Adobe išleido Lightroom 5.7 atnaujinimą su Aperture bibliotekų importavimo įrankiu

iš Aperture į Lightroom

Adobe išleido Lightroom aplikacijos atnaujinimą 5.7, kuriame atnaujintas Camera RAW 8.7 įskiepis, papildytas palaikomų fotoaparatų ir objektyvų sąrašas bei yra įdiegta importavimo iš Aperture bibliotekų galimybė.

Kaip ir žadėjo korporacija Adobe savo Lightroom aplikacijoje skirtoje Mac kompiuteriams įdiegė galimybę importuoti duomenis iš Apple Aperture bibliotekų. Kiek anksčiau Adobe šį įrankį buvo pateikusi kaip savarankišką, atskirą įskiepį.

Aperture bibliotekų į Lightroom katalogus importuoti skirtas įrankis gali importuoti tokius Aperture bibliotekų duomenis kaip vėliavėlės, įvertinimai žvaigždėmis, raktažoiai, GPS duomenys, atmestos nuotraukos, paslėpti failai, spalvų žymos, rinkiniai (stacks) bei veidų duomenys (paskutiniai trys bus importuoti kaip žymos).

Lightroom 5.7 taip pat papildytas palaikomų fotoaparatų RAW failų sąrašas. Dabar tarp naujai atsiradusių ir palaikomų fotoaparatų be kitų yra ir Nikon D750, Canon 7D Mark II, Fuji X100T, Fuji XT–1 Graphite Silver Edition, Olympus LX100 bei Samsung NX1, bei galimybė susieti (tethering) Lightroom su Nikon D4s ir D810.

Palaikomų objektyvų duomenų bazė taip pat papildyta ir joje dabar yra iPhone 6 ir iPhone 6 Plus, ZEISS OTUS 85mm, naujausias GoPros, krūva Leika M stiklų, nauji ZEISS FE Loxia objektyvai ir eilė kitų.

Pilną naujai palaikomų fotoaparatų ir objektyvų sąrašą rasite Adobe svetainėje.

Naujoje Lightroom versijoje taip pat patobulintos sinchronizavimo galimybės. Komentarai ir kaip mėgstamos Lightroom web pažymėtos nuotraukos dabar sinchronizuojamos ir su Lightroom kompiuterine aplikacija ir atsispindi visuose įrenginiuose.

Aplikacijoje taip pat ištaisytos kai kurios anksčiau pastebėtos klaidos.

Pilną Lightroom 5.7 atnaujinimo aprašymą rasite čia, o ACR 8.7 - čia.

Šis atnaujinimas yra nemokamas tol, kol esate Adone CC prenumeratorius. 525,5MB Atnaujinimą atsisiųsti galite per savo aplikacijos atnaujinimo funkcijas, arba iš Adobe svetainės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Lightroom vartotojui nebutina tureti Adobe CC prenumerata, ja buvo galima nusipirkti atskirai be prenumeratos.
    Idomi konkurencija Capture One isleido savo atnaujinima (su adaptuotu Yosemite interfeisu) uz keliu minuciu Adobe paleido savo atnaujinima.
    Kaip sekasi Ramunai adaptuotis LR ar vistik bandai C1

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų