5 patarimai iOS 8 Messages aplikacijos naudotojams

Messages aplikacija tikriausiai viena labiausiai naudojamų aplikacijų iOS įrenginiuose. Jos pagalba siunčiame ir gauname Messages ir SMS žinutes, dalinamės nuotraukomis ir video, tačiau jos galimybės platesnės nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

iOS 8 esanti Messages aplikacija leidžia ne tik gauti ir siųsti žinutes, tačiau jas persiųsti (forward), pažiūrėti kada žinutė buvo gauta/išsiųsta, galima „užčiaupti“ įkyruolius grupiniame pokalbyje bei sinchronizuoti Messages ir SMS žinutes su Mac kompiuteriu.

Žinučių persiuntimas

Žinučių persiuntimo galimybė atrodo paprasta ir nestebinanti, tačiau tai kaip iOS įrenginyje persiųsti gautas ar siųstas vieną ar kelias Message žinutes, nuotraukas ar video, kai kuriems iOS 8 vartotojams gali pasirodyti ne paprastas uždavinys.

Žinutės persiuntimas nėra vienas tų veiksmų, kuriuos atliekame dažnai ir dažniausiai jei norime tai darome, tai persiunčiame kieno nors atsiųstą vaizdinę medžiagą. Tikriausiai dėl tos priežasties, ribotoje iOS įrenginių erdvėje ši funkcija yra paslėpta „po keliais paspaudimais“.

Žinučių persiuntimas /  forward Messages aplikacijoje.
  • Paspauskite ant žinutės, kurią norite persiųsti ir palaikykite nuspaudę.
  • Ekrane pasirodys papildomų parinkčių langelis.
  • Pasirinkite More
  • Ekrano apačioje pasirodys papildomos piktogramos bei atsiras galimybė pažymėti daugiau žinučių persiuntimui.
  • Paspauskite ant rodyklės.
  • Toliau viskas kaip visada :)

Kaip sužinoti kada žinutė buvo gauta ar išsiųsta

Žinučių gavimo ar išsiuntimo laikas iOS 8  Messages aplikacijoje.

Kai kurie iOS Messages aplikacijos vartotojai (dažniausiai tie kas neseniai perbėgo į Apple stovyklą išmetę savo Android įrenginius) pasigenda informacijos apie laiką kada žinutė buvo gauta. Ši informacija nėra taip dažnai aktuali, kad ją daryti visą laiką matoma ekranuose, kurie nėra tokie dideli kaip kompiuterio, tačiau esant reikalui tą informaciją sužinoti yra paprasta - tereikia Messages aplikacijos lange esančiame pokalbyje perbraukti pirštu per ekraną iš dešinės į kairę ir šalia kiekvienos žinutės pamatysite laiką, kada ji buvo gauta arba jei tai jūsų siųsta žinutė - kada ji buvo išsiųsta.

Kaip užtildyti erzinantį grupės pokalbį

Pranešimų apie naujas žinutes grupiniame pokalbyje iOS 8 Messages aplikacijoje įjungimas.

Tie kas Messages aplikaciją naudoja grupės pokalbiams, tikriausiai ne kartą yra susidūrę su situacija, kai pasibaigus konstruktyviai pokalbio daliai, beveik visada atsiranda kokios dvi „šarkos“, kurios niekaip negali nustoti čirškusios ir dažniausiai apie visiškai su grupės pokalbio tema nesusijusius dalykus. Žinoma, galima parašyti, kad „pokalbyje dalyvaujantys ir sekančią savaitę susitikime būsiantys vyrai mieliau bus nustebinti šių damų suknelių pasirinkimu, nei apie tai žinos iš anksto“, tačiau yra paprastesnis būdas išvengti nepaliaujamo telefono skambčiojimo - tiesiog „užčiaupti“ visą pokalbį, to pokalbio lange paspaudus ant Details, brūkštelėjus pirštu per ekraną į viršų ir įjungus Do Not Disturb.

Kaip automatizuoti senų žinučių trynimą

Tekstinės žinutės užima labai mažai vietos įrenginyje, tačiau kaip „lašas po lašo“, taip ir su laiku prisikaupusios žinutės, ypač jei dažnai siunčiate ar gaunate paveikslėlius, garso failus ar video, pradeda užimti brangią iOS įrenginio vietą.

Ačiū Apple, kad pagalvojo apie savo vartotojus ir įdiegė galimybę automatiškai trinti senesnes žinutes taip apsaugodama juos nuo kartą į pusę metų, senų žinučių trynimui dedikuoto savaitgalio.

  • Atidarykite Settings aplikaciją iOS 8 įrenginyje
  • Paspauskite ant Messages
  • Paspauskite ant Keep Messages esančio Message History skirsnyje
  • Pasirinkite vieną iš ten pateiktų parinkčių: 30 days (30 dienų), 1 Year (1 metai) arba Forever (pasirinkus šią parinktį žinutės nebus trinamos)

Jei kartais galvoje sukirbėjo klausimas apie kitokius terminus - ne, galimybių pasirinkti kitokį laiko tarpsnį nėra.

Kaip peržiūrėti visus pokalbio failus (nuotraukas, video, dokumentus…)

Jei netrinate žinučių, su laiku Messages aplikacijoje prisikaupia begalė gautų nuotraukų, garso ir video ar dokumentų failų ir norint rasti tą vienintelį slenkant nesibaigiančią pokalbio „dešrą“ gali būti alinanti užduotis.

Laimei Apple įdiegė galimybę visus pokalbio metu siųstus ir gautus failus peržiūrėti vienoje vietoje:

Kaip peržiūrėti visas iOS 8 Messages aplikacijoje vykusio pokalbio nuotraukas, video ar kitus failus vienoje vietoje.
  • Atidarykite Messages pokalbio langą
  • Paspauskite ant dešiniame viršutiniame kampe esančio užrašo Details
  • Paslinkite vaizdą ekrane iki skirsnio Attachments ir po juo pamatysite visus pokalbių su šiuo žmogumi ar žmonių grupe metu siųstus ir gautus failus.

Norint pažymėti pokalbio failus: paspauskite ant vienos iš failų ir palaikykite nuspaudę tada paspauskite ant More pasirodžiusiame kontekstiniame meniu ir paliesdami reikiamus failus ekrane juos pažymėkite.

Vienintelis trūkumas tas, kad nėra galimybės pažymėti visų šių pokalbyje esančių failų iš karto ir jų ištrinti ar juos persiųsti. Tiesa, jei jų nelabai daug - galima patapšnoti pirštu ant kiekvieno iš jų ir taip sužymėti reikiamus ir juos ištrinti ar išsaugoti.

Daugiau su iOS susijusių patarimų rasite iOS patarimų skyriuje.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Dar viena gera savybė - Messages, paspaudus Details, rodo pašnekovo buvimo vietą jei tas pašnekovas sutiko ją pasidalinti. Šita savybė veikia ir OS X Massages versijoje. Kadangi OS X neturi Find Friends aplikacijos, man asmeniškai tai padeda sužinoti kur yra dukra neatsitraukus nuo iMac'o.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų