Kaip paslėpti iOS 8 dalinimosi juostoje esančias Twitter ir Facebook piktogramas

Jei esate vienas iš daugelio vartotojų, kurie norėdami pasidalinti nuotrauka ar nuoroda siunčia ją per Messages ar elektroniniu paštu, o ne Facebook ar Twitter - šių socialinių tinklų piktogramos tik bereikalingai užima vietą jūsų dalinimosi juostoje.

Daug vartotojų nenaudoja Twitter ar Facebook arba nėra abiejų šių socialinių tinklų vartotojai ir iOS dalinimosi juostoje esančios šių tinklų piktogramos tik užima brangią vietą jų iOS įrenginiuose. iOS 8 yra galimybė dalinimosi juostoje ne tik patalpinti patalpinti kitų aplikacijų piktogramas, bet ir jas pašalinti, tame tarpe ir tas, kurias ten nutarė patalpinti pati Apple (tiesa ne visas - Mail ir Messages galima tik pergrupuoti).

Panaikinti Apple numatytų Facebook ir Twitter piktogramas iš dalinimosi juostos yra paprasta - tereikia šios juostos nustatymuose jas atjungti:

  1. Atidarykite Safari ar bet kokią kitą aplikaciją, kuri palaiko dalinimąsi, tinka ir nuotrauka Photos aplikacijoje
  2. Paspauskite ant ekrano apačioje esančios dalinimosi piktogramos
  3. Dalinimosi piktogramų lauką paslinkite iš dešinės į kairę
  4. Paspauskite ant nustatymų piktogramos su „ellipsis“ ženklu (trimis taškais) ir po ja parašytu „More“
  5. iOS 8 dalinimosi juosta. Norint joje atlikti pakeitimus reikia spausti ant piktogramos po kuria parašyta More.

  6. „Activities“ lange, šalia aplikacijų, kurių piktogramų matyti dalinimosi juostoje nenorite, paspauskite išjungimo mygtuką.
    iOS 8 dalinimosi juostoje rodomų piktogramų į/išjungimas ir rikiavimas

    • jei ten yra piktogramos aplikacijų, kurias manote jums būtų naudinga turėti dalinimosi juostoje - prie jų paspauskite įjungimo mygtuką.
    • norint pakeisti piktogramų dalinimosi juostoje išdėstymo tvarką, „Activities“ lange paspauskite ant trijų juostų piktogramos esančios kiekvienos aplikacijos nuostatų dešinėje pusėje ir pertempkite ją aukštyn arba žemyn.

Atminkite, kad jei vis tik naudojate Facebook ar Twitter, bet nesinaudojate dalinimosi juostoje esančiomis piktogramomis tam, kad šiuose socialiniuose tinkluose pasidalintumėte savo „atradimais“ - šių funkcijų atjungimas niekaip nepaveiks tų aplikacijų duomenų srauto ir jūs galėsite jomis naudotis lygiai taip pat, kaip naudojotės iki šiol.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų