Svetainė, kuri „užlaužia“ Safari ir Chrome naršykles

Safari

Kažkas sukūrė svetainę, kurioje apsilankius naudojant Safari ar Chrome naršykles – jas užlaužia ir gali tekti perkrauti arba naršyklę arba visą iOS įrenginį (jei jis pats automatiškai nepersikraus).

Kažkas sukūrė interneto svetainę, kuri socialiniuose tinkluose plinta kaip pokštas. Apsilankius šioje svetainėje iš iPhone, iPad, iPod touch ar Mac kompiuterio naudojant Safari naršyklę - ją užlaužia ir gali tekti ar perkrauti naršyklę ar visą įrenginį.

Šios svetainės adresas CrashSafari.com ir joje apsilankius iš Safari naršyklės nutinka tai, apie ką byloja ir jos pavadinimas. Šis pokštas išnaudoja nedidelį JavaScript kodą tam, kad iškviesti HTML5 „History API“ ciklą tūkstantį kartų ir tai priverčia Safari „giliai susimąstyti“. „History API“ leidžia interneto svetainėms pakeisti puslapio URL nereikalaujant vartotojo atnaujinti puslapio.

Chrome naršyklė Mac kompiuteriuose ir PC taip pat yra „paskandinama“.

CrashSafari.com svetainės išeities kodas
CrashSafari.com svetainės išeities kodas

Žmonės norėdami pajuokauti, šią nuorodą siunčia savo draugams Facebook ir Twitter tinkluose. Šis pokštas nekenksmingas ir nieko blogo nepadaro nei Mac kompiuteriui, iOS įrenginiui, tačiau jis gali kiek sunervinti. Be to galite prarasti atidarytus naršyklės „tabus“ jei nesate nurodę, kad iš naujo atidaroma naršyklė atidarytų ir „tabus“, kurie buvo atidaryti prieš ją uždarant.

Galite šios svetainės poveikį patikrinti ir patys paspausdami ant šios nuorodos, tik turėkite omenyje, kad kai ekrane pamatysite besisukantį „paplūdimio kamuolį“, greičiausiai, teks perkrauti Safari naršyklę.

Mac kompiuteryje norint uždaryti „komfortabiliai sustingusią“ Safari ar Chrome naršyklę:

  • paspauskite pele ant darbalaukio
  • paspauskite ant kairėje ekrano pusėje/viršuje esančios  piktogramos
  • iš meniu pasirinkite Force Quit…
  • atsidariusiame aplikacijų sąraše pažymėkite Safari arba Chrome (priklausomai nuo to kurią naršyklę naudodami išbandėte svetainę) ir spauskite ant lango apačioje esančio Force Quit mygtuko.

Apple apie šią klaidą žino ir dabar kuria JavaScript'o pataisymą, tačiau kol Apple ieško būdo šią klaidą ištaisyti ir jei nenorite netinkamu laiku „užsirauti“ ant šios ar tokios svetainės įtariai žiūrėkite į pasiūlymus apsilankyti neaiškiose interneto svetainėse :) Turėkite omenyje, kad norint užklausą nukreipti į kitą svetainę galima pasinaudoti kitų, specialiai tam tikslui sukurtų svetainių paslaugomis todėl venkite tokių ar sutrumpintų nuorodų iš draugų, kolegų, nepažįstamų ar bet ko iš ko galite tikėtis tokio pokšto.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Dėkui už šitą perspėjimą, dabar žinosiu, kad yra tokių pokštautųjų.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų