Apple nesidalina vartotojų susirašinėjimu su teisėsaugos atstovais

Temos: Apple, Teisė

JAV teisingumo ministerija ir FTB, pavargusios nuo neigiamų atsakymų į prašymus pateikti vartotojų susirašinėjimo ar kitus duomenis, pradeda grasinti teismais.

Stambios technologinės kompanijos, tokios kaip Apple, Google ir Microsoft yra be perstojo bombarduojamos JAV teisingumo ministerijos ir FTB prašymais suteikti prieigą prie jų sistemų vartotojų duomenų tame tarpe ir tų vartotojų korespondencijos. Kompanijos tokius prašymus ignoruoja ir tuo sukelia lengvai nuspėjamą teisėsaugos organų nepasitenkinimą.

Vienas iš tokių atvejų nutiko su Apple šią vasarą. Teisingumo ministerija pareikalavo, kad Apple pateiktų narkotikų ir ginklų platinimu įtariamų asmenų susirašinėjimo informaciją. Atsakydama į reikalavimą, Apple informavo apie tai, kad iMessage žinutės yra šifruojamos ir kompanija neturi galimybės pateikti tokios informacijos. Po šio incidento JAV teisėsaugos atstovai nutarė Apple paduoti į teismą, tačiau taip savo ketinimų ir neįvykdė, o vietoje to savo ietis nukreipė į Microsoft pusę. Dabar JAV teisingumo ministerija ir FTB iš Microsoft reikalauja suteikti jiems prieigą prie vartotojų elektroninių laiškų.

JAV teisėsaugos atstovai jau kelis mėnesius kelia bangas ir reiškia susirūpinimą dėl technologinių kompanijų naudojamo vartotojų duomenų šifravimo ir reikalauja Baltųjų rūmų įsikišimo į šią nepaprastą situaciją, tačiau ir šis reikalavimas, kol kas, taip pat nedavė jokių rezultatų ir tai verčia juos reikšti nepasitenkinimą ir Baltuosiuose rūmuose sėdinčiu Baraku Obama bei jo administracija.

The New York Times mano, kad to priežastimi yra Edward J. Snowden atskleisti duomenys.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų