Apple išleido iOS 9 ir OS X El Capitan beta 3

Temos: iOS, macOS

Šiandiena Apple išleido programuotojams skirtas, trečias iOS 9, OS X 10.11 El Capitan ir watchOS beta versijas.

Laikydamasi savo grafiko, praėjus dviems savaitėms po antrųjų beta išleidimo, Apple išleido programuotojams skirtas trečias iOS 9 ir OS X 10.11 El Capitan beta versijas.

Trečias iOS 9 beta leidimas turi numerį 13A4293g. Kaip savo Twitter paskyroje ir žadėjo Eddy Cue, šioje beta versijoje Apple paviešino atnaujintą Music aplikaciją bei naują News aplikaciją.

iOS 9 Apple deda pastangas, kad vartotojų iOS įrenginiai būtų sumanesni ir veiksnūs. iOS 9 versijoje taip pat yra kai kurios, tik iPad skirtos, funkcijos. Tokios kaip split-screen, paveiksliukas paveiksliuke bei atnaujinta klaviatūra.

iOS 9 beta 3 nauja News aplikacija
iOS 9 beta 3 nauja News aplikacija

Be News aplikacijos, Apple naujoje iOS 9 beta patobulino ir aplankų funkcionalumą iPad'uose. Dabar vartotojams prieinamose iOS versijose naudojamas 3x3 metodas - trys aplikacijų piktogramų aplanke stulpeliai ir trys eilutės - 9 aplikacijos puslapyje, o iOS 9 vartotojai gali turėti 4x4 išdėstymą - 16 aplikacijų piktogramų viename aplanko puslapyje. Tuo pačiu padidėja ir viso aplanke galimų saugoti piktogramų skaičius nuo 135 iki 240 aplikacijų.

Šioje beta versijoje vis dar nestabiliai veikia iCloud Drive, klaviatūros, Keychain, Maps, Mail, MDM, Music, Photos, Podcasts, Safari, paieška, Siri, Settings bei yra eilė kitokių problemų.

OS X 10.11 El Capitan beta 3 versija turi numerį 15A216g ir registruoti Apple programuotojai šią versiją įdiegti savo kompiuteriuose gali per App Store atnaujinimus arba atsisiųsdami diegimo paketą iš Apple Developer Center.

Šioje beta versijoje dar yra nemažai klaidų, tame tarpe problemų sistemą atnaujinant iš OS X Lion ar ankstesnių OS X versijų bei Apple ID, Photos, Mail ir kitomis aplikacijomis.

Apple taip pat išleido ir trečią watchOS 2 beta versiją.

Programuotojai pabandę grįžti iš watchOS 2 į watchOS 1.0.1 versiją suprato, kad tai padaryti nėra paprasta. Išleidusi watchOS 2 beta 3 versiją, Apple savo dokumentuose rašo, jog „įrenginys atnaujintas į watchOS beta negali būti atstatytas į ankstesnę watchOS versiją be Apple Support pagalbos“. Apple taip pat patiekia ir instrukcijas, kokią ir kokių veiksmų seką turėtų atlikti norintys sugrąžinti savo Apple Watch operacinę sistemą į ankstesnę versiją iki kreipdamiesi į Apple Support.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų