Apple ir Android vartotojai net valgo skirtingą maistą

Temos: Android, Apple

JK rinkos tyrimų ir apklausų agentūra YouGov išleido įdomų įrankį, kurio pagalba galima pažiūrėti ką dar mėgsta, veikia ar renkasi žmonės mėgstantys vieną ar kitą prekinį ženklą, tame tarpe susipažinti su tuo kuo skiriasi Apple ir Android fanai.

YouGov paskelbtoje svetainėje galima rasti bei palyginti įvairius prekinius ženklus mėgstančius žmones, bet manau šios svetainės lankytojus labiausiai domina Apple ir Google Android vartotojai. YouGov surinkti duomenys patvirtina hipotezę, kad Apple įrenginių vartotojai yra labiau pasiturintys bei priklauso aukštesnei visuomenės daliai nei tie kas naudoja Android įrenginius, tačiau šio įrankio pagalba galima aptikti ir įdomių skirtumų, tokių kaip tai, kad Apple fanų politinės pažiūros pasidalina po lygiai tarp kairių ir dešinių, tuo tarpu Android vartotojai labiau simpatizuoja kairių pažiūrų politinėms partijoms arba tai, kad Apple fanams labiau patinka Beyonce, o Android vartotojai mieliau klausosi Olly Murs.

Parinkau kelis įdomesnius Apple ir Android įrenginių vartotojų požymius. Prieš pradėdamas vardinti kai kuriuos šių dviejų skirtingų stovyklų atstovų požymius noriu paminėti, kad šis įrankis nerodo tipinio vartotojo ar fano. Įrankis rodo tai, kas „labiausiai tikėtina“ yra tiesą apie vienai ar kitai grupei priklausančius vartotojus.

Nors šie duomenys yra surinkti iš Jungtinės Karalystės vartotojų, tačiau JK rinka yra pakankamai diversifikuota, kad būtų galima su nedidelėmis paklaidomis tuos duomenis pritaikyti ir kitai šaliai.

Koks yra Apple vartotojas

Apple vartotojas yra 25–39 metų moteris priklausanti ABC1 socialinei grupei dirbanti marketingo, media ar leidybos srityje per mėnesį išleidžianti apie 1000£. Ji greičiausiai gyvena prabangiuose miesto ar šalies rajonuose.

Koks yra Apple vartotojas
Grafikas: YouGov

Koks yra Android vartotojas

Android vartotojas greičiausiai tai jaunas vaikinas gyvenantis skurdžiausiuose Jungtinės Karalystės regionuose. Jis kairių politinių pažiūrų, o dirba jis IT, leidybos, inžinerijos srityje ar atlieka pagalbinius darbus, tačiau dirbdamas šiose sferose jis greičiausiai užima žemiausias pareigas ir per mėnesį išleidžia mažiau nei 125£.

Koks yra Android vartotojas
Grafikas: YouGov

Ką valgo, vairuoja bei žiūri Apple ir Android fanai

Mėgstamiausi Apple fanų patiekalai yra keptas halloumi (Graikiškas sūris) ir načios (mažia Meksikietiškos duonos gabaliukai).

Tuo tarpu Android vartotojai mėgsta keptus karvelius (keistas pomėgis turint omenyje jų mažas pajamas).

Kalbant apie automobilius, Apple prabangių prekinių ženklų pomėgis jaučiamas ir renkantis automobilius. Labiausiai tikėtina, kad pirkti maisto savaitei į Waitrose (pasiturintiems skirtas prekybos centras Anglijoje) jie vyks BMW automobiliu, bus apsirengę ką nors iš Hollister, Miss Selfridge ir John Lewis. Apple fanų namuose galima pamatyti Dyson, Nintendo ir Sony produktus.

Android fanai labiau dairosi nukainotų prekių. Apsiperka jie Asda (Wal-Mart nuosavybėje esantys prekybos centrai, kurie teigia, kad yra pigesnė kitų didelių JK prekybos centrų alternatyva). Apsirengę jie bus amžinų išpardavimų karalienės TK Maxx rūbais bei ką nors užsimetę iš Monsoon ir Gap. Android vartotojai dažniausiai renkasi Nissan firmos automobilius.

Kai reikia rinktis automobilius Apple ir Android fanų skoniai (o gal galimybės) skiriasi. Žemiau esančioje lentelėje išvardinti automobilių gamintojai nuo dažniausiai pasirenkamų mažėjančia populiarumo tvarka.

AppleAndroid
1.BMWNissan
2AudiVolkswagen
3.VolkswagenVauxhall
4.MINIToyota
5.Mercedes-BenzBMW
6.Lexus
7.Honda
8.Land Rover
9.Porche
10.Mazda

Kalbant apie laisvalaikį Apple fanai gana tendencingi

Mėgstamiausi filmai: Home Alone, Love Actually, Frozen, The Tourist, Gravity Mėgstamiausi serialai: Friends, Sex And The City, Modern Family, The Inbetweeners, Breaking Bad. Mėgstamiausi muzikos atlikėjai: Beyonce, Green Day, Arcade Fire, Ne-yo, Foo Fighters. Mėgstamiausios įžymybės: Gary Barlow, Jonathan Ross, Russell Brand, Graham Norton, Simon Cowell.

Android vartotojai turi gana neįprastų pomėgių:

Mėgstamiausi filmai: Kelly’s Heroes, AVP: Alien vs. Predator, Coraline, The Italian Job, Brassed Off. Mėgstamiausi serialai: Oz and James’s Big Wine Adventure, 8 Simple Rules, Animal 24:7, What The Ancients Did For Us, Eddie Stobart: Trucks and Trailers. Mėgstamiausi muzikos atlikėjai: Olly Murs, James Blunt, Cannonball Adderly, Pet Shop Boys, Rita Ora. Mėgstamiausios įžymybės: John Noakes, Phil Harding, Samantha Bond, Buster Keaton, Penelope Wilton.

Labai tikėtina, kad Apple fanas turės namie akvariumą su žuvelėmis, tuo tarpu Android fanas rinktųsi šunį.

Internete Apple fanas praleidžia 31–35 valandas per savaitę, o prieš televizorių per savaitę prasėdi 1–5 valandas. Android fanas internete per savaitę prabūna 21–25 valandas, o prieš televizorių prakiurkso daugiau nei 50 valandų per saaitę.

Ką apie save mano Apple ir Android fanai

Apple produktų mylėtojai save apibūdina kaip: protingus, juokingus ir savimi pasitikinčius, tačiau kartais jie gali būti labai keisti, užsispyrę ir nesaugūs.

Ponaitis Androidas save apibūdina kaip mandagų, ramų bei kovojantį, tačiau kartais jam gali reikėti pagalbos ir jis būna vėpla.

Daugiau informacijos ar patyrinėti kitus prekės ženklus mėgstančius žmones galite YouGov svetainėje. Čia rasite, kad Windows vartotojas amžiumi yra panašus į Android vartotoją, panašiai jie ir išleidžia, priklauso tam pačiam socialiniam sluoksniui tačiau jų politinės pažiūros radikalai skiriasi. Tuo tarpu tie kas domisi Windows yra vyresni nei 60 metų, nors gyvena neturtinguose rajonuose, tačiau priklauso ABC1 socialiniam sluoksniui ir per mėnesį išleidžia tiek pat kiek ir Apple fanai - daugiau nei 1000£.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų