Savaitės naujienų apžvalga: 40-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

40-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS bei OS X aplikacijos.

  • AVG pakeitė savo privatumo politikos aprašymą ir teigia, kad pagal naujas taisykles gali parduoti ne privačius duomenis surinktus iš nemokamos programinės įrangos vartotojų.
  • Zach Straley nutarė išbandyti kiek atsparūs vandeniui yra jo naujieji iPhone 6s ir iPhone 6s Plus panardindamas juos į vandenį valandai. Kaip nebūtų keista - nei vienam iš telefonų nenutiko visiškai nieko.
  • Prisiminus iPhone 6 „lankstumą“ bandymas, kiek labiau techninėmis ir tikslesnėmis priemonėmis nei pirštai, sulenkti iPhone 6s.
  • iClarified atliktas iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s ir iPhone 6s Plus palyginimas.
  • Dar vienas iPhone 6s patikrinimas linkimui, atsparumui vandeniui aukštai ir žemai temperatūrai bei palyginimas su Samsung Galaxy Note 5.
  • Naujame „Macotakara“ pranešime rašoma, kad iPhone 7 bus atsparus vandeniui ir dulkėms. Papildomai teigiama, kad sekančios kartos iPhone neturės metalinio rėmelio. Apie tai, kad iPhone 6s ir iPhone 6s Plus yra paskutiniai iPhone modeliai turintys metalinį rėmą rašoma ir kitame weibo įraše.
  • Apple išleido programuotojams skirtos Xcode 7.0.1 versiją, kurioje atlikti su iOS 9 aplikacijų sluoksniavimų susiję atnaujinimai bei pakeitimai. Apple nepaaiškina ar šio atnaujinimo pakanka, kad veiktų iCloud funkcija leidžianti aplikacijas būti mažesnėmis įdiegiant tik tam įrenginiui reikalingus atnaujinimus.
  • Kaip pasikeitė iPhone fotografavimo kokybė nuo pirmojo fotografuoti turėjusio galimybę iPhone iki iPhone 6s. Pilną apžvalga rasite SnapSnapSnap svetainėje, kur paspaudę ant nuotraukų fragmentų galite detaliau apžiūrėti ir įvertinti, kaip evoliucionavo iPhone fotografavimo kokybė.
  • Apple papildė savo Maps aplikaciją naujomis „Flyover“ vietovėmis Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Japonijoje ir Meksikoje.
  • Apple iš vartotojų įsigytų aplikacijų sąrašo Mac App Store aplikacijoje pašalino aplikacijas, kurios daugiau nėra palaikomos ar paseno. Tarp tokių aplikacijų yra ir senesnės OS X versijos, tokios kaip: Lion, Mountain Lion ir Mavericks bei iPhoto ir Aperture aplikacijos. Vartotojams pradėjus reikšti nepasitenkinimą, jog tai nedraugiškas veiksmas iš Apple pusės - aplikacijos grįžo į „Purchased“ sąrašą.
  • Apple informavo, kad 2015 metų ketvirtojo ketvirčio rezultatus paskelbs spalio 27 dieną.
  • Apple parodo kaip veikia ir kam reikalinga „3D Touch“ (video peržiūrai naudokite Safari).
  • Chipworks specialistai aptiko, kad iPhone 6s ir iPhone 6s Plus naudojami A9 procesoriai nėra vienodi. Maža to, kad jie yra pagaminti skirtingų gamintojų: APL0898 modelis pagamintas Samsung, o APL1022 - TSMC - jie dar ir skirtingų dydžių. Samsung pagamintas A9 procesorius 10% mažesnis už pagamintą TSMC. Teoriškai, mažesnis dydžiu turėtų būti yra labiau energiją taupantis.

    Vieno iOS aplikacijų kūrėjo duomenimis TSMC ir šiek tiek mažesni Samsung gamybos A9 procesoriai nėra susieti su kokiu nors konkrečiu modeliu ir įrenginiuose yra pasiskirstę maždaug 60/40%. Hiraku Wang sukūrė aplikaciją, kuri gali nustatyti kieno gamybos procesorius įdiegtas telefone. Remiantis maždaug 2 500 aplikacijos surinktais iPhone duomenimis dažniau pasitaiko iPhone 6s ir iPhone 6s Plus, kuriuose įdiegtas TSMC gamybos A9 procesorius. iPhone 6s Plus TSMC ir Samsung procesoriai pasidalinę beveik per pusę. Iš 1 329 iPhone 6s Plus - 56,81% telefonų įdiegti Samsung gamybos procesoriai. iPhone 6s atveju - gerokai daugiau TSMC gamybos A9. 1 086 šio modelio iPhone telefonų net 78,27% turi TSMC gamybos A9 procesorius.

  • Kovodama su Google, Apple vis dažniau pabrėžia tai, kaip ji rūpinasi vartotojų duomenų saugumu. Atnaujinusi savo privatumo informacijos puslapį Apple supažindina su šifravimo naudojimu bei užklausomis iš vyriausybinių organizacijų. Tuos ką domina iOS 9 saugumas - naudingos informacijos ras 60-ties puslapių Apple iOS 9 saugumo dokumente. Apple 2015 metų pirmo pusmečio skaidrumo informaciniame dokumente, kuriame pateikiami užklausų iš įvairių valstybių teisinių institucijų skaičiai, minima ir Lietuva.
  • iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus ir iPhone 6 video (skrydžio virš nuostabių Niagaros krioklių) palyginimas, kuriame „plika akimi“ matomi iPhone 6s Plus įmontuoto optinio stabilizavimo privalumai. Reikia paminėti, kad iPhone 6s Plus ir iPhone 6s filmuota 4K režimu, kas akivaizdžiai pagerina vaizdo kokybę.
  • Cowen and Company analitikas Timothy Arcuri anksčiau sakė jog Apple turėjo mintį sukurti mažesnį, 4 colių ekrano iPhone 6, tačiau vėliau šios idėjos atsisakė. Dabar vėl pasirodė gandai apie mažesnio ekrano iPhone, kaip pigesnį variantą. Šį kartą apie tai prabilo Ananda Baruah iš Brean Capital - jis teigia, kad naują, ekonominį iPhone Apple gali išleisti pavasarį, kas būtų visiškai netipiška Apple.
  • Apple bausdama iFixit už tai, kad šie viską ardyti mėgstantys vyrukai dar iki Apple TV išleidimo išardė bei viešai paskelbė kas yra šio įrenginio viduje - panaikino kompanijos „developer“ paskyrą susietą su iFixit aplikacija, bei iš App Store ištrynė ir pačią nemokamą aplikaciją. Apple susisiekusi su iFixit informavo, kad jie pažeidė programuotojo sutartį. iFixit teigia, kad žinojo jog Apple gali taip pasielgti, tačiau vis tiek nutarė Apple TV išardyti ir savo atradimais viešai pasidalinti su svetainės skaitytojais.
  • Apple gavo patvirtinimą išmanaus žiedo patentui. Be to, kad šio žiedo pagalba bus galima valdyti Apple TV, patente rašoma, kad žiede turi būti įdiegtas lietimui jautrus ekranas, vibracijos elementas, kamera, mikrofonas, Wi-Fi, Bluetooth ir NFC moduliai, pulsometras bei indukcinio (belaidžio) įkrovimo galimybė. Apple taip pat nurodo, kad tokio žiedo pagalba vartotojai galės vieni kitiems pervesti pinigus.
    Reikia tikėtis bus ir išmanaus auskaro patentas, kurio pagalba bus galima ne tik klausytis muzikos, bet ir naudoti jį kaip telefoną bei prožektorių. Išmanūs batai su vibronavigacija taip pat būtų šauni mintis…
  • Eilėje pasaulio šalių pateiktos paraiškos „AIRPODS“ audio priedo prekės ženklui. Panašu, kad tai atlikta Apple priklausančios kompanijos vardu ir galimas dalykas tai reiškia jog Apple ruošiasi į rinką išleisti belaides „EarPod“ ausines.
  • Apple išleistas iOS 9.0.2 atnaujinimas, be kitų klaidų ištaisymo taip pat panaikinta ir saugumo spragą leidusią apeiti užrakinto ekrano apsaugą Siri pagalba.
  • iPhone 6S prieš 50 Cal
  • Apple paskelbė, kad priimtas naujas kompanijos tarybos narys - James A. Bell, buvęs „Boeing“ CFO ir prezidentas.
    James A. Bell
  • Remiantis Nathan Donato-Weinstein iš „Silicon Valley Business Journal“, Apple nebaigusi vieno „kosminio laivo“ stiliaus biuro-miestelio jau planuoja kitą.


  • Nors naujais iPhone modeliais prekiaujama vos savaitę, tai nereiškia, kad jie neturi problemų, tiesa su iOS 9 jie veikia geriau nei bet, kurio kito modelio iPhone. Nors ir nedaug, tačiau internete yra besiskundžiančių Touch ID jutikliais, 3D Touch darbu ir tuo, kad kai kurie telefonai be jokios priežasties - tiesiog ima ir išsijungia ir vienintelis būdas juos įjungti yra palaikyti ilgai nuspaudus įjungimo mygtuką. Laimei - Apple yra subūrusi slaptą specialistų grupę, kurių pagrindinis tikslas spręsti iPhone 6s problemas vos tik jos pasirodo. Įdomu tai, kad iPhone serijinio numerio pagalba Apple gali sekti problemą iki individualaus darbuotojo surinkusio tą konkretų iPhone aparatą.
  • Nors Apple ir neafišavo, tačiau iPhone 6s testų rezultatai parodė, bei išardžius telefonus pasitvirtino hipotezė, kad Apple sustiprino iPhone atsparumą drėgmei panaudodama naują technologiją.

iOS aplikacijos

taikomosios iOS aplikacijos

iOS žaidimai

OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų