Microsoft iš Samsung uždirba daugiau nei iš Skype, Windows Phone ir Xbox kartu paėmus

Labiausiai naudojamoje mobiliems įrenginiams skirtoje Android daug technologijų priklauso Microsoft.

Microsoft Android

Buvo nemažai kalbų ir ginčų apie tai kiek Microsoft pasipelno iš Android įrenginių gamintojų tokių kaip Samsung ir HTC. Į šį klausimą atsakė pati Microsoft pranešdama, kad iš didžiausia Android įrenginių gamintoja Samsung, per metus sumokėjo Microsoft daugiau nei 1 milijardą JAV$.

Tai atrodo nemaži pinigai jei palyginti šią sumą su 848 mln. JAV$, kuriuos Microsoft uždirbo savo laisvalaikio ir įrenginių padalinio kuriančio Xbox, tame tarpe Kinect ir Xbox Live internetinių žaidimų tinklą dėka bei internetinių pokalbių aplikacijos Skype ir Microsoft Windows Phone atneštas pajamas. Samsung sumokėta suma atrodo solidžiai ir pastačius ją šalia Microsoft Bing ir MSN, kurie pernai metais kompanijai atnešė 1,3 mlrd. JAV$ nuostolį.

Žiūrint iš kitos pusės - Microsoft per metus iš Samsung turi daugiau pinigų nei Apple išlošė iš šios Pietų Korėjos kompanijos garsiosios Apple ir Samsung patentų bylos teisme. Reikia turėti omenyje, kad ši 848 mln. JAV$ suma yra gaunama tik iš Samsung, o Microsoft gauna pinigus už tuos pačius patentus panaudotus Android operacinėje sistemoje ir iš kitų gamintojų, tokių kaip HTC, LG, Sony ir t.t.

Kiek tiksliai Microsoft patentuotų technologijų panaudota Android nėra žinoma, tačiau kai balandžio mėnesį Kinijos prekybos ministerija patvirtino sandorį kuriuo Microsoft įsigijo Nokia, jos tyrimo duomenimis Microsoft priklausė apie 200 patentų grupių, kurios yra reikalingos sukurti Android išmanų telefoną. Tai gal ten ne Google Android, o Microsoft Android telefonai...

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų