Savaitės naujienų apžvalga (2014/08/09-15)

Tema: Naujienos

Apie tai, kad naujas iPhone gali vadintis visai ne iPhone 6, buvęs Apple CEO kritikuoja App Store, Apple gali pradėti gaminti iPad neblizgiais ekranais, žudikas kreipėsi patarimo į Siri bei kitos naujienos, kurioms nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Net neklausiu ar esate girdėję gandus apie tai, kad Apple kuria išmanų laikrodį… Jimmy Kimmel pasiėmęs pigų, 20$ vertės Casio rankinį laikrodį ir ant jo užlipdęs Apple ženkliuką išėjo į Los Angeles gatves paklausinėti žmonių, ką jie mano apie šį „naują Apple gaminį“. Kai kurių žmonių aklas lojalumas Apple vardui ir gaminiams stebina. Apple vardas, kuris tapo kokybės, patikimumo ir dizaino bei programinės įrangos išbaigtumo ir stabilumo sinonimu, daugeliui žmonių tiesiog „iškepa smegenis“.
  • Microsoft vėl pažeria anglių į Mac vs PC konfliktą naujoje savo Surface Pro 3 reklamų serijoje.
  • Buvęs Apple vadovas (1981–1990) Jean-Louis Gassée, atvirame laiške adresuotame Apple, nepagailėjo kritikos App Store ir pavadino šią aplikacijų parduotuvę „neįžengiamomis džiunglėmis“ bei pasiūlė sprendimus kaip būtų galima patobulinti aplikacijų paiešką.
  • Rugpjūčio 11 dieną vienam iš kompanijos Apple įkūrėjų Steve Wozniak (Woz) sukako 64 metai.
  • Apple savo Youtube svetainės paskyroje patalpino dvi naujas „Your Verse“ serijos iPad reklamas.
  • Bloomberg praneša, kad Apple pradėjo „didesnių iPad“ (matyt Pad Air) su neblizgiu ekranu gamybą. Toks ekranas leistų turinį iPad lengviau įžiūrėti saulėtą dieną. Bloomberg taip pat rašo ir apie iPad mini linijos atnaujinimą, tačiau daugiau detalių nepateikia.
  • Oracle paskelbė embargą Rusijai. Rusijos vartotojai bandantys atnaujinti Java mato pranešimą informuojantį, kad Java atnaujinti jie negali nes yra iš šalies, kuriai taikomas embargas.
  • Apple pradėjo iPhone 5s ekranus keisti ir Europinėse savo Apple Store parduotuvėse. iPhone 5s ekrano keitimas Apple Store kainuoja 150€ ir jis pakeičiamas per valandą.
  • Apple paskelbė savo darbuotojų „įvairumo“ ataskaitą. Pagal šios ataskaitos duomenis kompanijoje 70% dirba vyrai, 55% baltaodžių, 15% azijiečių, 11% ispanų, 7% juodaodžių, 3% maišytų, 9% nenurodė savo etninės grupės. Visą ataskaitą rasite Apple diversity svetainėje
  • Pirmadienį Nvidia paskelbė apie specialų jų mobiliems įrenginiams skirtą procesorių - Tegra K1(kodinis pavadinimas „Denver“) skirtą Android įrenginiams. Įdomu, ką giedos Apple „heiteriai“ kai praėjus metams po to kai Apple išleido 64-bitų iOS, jos pėdomis paseks ir Google bei išleis 64-bitų Android? Ar jie taip pat sakys, kad tai nesąmonė, nereikalingas dalykas ir t.t.?
  • Po liūdnos žinios apie Oskaro, Emmy ir GRAMMY laureato, aktoriaus Robin Williams mirtį, Apple sukūrė specialią aktoriui dedikuotą skiltį iTunes Store, kurioje surinkta daug populiarių filmų, kuriuose vaidino aktoriaus. Puslapyje taip pat pateikiama ir trumpa informacija apie aktorių bei paminimas jo indėlis į „Comic Relief USA“ - labdaros projektą skirtą padėti JAV benamiams surinkusį virš 50 mln. JAV$.
  • Nauji įrodymai teigia, kad 20-metis Floridos gyventojas kaltinamas 2012 metų rugsėjį pagrobęs, smaugęs ir nužudęs savo kambarioką bei draugą Christian Aguilar, patarimo „kur paslėpti jo kūną“ kreipėsi į Siri.
  • Apple iš iPhone gamybos proceso išėmė du chemikalus: benzeną ir n-heksaną, kurie buvo skirti padaryti jos gaminamų telefonų ekranus blizgiais ir, kurie galėjo gamyklų darbuotojams sukelti sveikatos sutrikimų.
  • Sakoma, kad Apple įdarbino Nokia HERE ir NAVTEQ kompanijose aukštus vadovaujančius postus užėmusį Torsten Krenz.
  • Tailando nacionalinės transliavimo ir telekomunikacijų komisijos sekretorius Takorn Tantasith šią savaitę savo Twitter paskyroje paskelbė, kad Tailando vyriausybė patvirtino leidimą į šalį importuoti iPhone 6 modelius A1586 ir A1524. Tai įsiutino Apple ir jos Pietų Azijos vadovas susitiko su sekretoriumi Tantasith aptarti šio informacijos apie du iPhone modelius atskleidimo fakto. Susitikimo metu Apple atstovas sakė, kad Apple sekančio iPhone modelio gali net nepavadinti iPhone 6.
  • Naujame Apple patente aprašoma technologija leidžia manyti, kad Apple planuoja išleisti savo kompiuterines peles, kurios vibruos priklausomai nuo paspaudimo stiprumo ar tipo (skirtingai vibruoti priklausomai nuo to ar paspausta ant meniu punkto, aplanko ar failo).
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų