Apple vartotojų privatumo apsauga tapo kliūtimi jai kuriant sumanesnius įrenginius

Apple aktyviai plečia savo komandą, kurioje darbuojasi duomenų analizavimo ir dirbtinio intelekto specialistai, tačiau kompanijai tenka susidurti su pačios pastatytomis užkardomis.

Reuters praneša, kad Apple plečia savo darbuotojų užsiimančių dirbtiniu intelektu bei duomenų analize kontingentą. Naujienų agentūros žurnalistė Julia Love rašo, kad Apple nori mesti iššūkį Google ir jos Google Now, kuri mokosi nuspėti išmanių telefonų vartotojų poreikius. Naujoje iOS 9 Apple įdiegė Proactive funkciją, kuri daro kažką panašaus - mokosi iš vartotojo įpročių ir stengiasi nuspėti koks gali būti sekantis vartojo žingsnis.

Šiuo metu Apple ieško beveik 100 darbuotojų turinčių patirties kuriant dirbtinį intelektą, tačiau kompanijai rasti naujų darbuotojų nėra lengva ir to priežastis - jos pačios uždėti apribojimai prieigai prie vartotojų duomenų. Apple dirbtinio intelekto komandos darbuotojų tikslas - išmokyti įrenginius priimti, vartotojo anksčiau įrenginyje atliktų veiksmų ir jo asmeninių duomenų pagrindu grįstus, sprendimus. Didele dalimi įrenginio sumanumas siejamas su Siri.

Reuters mini, kad Apple susidūrė su problema - jos pačios, ant vartotojų asmeninio gyvenimo duomenų, uždėti saugumo sluoksniai neleidžia tinkamai analizuoti vartotojo duomenų. Kai kurių iOS įrenginiuose esančių duomenys analizavimui prieinami tik trumpą laiką, nes eilė iOS paslaugų, tokių kaip Maps, duomenis ištrina po 15 minučių. Dėl šios priežasties, Apple priversta atsisakyti tradicinio duomenų analizavimo metodo ir jį perkelti į patį įrenginį. Naujoji Proactive funkcija, visus duomenis saugo iOS įrenginyje, tačiau kai kurie duomenys gali būti apdorojami iCloud pagalba. Visi iOS vartotojo asmeninio gyvenimo saugumo vardan padaryti sistemos pakeitimai tik apsunkina dirbtinio intelekto kūrėjų darbą.

Dirbtinis intelektas tai ateities įrenginių funkcionalumo pagrindas ir pirmosios šio intelekto kregždutės pasirodys jau iOS 9 ir OS X El Capitan. Abiejose šiose operacinėse sistemos įdiegta daug sumanesnė ir funkcionalesnė paieška. iOS 9 operacinėje sistemoje Siri jau sugebės naudotis baziniais konteksto duomenimis ir supras apie ką kalbate kai vietoje to, kad konkrečiai įvardinti tam tikrus dalykus sakysite „tas“ ar “šitas“ - pavyzdžiui gavus SMS ar iMessage žinutę apie susitikimą - nebereikės sakyti „Siri primink man apie susitikimą su Antanu trečiadienį antrą valandą“, užteks pasakyti „Siri - primink man apie tai“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų