Idėjų Steve Jobs semdavosi ir iš šventų haliucinogeninių grybų

Vienas iš įdomiausių Steve Jobs gyvenimo dalies nesusijusios su technologijomis aspektų buvo jo susidomėjimas psichodeliniais narkotikais.

CNN pašnekino buvusį Apple darbuotoją, Steve Jobs bendramokslį koledže ir haliucinogenų mėgėją Daniel Kottke apie tai apie ką, jis nelabai norėjo šnekėti anksčiau, tačiau dabar apie tai šnekėdamas jaučiasi pakankamai gerai.

Kai Daniel Kottke Reed koledžo bendrabučiuose naudodavo „rūgštelę“, šalia neretai būdavo vienas kūrybingiausių amžiaus žmonių: Steve Jobs.

„Užsimesdavome psichotropikų ir prieš mus atsiverdavo visiškai naujos perspektyvos“, - Kottke pasakojo CNN. „Mes patekdavome… į meditacinę erdvę. Iš dalies taip nutikdavo todėl, kad mes skaitydavome knygas apie čakras[1], psichologinę energiją, či[2] ir Kundalini[3] gyvatę, kuri turėjo pakilti mūsų stuburu.

Steve Jobs sakė, kad LSD daugiau nei vieną kartą nulėmė įvykius jo gyvenime ir net prisidėjo prie apsisprendimo kompaniją pavadinti Apple. Tačiau kai prasidėjo darbas prie pirmojo Apple I prototipo, narkotikai išnyko. Startavus Apple, visą savo energiją Jobs skyrė kompanijos sėkmei ir tam jam nereikėjo narkotikų.

Kottke teigia, kad Steve Wozniak LSD nedomino, „jo protas visada veikė puikiai ir jis nenorėjo jame įvelti netvarkos“.

Apple korporacijai pradėjus augti, Kottke ir Jobs keliai išsiskyrė, tačiau jo prisiminimai susiję su Steve tokie gyvi, jog atrodo visa tai vyko visai neseniai.


  1. Čakra (skr. चक्रं = cakraṃ ‘ratas, apskritimas’), hinduizmo dvasinėse praktikose – bioenerginis centras, parapsichologinis objektas. Energinę čakrų sistemą pagal įvairius bioenerginius mokymus sudaro nuo kelių iki keliolikos ir net kelių šimtų čakrų.  ↩

  2. Či - daugelio Rytų filosofijos tėkmių požiūriu ji yra gyvybine jėga. Tai kūno, proto bei dvasios energija pasireiškianti kiekviename žmoguje, gyvūne, augale, minerale. Indijos filosofijos atitikmuo yra prana. Pirminę materiją (Či) sudaro 5 gaivalai (Wuxing) - vanduo, ugnis, medis, žemė ir metalas, kurie veikiami priešingų In ir Jang jėgų (moteriško pasyvaus prado bei vyriško aktyvaus prado) sukuria pasaulio įvairovę.  ↩

  3. Kundalini - hinduizmo dvasinėse praktikose ji yra laikomi pirmaprade, transformuojančia, gydančia jėga, kuri palaiko optimalią žmogaus būseną. Kundalini energija yra visa persmelkianti. Tai tyros meilės išraiška. Pažadinta ji skatina žmogaus apsivalymą ir dvasinį augimą. Dvasinė realizacija įvyksta, kai Kundalini energija, pakilusi iš buveinės kryžkaulyje, praeina centriniu kanalu (Sušumna Nadži) stuburo smegenyse pro septynis energetinius centrus (čakras) ir prasiveržia pro viršugalvį.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų