Apple Final Cut Pro X buvo naudojamas naujo Holivudo filmo „Focus“ montavimui

Filmo Focus kūrimui buvo naudojama Apple programinė įranga, Mac kompiuteriai bei iPad ir iPhone

Likus vos kelioms dienoms iki Holivudo romantinės komedijos „Focus“ pasirodymo Apple pateikė šio filmo užkulisių medžiagą, kurioje matosi, kad filmui sumontuoti buvo naudojami Mac kompiuteriai ir Apple Final Cut Pro X aplikacija.

Filmo Focus kūrimui buvo naudojama Apple programinė įranga (Final Cut Pro X, Logic Pro X, Motion 5), Mac kompiuteriai bei iPad ir iPhone

Greitai ekranuose pasirodysiančios naujos romantinės komedijos „Focus“, kurioje pagrindines roles atliko Will Smith ir Margot Robbie, režisieriai John Requa ir Glenn Ficarra pasirinko Apple profesionalią video redagavimo aplikaciją Final Cut Pro X. Atlikę tyrimą jie nustatė, kad iš rinkoje esančių ji jiems yra pati tinkamiausia, nes suteikia galimybę greitai, patogiai ir aiškioje vartotojo sąsajoje redaguoti nufilmuotą medžiagą. Final Cut Pro X filmo kūrėjams suteikė galimybę lanksčiai išnaudoti redagavimo galimybes redaguojant Mac Pro kompiuteryje studijoje ir naudojant MacBook Pro filmavimo aikštelėje.

„Final Cut Pro X dėka galutinis rezultatas buvo lygiai toks kokį norėjome gauti, jo montavimas baigtas laiku, o kaina tiko mūsų biudžetui“, - kalbėjo filmo režisierius.

Filmo Focus kūrimui buvo naudojama Apple programinė įranga (Final Cut Pro X, Logic Pro X, Motion 5), Mac kompiuteriai bei iPad ir iPhone

Po 2011 metų atnaujinimo Final Cut Pro X dėl savo paprastos vartotojo sąsajos pravardžiuota „iMovie Pro“ pagaliau, kai Apple po truputį vėl grąžino anksčiau iš jos pašalintus įrankius, pradeda tapti Holivudo filmų kūrėjų numylėtine ir kai kurie režisieriai ir profesionalūs video montuotojai ją jau vadina filmų redagavimo ateitimi.

Filmo „Focus“ kurimo procese taip pat buvo naudojamos tokia Apple technika bei aplikacijos: Mac Pro, iMac ir MacBook Pro kompiuteriai, iPad ir iPhone, Logic Pro X, Motion 5, Xsan[1] bei kitų gamintojų: iPad ir Mac skirti Apogee Quartet, Quantel Pablo Rio ir t.t.

Pilną aprašymą, kaip buvo kuriamas ir montuojamas filmas rasite Apple svetainėje, šiam filmui dedikuotame puslapyje.


  1. Xsan yra Apple failų sistemos klasteris skirtas Mac OS X leidžiantis daugeliui Mac kompiuterių ir Xserve (serverių) vienu metu turėti bendrą prieigą prie failų ir resursų optinio tinklo kanalais.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Na va Apple merketingas dirba, jei ne ne apples puslapyje pateikta medziaga buciau uzkibes ant kabliuko.
    O siaip Final Cut Pro X programa yra gera, bet kino industrija nemanau kad taip greit persoks i ja.
    Gaila kad Aperture tokiu marketiniu triuku nedare, paprasciausiai uzdare visa projekta.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų