Daimler vadovas pakeitė savo nuomonę apie Apple Car

Bepilotis „Mercedes-Benz“ automobilis „F 015“

Po apsilankymo Silicio slėnyje „Daimler AG“ vadovas pakeitė savo nuomonę apie Apple Car.

„Daimler AG“ vadovų grupė, kuriai vadovavo „Daimler“ CEO Dieter Zetsche, neseniai apsilankė Kalifornijoje ir susitiko su daugiau nei septyniasdešimties technologinių kompanijų atstovais, kurių tarpe, žinoma, buvo ir Apple vadovai.

Po kelionės, Zetsche pareiškė, kad Apple ir Google savo automobiliniuose projektuose pažengė gerokai daugiau nei jis tikėjosi. Slėnyje su automobilinėmis technologijomis, pagrinde su bepiločiais automobiliais, dirba visa eilė, iš pirmos pažiūros, niekaip su automobiliais nesusijusių kompanijų. 2012 metais Google pirmą kartą išbandė savo bepilotį automobilį, Apple triūsia prie savo slapto projekto „Titan“, šia sfera susidomėjimą rodo ir Uber.

Bepiločio Mercedes Benz automobilio F015 - interjeras
Bepiločio „Mercedes-Benz“ automobilio „F 015“ - interjeras

Kaip atsakymą šioms technologinėms kompanijoms, Mercedes Benz CES 2015 pristatė S-Class bepilotį automobilį automobilį, kuris nuvažiavo 103 kilometrus be jokio įsikišimo į šį procesą poreikio, o koncerno vadas Dieter Zetsche pademonstravo gana skeptišką savo požiūrį į Apple sakydamas, kad jo visiškai nejaudina iPhone gamintojos pasirodymas automobilių rinkoje.

Dabar situacija pasikeitė. Reuters rašo, kad savaitraščiui „Welt am Sonntag“ Zetsche pasakė: „Šios kompanijos apie automobilius žino daugiau nei mes manėme iki šiol. Tuo pačiu į mūsų pasiekimus jos taip pat žiūri su didesne, ne iki šiol mes manėme, pagarba. Taip, buvo konkrečios derybos, račiau daugiau nieko apie tai pasakyti negaliu.“

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų