Kaip OS X El Capitan ištrinti failus neperkeliant jų į šiukšlinę

Operacinėse sistemos esančios šiukšlinės į kurias patenka trinami failai yra gerai, kai nesate visiškai tikri jog trinamų failų neprireiks.

Tikriausiai ne vienam yra pažįstamas jausmas, kai ištrynus failus ar aplankus kompiuteryje turime dar išnešti ir „šiukšles“ susikaupusias operacinės sistemos šiukšlinėje. Šiukšlinė yra gerai kai nesame visiškai įsitikinę jog trinamų failų ar aplankų tikrai neprisireiks, o prisireikus galima pasirausti išmestų failų konteineryje ir rasti gerų, nuotaiką pakelti galinčių „dalykėlių“. Tačiau daugeliu atvejų, kai triname failus ir aplankus esame visiškai tikri (nors tai ir ne visada yra tiesa), kad jų niekada daugiau neprisireiks ir tada „dvigubas“ trynimas yra labiau laiko gaišimas nei naudinga funkcija.

OS X El Capitan Apple įdiegė galimybę ištrinti failus ir aplankus neperkeliant jų į šiukšlinę, o juos pažymėjus duomenis bei paspaudus Alt ⌥-Cmd ⌘-← Delete klavišų kombinaciją - atsikratyti jais iš karto ir visiems laikams. Tiesa, reikės tokį trynimą patvirtinti pasirodžiusiame lange paspaudžiant ant „Delete“ klavišo.

Langas prašantis patvirtinti failų trynimą, kai failai ir aplankai kompiuteryje trinami iš karto - neperkeliant jų į šiukšlinę.

Šios klavišų kombinacijos pagalba trinami failai nėra perkeliami į sistemos šiukšlinę, o ištrinami iš karto taip atlaisvindami vietą kompiuterio diske be poreikio „išnešti šiukšles“.

Jei nesate ryžtingi atsikratant failų - galite trinti juos „senuoju“ būdu, o į šiukšlinės išnešimo procesą įkinkyti pačią sistemą, kuri periodiškai išneš šiukšlėms priskirtus failus ir aplankus - apie automatinį šiukšlinės išvalymą skaitykite straipsnyje: „Kaip automatizuoti Mac šiukšlinės išvalymą“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų