iPhone 6s gali būti panaudota SiP architektūra

Apple iPhone komponentų išdėstyme gali pradėti naudoti naują sistemą leisiančią telefonus padaryti plonesniais arba efektyviau išnaudoti atsiradusį laisvą plotą.

Jau kuris laikas kalbama, kad Apple gali atsisakyti PBS elektronikos komponentų išdėstymo, kai šie išdėstomi ant montažinės plokštės, metodo ir pereiti prie hibridinės technologijos SiP (System-in-Package) naudojimo, analogiškai S1 platformai naudojamai Apple Watch. Logiška būtų manyti, kad toks radikalus komponentų išdėstymo pakeitimas galėtų įvykti 2016 metais, kai Apple pasauliui pristatys naujo dizaino iPhone 7, tačiau įvairūs šaltiniai, pastaruoju metu, taip dažnai mini SiP technologiją ir iPhone 6s kartu, kad tai nejučiomis patraukia dėmesį.

PBS ir SiP skiriasi tuo, kad SiP atveju sistemoje yra iš karto visi būtini elementai: procesorius, grafinė korta, RAM, davikliai ir t.t. Pavyzdžiui atsisakius montažinės plokštės, Apple pavyko sutalpinti visus reikiamus komponentus į palyginti mažą Apple Watch korpusą. Kalbant apie iPhone 6s, šaltiniai teigia, kad panaudojus SiP platformą ir atsisakius montažinės plokštės, Apple pavyktų sumažinti komplektuojančių detalių užimamą vietą 15%.

Vienintelė su System-in-Package technologija susijusi problema yra dideli kaštai, tačiau Apple tai ne itin stipriai jaudina ir netgi yra realių, sėkmingų panašaus sudėtingumo problemų sprendimo rezultatai. Naujų ir neįprastų komponentų komponavimo technologijų rezultatus galima matyti Apple Watch, Naujame MacBook ir kažkuria prasme Mac Pro. Yra didelė tikimybė, kad naujovišką elektroninių elementų komponavimo technologiją pradės naudoti ir iPhone, o sutaupytą vietą Apple išnaudos didesniems ir talpesniems akumuliatoriams, iPhone vartotojams sumažinsiantį rūpesčio raukšlės kaktoje gylį.

Kairėje pusėje Mac kompiuterio komponentai išdėstyti naudojant PBS, o dešinėje SiP technologijas.
Kairėje pusėje Mac kompiuterio komponentai išdėstyti naudojant PBS, o dešinėje SiP technologijas.

Surinkimo problemų, panaudojant SiP kilti neturėtų, nes Apple partneriai jau dabar turi tam reikalingą įrangą. Pavyzdžiui S1 modulį skirtą Apple Watch gamina Samsung.

iPhone 6s ir iPhone 6s Plus pristatymo laukiama rugsėjo 9 dieną. Tikėtina, kad po poros dienų - rugsėjo 11 Apple pradės priiminėti išankstinius užsakymus šiems iPhone modeliams, o dar po savaitės - rugsėjo 18 naujieji telefonai atsiras eilės šalių Apple Store parduotuvių lentynose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. iPhone 7 tik 2017 metais?! gal 2016?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų