Protestui išreikšti pasirinkta 5-tojoje aveniu įsikūrusi Apple Store

Tema: Naujienos

Niujorko 5-tojoje aveniu įsikūrusi Apple Store yra viena pasaulyje geriausiai žinomų vietų ir ten atėjęs bei pradėjęs mitinguoti tikrai būsi išgirstas.

Niujorkiečiai bei žmonės iš kitų Amerikos kampelių susivienijo ir jau trečią dieną iš eilės protestuoja prieš JAV teisėsaugos bei didžiosios žiuri sprendimą nebausti policininko nužudžiusio beginklį Eric Garner, kuris buvo įtariamas prekyba nelegaliomis cigaretėmis.

Įvairių politinių pažiūrų žmonės išreiškia savo nepasitikėjimą, sumišimą ir liūdesį šio neteisingumo apraiškoje ir protestuodami klausia, kaip policininkas, kuris mirtinai užsmaugė žmogų ir tas jo veiksmas yra užfiksuotas video kameros pagalba gali nebūti kaltinamas.

JAV teisėsaugai skirtų protestų lavina visoje šalyje pasipylė po to, kai Misurio valstijoje policijos pareigūnas nušovė Michael Brown. Protestuotojai savo protestus išreiškia blokuodami gatves ir greitkelius keliuose JAV miestuose.

Praeitą naktį protestuotojai savo protesto scenai pasirinko garsiausią pasaulyje, Manhetene įsikūrusią Apple Store. Užplūdę parduotuvę jie keturias su puse minutės savo protestą išreiškė „die in“[1] būdu.


  1. „die in“: tai protesto būdas, kai protestuotojai sugula ant žemės ir gulėdami apsimeta, kad yra negyvi.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų