Buvęs RIM CEO pripažino - BlackBerry mirė nuo iPhone

Tema: iPhone

AP rašo, kad savo pirmoje viešoje kalboje, po to kai 2012 metais buvo ištrenktas iš RIM, buvęs jos CEO Jim Balsillie viešai pripažino, kad BlackBerry mirties priežastis - iPhone.

Associated Press skelbia, kad buvusio Research In Motion (RIM) CEO Jim Balsillie komentarus, kuriuos jis išsakė naujos knygos „Losing the Signal. The Spectacular Rise and Fall of BlackBerry“ klausimų ir atsakymų susitikimo metu. Tai buvo pirmieji vieši buvusio RIM CEO komentarai po to kai 2012 metais jis paliko kompaniją.

Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of Blackberry

Balsillie sakė jog jis žinojo, kad po 2007 metų iPhone pristatymo, BlackBerry negalės konkuruoti ir tas mintis dar labiau sustiprino - paskubomis, kaip atsakymas į iPhone pasirodymą, pristatytas, BlackBerry Storm telefonas su blogai veikiančiu ekranu ir todėl 100% šių BlackBerry modelių vartotojai grąžino.

Balsillie sakė , kad kai praėjus dviems metams, po to kai jis paliko RIM ir kompanijos pavadinimas buvo pakeistas į BlackBerry ir RIM išleido savo pasididžiavimą BBM (BlackBerry Messages) aplikaciją iOS ir Android platformoms - didžiąja dalimi kompanijos pajamos ateina iš paslaugų, bet ne įrangos gamybos. Tačiau ši (BBM) paslauga, kuria BlackBerry labai didžiavosi, netapo itin populiari konkurentų platformose, kuriose vartotojai dažniausiai bendravimui renkasi Apple iMessage, Facebook Messanger ar WhatsApp aplikacijas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų