Apple ėmėsi papildomų saugumo priemonių prieš rugsėjo 9 renginį

Tema: Apple

Likus mažiau nei parai iki rugsėjo 9 dieną 20:00 Lietuvos laiku prasidėsiančio renginio, Apple ėmėsi papildomų priemonių savo paslapčių saugumui užtikrinti.

Likus mažiau nei parai iki Apple išsklaidys visus gandus ūžavusius interneto platybėse paskutinius kelis mėnesius, iPhone gamintoja savo paslapčių išsaugojimui pradėjo skirti ypač daug dėmesio. Prie paslaptingos konstrukcijos suręstos specialiai Apple renginiui 24 valandas per parą budi apsaugos personalas. Bet kas įeinantis į specialiai šiam renginiui pastatytos didžiulės konstrukcijos vidų, nuo maisto ir gėrimų tiekėjų iki statybininkų ir techninio personalo privalo savo mobiliuosius telefonus. Telefonų objektyvai užklijuojami specialia, atklijavimui jautria, nepermatoma plėvele, kuri pakeičia spalvą kai būna nuimama (atklijuojama).

Jei telefono plėvelė pakeis spalvą - tą pačią akimirką būsiu atleistas, sakė nenorėjęs prisistatyti žmogus dirbantis Apple konstrukcijoje.

Paslaptinga Apple, trijų namo aukštų konstrukcija statoma specialiai 2014 metų rugsėjo 9 dienos renginiui.

Papildomai, Apple apsaugos tarnyba „persekioja“ kiekvieną esantį viduje, kad šiam net mintis nekiltų iš vidaus ką nors perduoti į išorę. Visiems kas įeina į konstrukcijos vidų yra pasakyti ištrinti bet ką, ko jie nenorėtų niekam rodyti, iš savo telefonų, nes apsaugos personalas jų turinį tikrins per „padidinimo stiklą“.

Apple žinoma, kaip viena paslaptingiausių organizacijų pasaulyje. Saugumas prieš Apple renginius ir jų metu visada būna auštame lygyje, bet šį kartą jis aukštesnis nei įprastai.

Flint Centro, 2400 vietų auditorijoje Kupertino De Anza koledže, kuris įsikūręs netoli nuo Apple pagrindinės būstinės, Apple pristatė pirmąjį Macintosh kompiuterį 1984 bei pirmąjį iMac. Apple grįžta į Flint Centrą ir tam, matyt, turi svarią priežastį - ši diena įeis į Apple istoriją, nes ji pirmą kartą po 30 metų pertraukos paskelbs naują produktų grupę.

Kokia šios paslaptingos Apple konstrukcijos paskirtis nėra aišku, tačiau norėdama išsaugoti paslaptį Apple, konstrukcijos statymui atskraidino specialią komandą iš Jungtinės Karalystės. Nors šie žmonės dirbo konstrukcijos išorėje, tačiau buvo saugoma, kad jie nebendrautų su nieku kitu dirbančiu prie šio renginio. Tiems aptarnaujantiems renginį, kuriems nėra reikalo prieiti arčiau konstrukcijos - to padaryti ir neleidžiama: „mums neleidžia vaikštinėti ir spoksoti“, - sakė vienas iš tų, kuriems nėra reikalo eiti arčiau statinio.

Žodžiu viskas kaip karantino zonoje.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų