Savaitės naujienų apžvalga: 37-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

37-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Apple Teksase stato naują, 1,1 milijono kvadratinių pėdų (apie 102 000 m2 biurą-miestelį 7 000-ams savo darbuotojų atsakingų už Apple verslo operacijas Vakarų Hempšyre. Šiame miestelyje bus ne tik biuras, bet ir sporto salė, restoranas bei poilsio ir sveikatingumo centras. Tai antrasis didelis šiuo metu statomas Apple biuras-miestelis.
  • Steve Wozniak, vienas iš Apple kompanijos įkūrėjų, pažiūrėjęs biografinį filmą apie Steve Jobs pasakė, kad jame viskas labai arti tiesos. Reikia paminėti, kad pats Woz’as konsultavo filmo kūrėjus. Pasakodamas apie savo emocijas patirtas filmo peržiūros metu Wozniak sakė jog užmiršo, kad žiūri aktorius, o ne tikrus veikėjus. Kalbėdamas apie anksčiau sukurtą filmą „Jobs“, kuriame Steve vaidino aktorius Ashton Kutcher, Woz’as sakė, kad kai jam pateikė filmo skriptą - jis jį skaitė dėdamas visas pastangas perskaityti kiek gali daugiau, bet nepajėgė, nes jį supykino.
  • Kalbama, kad Apple pradėjo 4K 21 colio iMac gamybą. Šio iMac ekrano skiriamojo geba 4096x2304 taškų. Sakoma, kad vizualiai iMac beveik nepasikeis, tačiau jame naudojami komponentai patobulės.
  • Siri, kurią Apple įkurdino Apple TV pamiršo eilę kalbų, kuriomis anksčiau kalbėjo. Dabar „televizoriuje gyvenantis“ asmeninis asistentas kalba tik kalbomis, kuriomis kalbama Australijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Japonijoje, Ispanijoje, JK ir JAV arba viso labo 5-omis kalbomis.
  • IKEA Singapore savo Facebook paskyroje patalpino paveiksliuką, kurio pagalba kompanija bando pasireklamuoti šiek tiek pašiepdama Apple Pencil.
  • Apple dizaineris Jony Ive be abejo myli savo sukurtus produktus, tačiau Wall Street Journal rašo, kad interviu metu paklaustas ar Apple jau tampa „luxury company“ (kompanija pardavinėjanti prabangius daiktus) - Jony - žmogus sukūręs 17 000 USD kainuojantį laikrodį sakė jog: „Mes negalvojame tokiomis frazėmis“, „aš nenaudoju tokių žodžių kaip išskirtinis“. Straipsnyje atskleidžiama pora, Apple ir Prancūzijos mados namų Hermès, įdomių bendradarbiavimo detalių. Pasirodo Apple taip norėjo bendrauti su Hermès, kad pasielgė, kaip nedaro niekada - su Hermès susisiekė anksčiau, nei viešai buvo pripažintas Apple Watch egzistavimas.
  • Jungtinėje Karalystėje trys nauji bankai papildė palaikančių Apple Pay paslaugą šeimą Lloyds Bank, Halifax ir Bank of Scotland. Birželio mėnesį JK startavusią Apple Pay paslaugą nuo pat paslaugos pradžios palaikė HSBC/First Direct, MBNA, Nationwide, NatWest, the Royal Bank of Scotland, Santander ir Ulster Bank. Praėjusį mėnesį JK, iki 30£ buvo padidintas Apple Pay paslaugų atsiskaitymo limitas.
  • Apple investuotojai, prieš Apple renginius, tikriausiai puoselėja tokias viltis, kad kiekvienais metais kompanija pristatys kokį nors stebuklą. Prieš Apple renginį šoktelėjusios kompanijos akcijos AAPL po jo tuojau pat smuktelėjo žemyn (–1,9%) 2,16 USD. Tai nėra didžiausias AAPL akcijų kainų smuktelėjimas įvykęs po Apple renginio. 2013 metais, kai Apple pristatė iPhone 5S ir iPhone 5C - APPL kaina sumažėjo 2,3%.
  • Apple pradėjo Rusijos iCloud vartotojų duomenis saugoti Rusijos teritorijoje. Rusijos vartotojų duomenų saugojimui Apple nuomoja duomenų saugyklas iš Maskvoje įsikūrusios IXcellerate kompanijos. Šiuo žingsniu Apple užsitikrina, kad atitiks Rusijos reikalavimus ir jos iCloud vartotojų iš Rusijos duomenys nebus blokuojami, - informuoja laikraštis „Kommersant“.
  • Apple renginio metu daug kam matytos Apple reklamos:

iOS aplikacijos

nauja iOS aplikacija

  • Adblock Browser: ABP kompanija kompiuterių vartotojams gerai žinoma iš jos „Adblock Plus“ - reklamas blokuojančios programinės įrangos, kuria naudojasi daugiau nei 50 milijonų vartotojų visame pasaulyje, išleido ir iOS skirtą „Adblock Browser“ aplikaciją naršyklę. Nors Apple naujoje iOS 9 reklamų blokavimo galimybė yra numatyta sisteminiame lygmenyje - vartotojai, kurie nenorės atnaujinti savo iOS versijos ar šiaip norintys turėti alternatyvų variantą gali nemokamą „Adblock Browser“ aplikaciją atsisiųsti iš Apple iOS aplikacijų parduotuvės: 0,00 €

OS X aplikacijos

nauja OS X aplikacija

  • NetNewsWire: RSS naujienų skaityklė surenkanti naujienas iš Jūsų nurodytų skirtingų šaltinių į vieną vietą - taupykite laiką - sužinokite daugiau. 9,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų