Savaitės naujienų apžvalga (2014/10/27-31)

Tema: Naujienos
  • Daugelis mūsų telefoną krauname kasnakt, nes dabartinių išmanių telefonų akumuliatoriai sunkiai atlaiko kiek intensyvesnį naudojimą ilgiau nei parą. Taip pat neretas norime ir naktį turėti telefoną šalia (žadintuvas, jei kas paskambins ar prieš miegą paskaitinėti). Didžiausia problema su kuria susiduriama tokiu atveju yra įkrovimo laido ilgis, bet ją galima nesunkiai išspręsti Native Union sukurtu „NIGHT Cable“ pagalba.
  • OS X Yosemite įsisavinimo tempai šiek tiek lenkia OS X Mavericks. Praėjus tokiam pačiam laikotarpiui po šių OS X versijų išleidimo, Mavericks įsisavinimas buvo 12,4%, o Yosemite yra 12,8%.
  • The Wall Street Journal rašo, kad iPhone 6 ir iPhone 6 Plus, Korėjoje yra populiaresni už jų vietinio gamintojo Samsung Galaxy Note 4. Pirmą dieną, išankstiniai iPhone 6 užsakymai Pietų Korėjoje pasiekė 100 000 vienetų ribą, tuo tarpu Galaxy Note tik 30 000.
  • Šiais laikais daugelis nori dirbti technologijų kompanijose ir ypač tokiose kaip Google, Apple, Microsoft ar Facebook. Žemiau 2014 metų geidžiamiausių darbdavių top 100 sudarytas remiantis LinkedIn duomenimis.
  • Apple paskelbė savo 2015 metų rezultatus su jais susipažinti galite paspaudę šią nuorodą
  • Rugsėjo mėnesį Apple nutraukė iPod Classic gamybą. Tim Cook spaudos konferencijoje pasakė, kad kompanija buvo priversta taip pasielgti, nes baigėsi kai kurių reikalingų komponentų atsargos ir tie komponentai jau nebegaminami.
  • The Wall Street Journal organizuotoje spaudos konferencijoje Tim Cook pasidžiaugė, kad per 72 valandas buvo aktyvuota ir su Apple Pay paslauga susieta daugiau nei vienas milijonas kreditinių ir debetinių kortelių ir tai daugiau nei kartu paėmus visų kitų konkuruojančių kompanijų kortelių susietų su jų paslaugomis skaičius.
  • Microsoft savo Windows 10 kopijuoja trackpad gestus iš OS X
  • Antradienį Apple akcijos (AAPL) kaina pasiekė naujas aukštumas 106,74 US$ už akciją.
  • Re/Codes Code organizuotoje Mobile konferencijoje kalbėjęs Apple iOS ir iPhone produktų marketingo prezidentas Greg Joswiak atsiprašė iOS vartotojų už iOS 8.0.1 kai kuriems sukėlusią problemų. Jis sakė, kad problemos priežastis buvo ne programinė įranga, o tai kaip buvo organizuotas jos pateikimas vartotojams. G. Joswiak taip pat sakė, kad Apple nesiruošia gaminti nei pigių telefonų, nei pigių Mac kompiuterių - Apple prioritetas yra geri įrenginiai, o ne didesnė rinkos dalis.
  • iPhone 6 ar iPhone 6 Plus :)
  • Ar Helloween’ui esate pasirengę „išmaniai“?
  • iOS 8 įdiegta daugiau nei pusėje iOS įrenginių (52%).
  • iPhone 6 pardavimai šiek tiek padidino iPhone vartotojų Europoje, kur jų augimas lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu buvo 1.5%. Android įrenginiai augo 1.4%, Windows Phone –0.3%, kiti - 2,7%.
  • Samsung paskelbė savo finansinius rezultatus ir jie blogiausi nuo 2011 metų.
  • Kalbėdamas WSJ konferencijoje Tim Cook pasakė, kad Apple Watch teks įkrauti kasdien (matyt kasnakt).
  • Skype (dabar priklausanti Microsoft) atnaujino savo OS X skirtos aplikacijos versiją į 7.1. Naujoje versijoje ištaisytos aplikacijos smigimo video pokalbių metu problemos bei palengvintas nuorodų kopijavimas, išėjimas iš grupinio pokalbio bei ištaisyta aplikacijos smigimo klaida įvykdavusi kai buvo siunčiami kontakto duomenys iš kontaktų paieškos rezultatų.
  • Microsoft Band: Gyvenkite sveikiau. Kaina JAV 199$. Microsoft teigia, kad jai nesvarbu kokios kompanijos telefoną naudojate, jai svarbu kad būtume sveiki. Microsoft Band Sync aplikacija JAV Apple Mac Store pasirodė dar iki Microsoft pranešant apie šį savo įrenginį.
  • Apple kalbasi su distributoriais apie galimybę pradėti iPhone pardavinėti Irane.
  • Apple pakeitė sprogusios NASA raketos sugadintą iPad. Reddit tinkle iPad savininkas rašo, kad jis niekada nebuvo matęs kaip kyla raketos ir kadangi ši kilo ir Virdžinijos - ten kur jis gyvena, jis pasiėmė iPad ir ten nuvyko. Įtaisė iPad ir paliko jį filmuoti. Praėjus maždaug 15 sekundžių po sprogimo, sprogimo banga pasiekė jo iPad ir nubloškė jį į pelkę. Kai iPad savininkas pagaliau rado ir ištraukė iPad iš dumblino vandens jis neįsijungė. Išdžiovinus ir išvalius iPad bei pajungus jį prie iTunes nebuvo jokių šansų ištraukti video. Jis nuėjo į Apple Store ir papasakojo kas įvyko. Apple jam pakeitė sugadintą iPad į naują, tiesa jo 64GB talpos iPad buvo pakeistas į naują 16GB, dėl ko jis nesiskundžia ir rašo, kad „štai kodėl aš lieku su Apple“. Žemiau nuotraukoje iPad paruoštas filmuoti raketos kilimą, vėliau savo dienas baigęs pelkėje.
  • Penkis metus iš eilės planšetinių kompiuterių kategorijoje, po to kai nurungė Samsung, buvęs iPad šį kartą pirmą vietą užleido Amazon, o pats įsitaisė antroje.
  • Pop Chart Lab išleido Apple produktų istorijos plakatą, kuriame chronologiniai išdėstyti visi Apple produktai sukurti nuo 1976 metų. Spausdintą plakato variantą galima užsisakyti Pop Chart Lab svetainėje.
  • JAV Virdžinijos teismo sprendimu, JAV policija negali reikalauti mobilaus telefono vartotojo įvesti įrenginio atrakinimo kodą, tačiau reikalavimas atrakinti jį Touch ID pagalba yra teisėtas. Sprendimas buvo priimtas byloje, kurioje greitosios pagalbos kapitonas kaltinamas bandymu pasmaugti savo draugę.
  • Facebook teigia, kad naujoje Facebook aplikacijos skirtos iOS įrenginiams versijoje jos naujienų srautas, lyginant su senesne versija, veikia 50% greičiau.
  • Homofobija garsėjančioje Rusijoje, kuri dėl teisės aktų, diskriminuojančių gėjų teises yra pašalinta iš įvairių tarptautinių organizacijų, veikiančių žmogaus teisių srityje, praėjus kelioms valandoms po to kai T. Cook viešai prisipažino esąs gėjus, Rusijos politikas Vitalij Milonov pareiškė, kad Rusija privalo visiems laikams uždrausti Tim Cook lankytis jų šalyje, nes jis gali čia atnešti AIDS ar Ebolą.
  • Dropbox atnaujino OS X skirtą aplikacijos versiją į 2.10.44.
  • Apple išleido OS X Yosemite atvirą išeitinį kodą dar žinimą kaip Darvin 10.10.0. Šiame kode yra xnu–2782.1.97 kernelis.
  • iVoice Enterprices kompanija Indijoje yra užregistravusi prekės ženklą „iPhone“ ir Indijos intelektinės nuosavybės organizacija jos paprašė atnaujinti šio ženklo priklausančio Apple teises. Vietoje to, kad panaikintų šio neteisėtai turimo ženklo registraciją, Indijos intelektinės nuosavybės gynimo organizacija paprašė Apple sudalyvauti šio ženklo gavimo dvikovoje. Su panašiomis problemomis kažkada Indijoje buvo susidūrusi kompanija Xerox, kai kopijavimo mašinų parduotuvės B.V.I. Himachalpathy savininkas užpildė raštą teigiantį, Xerox yra bendrinis žodis. Tada bylą laimėjo Xerox, nebūtinai taip šį kartą nutiks ir Apple.
  • iTunes App Store atsirado aplikacija, kuri bando nuspėti kada mirsite. Jei atsakymas į šį klausimą jums neduoda ramybės - aplikaciją galite atsisiųsti iš iTunes App Store
  • Neseniai Internete pasirodė naujo Microsoft Office ekrano vaizdai. ZDNet duomenimis, naujasis Microsoft taikomųjų aplikacijų paketas (Office 16) skirtas įvairioms operacinėms sistemoms, tame tarpe ir Mac, bei serverio aplikacijos Exchange Server ir SharePoint Server turėtų pasirodyti 2015 metais. Anot Microsoft atstovų - greit, tačiau kada tiksliai jie neatskleidžia. preliminariais duomenimis ne serveriams skirtos aplikacijos pasirodys anksčiau nei jų serverinės versijos ir, greičiausiai, tai įvyks antroje sekančių metų pusėje. Mac skirtos aplikacijų versijos ekranų vaizduose atrodo taip pat (baisiai su perkrautomis įrankių juostomis) kaip ir jų Windows giminaitės, tačiau šioje versijoje šios aplikacijos bent jau pritaikytos Retina ekranams.
    Tiesa, Microsoft žengė kiek netradicinį žingsnį ir naują Outlook aplikaciją leidžia Office 365 prenumeratoriams atsisiųsti ir naudoti jau dabar.
    Tokiu būdu Microsoft stengiasi parodyti, kad vartotojai, kurie prenumeruoja Office aplikacijų paketą - naujienas gauna greičiau, tačiau tie, kas renkasi „tradicinius“ aplikacijų įsigijimo būdus turės palaukti iki antros 2015 metų pusės.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų