Savaitės naujienų apžvalga: 7-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Netikėtas MacBook Air dūžio testas; Tim Cook: „sėdėjimas tai naujas vėžys“; Apple leis net ir neturintiems Apple įrenginių naudotis iWork paketo aplikacijų iCloud versijomis; šios ir kitos 7-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo skirti atskiri straipnsiai Mac Arena svetainėje.

  • American Express išleido reklamą, kurioje reklamuoja Apple Pay sistemą.
  • Apple jau turi 93% išmanių telefonų rinkos pelno.
  • Nuo 2010 metų, kai Apple pasauliui pristatė iPad, 2014 metų paskutinis ketvirtis buvo pirmasis ketvirtis kai planšetinių kompiuterių populiarumas pradėjo smukti.
  • Visi tikriausiai esate matę įvairiausių dūžio testų, tačiau MacBook Air savininkas iš Pietų Afrikos visiškai nesiruošė nieko testuoti, kai iš jo pilotuojamo lėktuvo iškrito jo kompiuteris. Piloto nuostabai iš 1000 pėdų iškritęs MacBook Air, nors ir aplamdytas bei su iš trackpado byrančiais stiklais ir sugedusia aušinimo sistema, bet veikia. Žemiau kelios šio skrajūno nuotraukos.
  • Kalbėdamas Goldman Sachs’o konferencijoje „Technology and Internet“ Tim Cook mestelėjo frazę „sėdėjimas tai naujas vėžys“, nors ji nuskambėjo panašiai kaipo koks nors „sėdėjimas tai naujas rūkymas“, tačiau Cook’o išsakyta mintis aiški, nes jis kalbėjo apie Apple Watch. Kaip ten bebūtų, bet konferencijos klausytojų didesnio dėmesio susilaukė informacija apie tai, kad Apple planuoja investuoti 850 milijonų USD į saulės energijos gavimo plantaciją, kurią ji planuoja pastatyti Monterry apskrityje. Šiame 1300 akrų plote generuojamos žalios energijos užteks elektra aprūpinti 60 000 Kalifornijos namų, bei naują Apple duomenų centrą ir visus Apple biurus esančius Kalifornijoje.
  • Apple tapo pirmoji kompanija istorijoje, kurios vertė užsidarant biržai buvo pasiekusi 700 milijardų USD.
  • Apple 27″ iMac turintis 5K skiriamąją gebą yra aukščiausią skiriamąją gebą turintis kompiuteris, tačiau atrodo Apple čia nesustos, nes Video Electronics Standards Association (VESA) paskelbė apie naują DisplayPort duomenų suspaudimo standartą 1.4a palaikantį dar didesnės skiriamosios gebos monitorius ir pasirodė gandų, kad 2016 metais Apple išleis iMac su 8K ekranu.
  • JAV iTunes Store pasirodė įdomi, bet kiek bauginanti aplikacija KeyMe, kuri iš rakto nuotraukos gali paruošti 3D spausdintuvui tinkantį failą, kuris be vargo atspausdins to rakto kopiją.
  • KGI Securities analitikas Ming-Chi Kuo praneša, kad sekančiame iPhone modelyje pasirodysiančiame rugsėjo mėnesį Apple įdiegs dar tikslesnį ir saugesnį Touch ID.
  • Apple informavo jos įrenginiams skirtų priedų gamintojus, kad pašalins juos iš savo rekomenduojamų gamintojų sąrašo bei nustos pardavinėti jų produktus savo parduotuvėse jei jie tuos priedus gamins remdamiesi gandais ir nelaukdami kol Apple oficialiai juos informuos apie naujų įrenginių parametrus.
  • Vargu ar Windows 98 paleidimą iPad įrenginyje galima pavadinti reikalingu ar populiariu, tačiau pati tokia galimybė yra įdomi, nors gal kokių legendinių žaidimų, tokių kaip Fallout 2 ir Diablo II mėgėjus tokia galimybė ir gali suvilioti.
  • Apple savo Aperture skirtoje svetainėje patvirtino, kad po to kai bus išleista Photos aplikacija skirta OS X, Apple nustos Aperture pardavimus. Tai logiškas žingsnis, nes vargu ar kas norės savo uždirbtus € atiduoti už aplikaciją, kuri jau nebepalaikoma. Tiesa, Apple galėtų pradėti ją dalinti nemokamai. Kas žino gal ji ir be palaikymo puikiai veiks ir sekančiose OS X versijose.
  • Apple dabar verta daugiau nei Microsoft ir Google kartu paėmus. Google 365,46 mlrd. US$ + 349,89 mlrd. US$ = 715,35 mlrd. US$ arba šių kompanijų bendra vertį yra 1 mlrd. US$ mažesnė nei Apple - 716.7 mlrd. US$.
  • Nonna Paola kalbasi su Siri. Nonna Paola, į Australiją emigravusi iš Italijos išgarsėjo, kai jos 44 metų sūnus erzino savo 78 metų mamą ir tai filmavo.
  • Kalbėdamas kibernetinio saugumo viršūnių susitikime Apple CEO Tim Cook pabrėžė saugumo svarbą ir paminėjo, kad „istorija rodo aukodami teisę į privatumą galime sulaukti skaudžių pasekmių“ ir pabrėžė, kad „pasaulyje, kuriame ne visi yra laikomi lygiais informacija gali būti mirties ir gyvybės klausimas“.
  • Apple atnaujino savo iCloud beta svetainę ir joje dabar kiekvienas, net ir neturintis Apple įrenginių, gali susikurti Apple ID ir naudotis internetine iWork taikomosiomis aplikacijomis „Pages“, „Numbers“ ir „Keynote“. Reikia manyti, kad su laiku Apple šią galimybę suteiks ir ne beta iCloud versijoje. iCloud beta versijoje net neturintys Apple įrenginių gali naudotis iWork paketo aplikacijomis.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų