Moteris išmetė 200 000 USD vertės Apple kompiuterį

Temos: Apple, Naujienos

Taip jau yra, kad šiukšlynas į kurį išmetamos vienų šiukšlėmis ar nereikalingu šlamštu pripažinti daiktai tampa kitų lobių kasykla.

Apple-1 kompiuteris surinktas 1976 metais eksponuojamas internetiniame aukcione „First Bytes: 20a Technologijų ikonos“ 2013 metų birželio 24 dieną, Mountain View, Kalifornijoje.
Apple I kompiuteris surinktas 1976 metais eksponuojamas internetiniame aukcione „First Bytes: 20a Technologijų ikonos“ 2013 metų birželio 24 dieną, Mountain View, Kalifornijoje.

Panaudotos elektronikos centas Silicio Slėnyje ieško moters, kuri „atsikratė“ reto, korekcinio Apple kompiuterio egzemplioriaus verto 200 000 USD.

Kompiuteris buvo dėžėje, kartu su kitais elektronikos įrenginiais, kuriuos ji po vyro mirties surinko garaže ir sudėjusi į dėžę atnešė į „Clean Bay Area“ kompaniją - pasakojo šios kompanijos direktorius Victor Gichun. Ji nenorėjo nei mokesčių čekio, nei sutiko palikto savo kontaktinės informacijos.

Kai, vėliau kompanijos darbuotojai atidarė dėžę, tarp kitų elektronikos įrenginių jie aptiko vieną iš 200 pirmosios kartos stalinių kompiuterių 1976 metais surinktų Steve Jobs, Steve Wozniak ir Ron Wayne.

„Mes negalėjome patikėti savo akimis“, - sakė Gichun kalbėdamas KNTV-TV.

Perdirbimo kompanija Apple I pardavė į privačią kolekciją už 200 000 USD ir kadangi kompanija už parduotus daiktus 50% pinigų atiduoda juos atnešusiems - ji ieško moteriškės atnešusios tokią retą ir brangią „šiukšlę“, kad pasidalinti su ja pinigais. „Kompanija nori moteriškei atiduoti 100 000 USD vertės čekį“, - rašo „San Jose Mercury News“.

„Norint įsitikinti jog tai ji - man tereikia ją pamatyti“, - sakė „Clean Bay Area“ kompanijos direktorius Victor Gichun.

Sprendžiant iš pardavimo kainos, Apple I kompiuteris buvo neveikiantis, nes veikiančių egzempliorių, kurių šiuo metu pasaulyje žinomi esant 6 vienetų, kainos gerokai aukštesnės. 2013 metais, Kiolne (Vokietija) įsikūrusiame aukcione, vienas iš 6 veikiančių „Apple I“ kompiuterių, buvo neskelbiamo pirkėjo įsigytas už 671 400 USD.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų