsisiunčiami failai yra talpinami vartotojo „Downloads“ aplanke, jei tai kitas aplankas – atitinkamai pakeiskite ir komandą.
    mkdir ~/Library/Application\ Support/Zipster;cp ~/Downloads/Zipster/Zipster.licensekey ~/Library/Application\ Support/Zipster
  6. Atidarykite „Zipster“ aplikaciją ir kai būsite paprašyti – nurodykite, kad ji yra pagrindinė aplikacija atsakinga už „zip“ failus ir pažymėkite, kad šito daugiau neklausti.
  7. Dabar reikia nurodyti, kad „Zipster“ aplikacija startuotų kartu su sistema. Tai padaryti galite atidarę „System Preferences“ aplikaciją, paspaudę ant „Users & Groups“ piktogramos, aktyvavę „Login Items“ skirsnį ir paspausdami „+“ patalpinkite „Zipster“ aplikaciją prie automatiškai startuojančių aplikacijų sąrašo arba ją tiesiog pertempkite iš „Applications“ aplanko į automatiškai startuojančių aplikacijų sąrašo langą.

Naudotis „Zipster“ yra labai paprasta. „Zipster“ aplikacijos įdiegimas niekaip nepaveiks „zip“ archyvų kūrimo funkcijos, kurią naudojate įprastai - dešinys pelės paspaudimas ant failo ar pažymėtų failų grupės ir iš kontekstinio meniu pasirenkant „Compress“ parinktį.

Tiesa, yra ir vienas šalutinis efektas: jei norėsite nukopijuoti, perkelti į kitą vietą ar išsiųsti elektroniniu paštu „zip“ archyvą, kurį „Zipster“ pagalba pavertėte aplanku – turėsite prieš tai jį „unmount’inti“ arba kitaip tariant panaikinti „aplankų magiją“. Tai padaryti labai paprasta - tiesiog, paspauskite dešinį pelės klavišą ant to „zip’o“ ir iš kontekstinio meniu pasirinkite „Eject“. Tai atlikus to „zip“ archyvo galimybė tapti aplanku dings ir jis vėl bus paprastas, kuklus „zip“ failas.

„Zipster“ aplikacijos pagalba, kaip aplankas atpažįstamas „zip“ archyvas, grąžinamas į įprastą būseną
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų