Vargu ar Apple išleis iOS 8 beta 6

Tema: iOS

Rugpjūčio 4 dieną Apple išleido 5-ą iOS 8 beta versiją skirtą programuotojams ir gali būti, kad tai paskutinė beta versija prieš GM pasirodymą.

Apple OS X Yosemite ir iOS 8 beta versijas skirtas registruotiems Apple programuotojams išleisdavo kartu. Rugpjūčio 18 dieną pasirodžius OS X 10.10 Yosemite 6-tai beta versijai, šeštosios iOS 8 versijos programuotojai neišvydo.

Mark Gurman iš 9to5Mac, kurio su Apple susiję gandai ir pranašystės gana dažnai išsipildo rašė, kad jo šaltinių duomenimis 6-tos iOS 8 beta versijos nebus ir penktoji beta versija bus paskutinė prieš programuotojams pateikiant GM (Golden Master - kuri beveik arba visiškai tokia pati kaip ir galutinė, vartotojams pateikiama) versiją.

Žinoma, Apple bet kada gali pakeisti savo planus ir išleisti dar ne vieną beta, jei ji manys tai esant tikslinga, pvz. rastų klaidų taisymui bus reikalingas intensyvus,didelio vartotojų skaičiaus testavimas. Jei Apple vis tik nuspręs 6-tos beta versijos neišleisti, tai iOS 8 prisijungs prie iOS 4 ir iOS 6 turėjusių mažiausią beta versijų skaičių. Pavyzdžiui grafike (žemiau) rodoma, kad iOS 7 turėjo 7 beta versijas.

iOS beta versijos ir dienų skaičius
iOS beta versijos ( iOS 2.0 - iOS 8.0) ir dienų skaičius
Grafikas: Thinky Bits remiantis Wikipedia duomenimis

Jei Apple nenukryps nuo savo iOS paskelbimų grafiko, šiais metais iOS 8 GM versijos paskelbimo galima tikėtis rugsėjo 9 dieną. Kadangi iPhone 6 debiuto tikimasi rugsėjo 19, labai tikėtina, kad galutinę iOS 8 versiją Apple išleis rugsėjo 17 dieną (iOS 7 buvo išleista rugsėjo 18, prieš dvi dienas iki iPhone 5s ir iPhone 5c paskelbimo).

Kalbama, kad vietoje to, kad išleisti iOS 8 beta 6, Apple išleido specialią iOS 8 versiją ir išplatino ją savo specialiems partneriams (operatoriams), kad šie pratestuotų ją savo tinkluose. Taip pat sakoma, kad ši versija iš karto buvo atmesta dėl problemos Safari naršyklėje neleidusios žiūrėti YouTube video. Ši Apple partnerių aptikta klaida taip pat gali būti priežastimi, kodėl programuotojai neišvydo iOS 8 šeštosios beta versijos.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų