Tamsi Dock juosta ir šviesus meniu OS X Yosemite

OS X Yosemite atsirado galimybė vartotojams rinktis iš šviesios ir tamsios aplinkos temų, o ką daryti jei norisi tamsios temos Dock juostos ir šviesios temos meniu?

OS X Yosemite vartotojai gali rinktis iš šviesios ir tamsios temų: System Preferences > General ir Use dark menu bar and Dock, tačiau šios funkcijos atsiradimas suteikia ir papildomas galimybes, pavyzdžiui turėti tamsią Dock’o juostą ir šviesų meniu.

Jei tokia mišrios temos galimybė jus domina, pasibandyti ją galite savo Mac kompiuteryje. Prieš tai turėtumėte įjungti šviesią temą.

  1. Atidarykite Trminal aplikaciją ir joje įrašykite
    defaults write NSGlobalDomain AppleInterfaceStyle Dark; killall Dock
    ir paspauskite Enter ↲.
  2. Termianl aplikacijos lange įrašykite
    defaults remove NSGlobalDomain AppleInterfaceStyle
    ir paspauskite Enter ↲.
    Ši komanda išjungs tamsią OS X Yosemite temą, tačiau Dock’o dalis šią komandą ignoruos (pasikeitimų savo Mac kompiuteryje atlikę antrą komandą galite ir nepastebėti).

Dabar jūsų OS X Yosemite ekranuose turi būti šviesi meniu juosta ir tamsi Dock bei aplikacijų perjungimo (Cmd ⌘-Tab ⇥) juostos iki perkrausite kompiuterį.

OS X Yosemite, Terminalo komandų pagalba rodomas tamsi Dock juosta ir šviesus meniu.

Jei norite, kad taip išliktų ir perkrovus kompiuterį šias komandas turite sudėti į skriptą, kuris startuos paleidžiant kompiuterį ar jums prisijungiant prie savo paskyros, tik tokiu atveju nepamirškite į skriptą tarp 1-o ir 2-os komandų įdėti nedidelį užlaikymą, kad Dock juostos spėtų persikrauti iki antra komanda bus pradėta vykdyti.

Atstatyti numatytą Apple temų padėtį galite System Preferences > General ir įjungę bei išjungę „Use dark menu bar and Dock“ nustatymą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų