Kaip Siri pagalba sužinoti kieno iPhone radote

Pametus iPhone apima didelis liūdesys ir nerimas, o kai kurie iPhone vartotojai net gali patirti ir psichologinių problemų. Radus telefoną (ar bet kokį svetimą daiktą) yra gražu pasielgti sąžiningai ir grąžinti jį savininkui. Tačiau kaip sužinoti kas yra rasto iPhone savininkas jei telefonas užrakintas?

Kartais būdami kavinėje, restorane ar eidami gatve randame pamestus daiktus, daugelis mūsų esame sąžiningi ir norime tuos daiktus grąžinti savininkui, tačiau kaip sužinoti kas yra rasto iPhone savininkas jei iPhone yra užrakintas.

Jei radote apynaujį ar naują iPhone sužinoti kas yra jo savininkas neretai gali būti paprasčiau nei atrodo, tereikia paklausti Siri:

  • paspauskite ir palaikykite nuspaudę „Home“ mygtuką
  • kai bus aktyvuota Siri, paprasčiausiai paklauskite „Whose phone is this?“ arba „Who owns this iPhone?

Siri atsakyme bus pateikta to iPhone savininko informacija, kurią jis yra nurodęs: elektroninio pašto adresai, adresai bei telefono numeriai, paprastai daugiau informacijos nei reikia žinoti, kad rasti teisėtą iPhone savininką.

Reikia turėti omenyje, kad norint sužinoti iPhone savininkai užklausimai pateikiami Siri turi būti tiksliai tokie „Whose phone is this?“ arba „Who owns this iPhone?“, nes pavyzdžiui paklausus „Whose iPhone is this?“ - Siri vietoje to, kad parodytų iPhone savininko informaciją, nukreips į apple.com svetainę (reikia tikėtis, kad ši klaida greitai bus ištaisyta).

Aukščiau paminėtu būdu galite pasinaudoti jei pamesto iPhone savininkas dar nėra įjungęs „Lost mode“ - pamesto telefono režimo, kurį įjungus, jei telefono savininkas nėra kvailas, paprastai ekrane rodoma informacija apie tai, kaip galima susisiekti su teisėtu iPhone savininku.

Kai kurie vartotojai, ypač tie kas yra linkę iPhone pamesti dažnai, kaip užrakinto telefono darbastalį naudoja paveiksliuką, kuriame yra pateikta informacija kaip susisiekti su savininku (tai neturėtų būti jūsų pamesto telefono numeris, nes naudos iš tokios informacijos nedaug).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Man Siri pasakė, kad ji nežino kieno šis telefonas. Tai kaip jai "įpūsti" info apie save?

  2. modus vivendi

    2015-09-20 radau IPhona.Padaviau skelbima kad radau.bet nieks neatsisauke.gal nunesti I artimiausia salona kad suzinoti kieno jis yra.Aparatas matosi gyveno audringose rankose ;),bet gal jame yra kiazkamtai brangios foto ar video,deja akumas issikroves ir jokiu Siri negaliu ijungti.Palauksiu jusu patarimo jai ka sekancia savaite nunesiu I salona ar taisykla gal ten ji uztaisius kas nors isaiskes.

    • manau nuėjus į kokią iPhone prekiaujančią parduotuvę ar GSM operatoriaus saloną - telefoną būtų galima įkrauti. Taip pat, išėmus kortelę galima sužinoti koks telefono numeris ir jau pas operatorius (radus kurio operatoriaus abonentas) paprašyti, kad susisiektų su savininku. Įkrovus, jis gal pasijungs prie interneto ir savininkas per Find my iPhone galės matyti kur yra telefonas ir pasiųsti žinutę.
      Jei buvo naudojamas iCloud ir savininkas turi Mac - nuotraukas jis turės pas save kompe.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų